Sounddeck

Ga naar inhoud
Home
Alle Soundbars producten

Een voetstuk voor je tv

Sounddeck

Header - Sounddeck
2 Producten
2 Producten
2 van 2 worden getoond
 

Product vergelijken

Relevante thema's

en spannende categorieën

FAQ

Je wilde altijd al meer weten over speaker bluetooth ? Lees dan onze FAQ's door, hier vind je antwoord op de meeste vragen uit een bepaalde categorie. In ons audiolexicon leggen we bovendien de uiteenlopendste vakbegrippen uit als impedantie, bi-amping, bi-wiring of Ohm. 

 • Wat is een soundbar

  Een soundbar is een horizontaal, langwerpig luidsprekersysteem met meerdere luidsprekers en een geïntegreerde versterker (actieve luidspreker). De naam komt uit het Engels en komt overeen met het Nederlandse woord "geluidsbalk". Soundbars zijn ontwikkeld als ruimtebesparend alternatief voor conventionele luidsprekersystemen met afzonderlijke versterkers en kun je zonder extra apparatuur rechtstreeks op de tv aansluiten. Om dit mogelijk te maken zijn moderne soundbars luidsprekers en AV-recievers in één. Er zijn digitaal-naar-analoog converters ingebouwd, evenals DSP's (digitale geluidsprocessoren), die het digitale signaal omzetten en weergeven via de in de soundbar ingebouwde luidsprekers. Je kunt de soundbar rechtstreeks op je tv aansluiten via de HDMI ARC van de tv of met behulp van een optische vezelkabel om zo meteen van het geluid te genieten. Soundbars zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Individueel, in combinatie met een subwoofer (2.1) of als surroundsysteem (4.1 of 5.1).


 • Kunnen soundbars een home cinema set vervangen?
 • Welke apparaten kan ik aan mijn soundbar aansluiten?
 • Hoe bedien ik mijn soundbar?
 • Kan ik mijn soundbar ook uitbreiden met extra speakers?
 • Kan ik iedere soundbar op mijn soundbar aansluiten?
 • Hoe weet ik of mijn soundbar een subwoofer-uitgang heeft?
 • Heb ik extra kabels nodig om de subwoofer aan mijn soundbar aan te sluiten?
 • Hoe sluit ik de subwoofer aan de soundbar aan?
 • kan ik de subwoofer via bluetooth met de soundbar verbinden?
 • Hoe verbind ik mijn EFFEKT speakers met de soundbar?

Sounddeck – het neefje van de soundbar

Sounddecks zijn in het algemeen lager gebouwd dan soundbars, maar hebben toch veel technologie aan boord om te klinken als een komplete thuisbioscoop, ook zijn ze zo stevig gebouwd dat er een flatscreen op kan worden geplaatst. Bovendien is de subwoofer direkt in het sounddeck geïntegreerd, waardoor sounddecks de ideale oplossing zijn voor TV-dressoirs. Een geïntegreerde versterker levert voldoende kracht voor een kamervullend geluid. De extra vlakke systemen worden vaak soundplates genoemd. Deze term, die uit het Engels komt, is gebaseerd op het woord plate. Een andere gangbare naam voor deze praktische toestellen is sounddeck.

De breedbandspeakers aan de zijkanten worden door een intelligente signaalverdeling zo aangestuurd dat een virtueel surround-sound ontstaat en dat zelfs zonder speakers achterin. Natuurlijk komen een Sounddeck of Soundplate ook goed van pas tijdens het gamen op je favoriete console. Dus nog meer plezier met gaming. Verschillende afspeelmodi kun je gebruiken om de sound van het systeem tot in de perfectie af te stellen. Daarom is een TV-soundbase of sounddeck ideaal voor elke huiskamer: snel op te stellen, eenvoudig te bedienen en biedt het krachtig geluid voor films, muziek en games.

De CINEDECK kan snel in elke ruimte worden geïntegreerd, omdat hij alleen de ruimte nodig heeft die toch al beschikbaar is en meestal geen andere bestemming heeft, de ruimte direkt onder de flatscreen. Met de huidige soundbases, zoals de CINEDECK van Teufel, is ook de bekabeling eenvoudig te beheren. De TV en CINEDECK zijn verbonden via HDMI-kabel. Andere spelers, zoals smartphones, tablets of cd-spelers, kunnen worden aangesloten via bluetooth of via een RCA-kabel, afhankelijk van de apparatuur.

CINEDECK 5.0

Mocht je ondanks de reeds aanwezige virtuele surround sound nog meer home cinema-gevoel willen, kun je achteraf EFFEKT rearspeakers inbouwen of de CINEDECK "5.0 - Set" rechtstreeks kopen. Deze set wordt geleverd met onze EFFEKT speakers. De verbinding tussen de rearspeakers en de CINEDECK is draadloos en kan in zeer korte tijd tot stand worden gebracht, gewoon via het menu van de CINEDECK en door op een knop op de EFFEKT-speakers te drukken.

Relevante thema's:

Filtern
Herstellen Sluiten