Soundbars met radio

Ga naar inhoud
Home
Alle Soundbars producten

Met de meest actuele technologieën

Soundbars met radio

Cinebar Lux [Stageteaser]
5 Producten
5 Producten
5 van 5 worden getoond
 

Product vergelijken

Relevante thema's

en spannende categorieën

Het beste voor tv en radioliefhebbers - soundbars met radiostreaming

Soundbars zijn de perfecte oplossing voor je huiskamer om het dunne geluid van je met een goede kwaliteit weer te geven. Vaak heb je alleen een HDMI-kabel nodig om beide apparaten met elkaar te koppelen. Maar onze nieuwste modellen met geïntegreerde streamingsoftware laten zien dat soundbars nog veel meer kunnen. In vergelijking met FM-radio biedt het internet een zeer kosteneffectieve manier om radio te luisteren. In combinatie met de bijbehorende software, zoals onze Raumfeld app, kun je dan makkelijk bepalen wat de soundbar moet afspelen. Met één druk op de knop schakel je van je favoriete tv-programma direct over naar je favoriete podcast op internetradio. Onze streaming soundbars zoals de CINEBAR LUX bieden deze mogelijkheid.

Wat zijn de voordelen van internetradio?

Bij internetradio kan de kwaliteit dankzij de digitale transmissie enorm worden verbeterd. Radio ontvangen via internet heeft grote voordelen. De conventionele, storingsgevoelige signaalpaden - lange golf (LW), middengolf (MW), korte golf en ultrakorte golf (FM) - zijn niet langer nodig waardoor je radio-uitzendingen van waar ook ter wereld in de beste kwaliteit kunt ontvangen.

Sinds de opkomst van draadloze thuisnetwerkverbindingen via wifi is de ontvangst van webradio en internetradiostations niet langer beperkt tot computers. Bijna elk apparaat - uitgerust met een wifi-module – kun je aansluiten op het thuisnetwerk. Het is dan ook logisch dat je steeds meer webradio-ontvangers met een geïntegreerde wifi-interface (oftewel wifi-radio) ziet.

Bij het zoeken naar zenders via de display op de radio nemen deze wifi-radio's in feite een functie over je kent van de internetbrowser. Op deze manier kun je internetstations zoeken en beluisteren, gesorteerd op land, thema of muziekgenre.

Welke radioapparaten zijn geschikt voor internetradio?

Er zijn veel audiosystemen, zoals veel van onze Teufel streamingspeakers, die naast veel andere functie ook internetradio hebben. Maar er zijn ook steeds meer standalone internetradio’s, zoals de RADIO 3SIXTY. Denk dus vóór de aankoop goed na over welk toestel je zou willen hebben (een relatief goedkope wifi-radio of een multifunctioneel, maar duurder systeem) en welke streamingdiensten je eigenlijk gebruikt.

Geluid in een smart home: muziek in alle kamers

Een mega sound, snel streamen met een grote keuze aan multiroom compatibele luidspeakers, synchroon afspelen en alles centraal geregeld via een app: met Teufel Streaming kun je het multiroom systeem zo inrichten dat het helemaal aan je wensen voldoet. Zet je geluid harder waar en wanneer je maar wilt en speel een song in alle kamers tegelijk af of verschillende songs in woonkamer, keuken of kantoortje.

Je luidsprekers met wifi-functionaliteit zijn onderling en met het internet verbonden. Met behulp van de Raumfeld app kun je vervolgens elke individuele speaker aansturen, ze groeperen met andere smart home speakers en vervolgens synchroon muziek afspelen in de hele kamer. Je kunt ook verschillende nummers tegelijk streamen in verschillende kamers. De muziek wordt ofwel gestreamd van het internet via de wifi-router naar je multiroom speakers of overgebracht van lokale opslagapparaten zoals NAS, netwerkschijven of USB-opslagapparaten. Je smartphone of tablet kun je hiervoor als multifunctionele afstandsbediening gebruiken.

De huidige routers maken het mogelijk de grote hoeveelheden gegevens te streamen die nodig zijn voor een smart home, zodat je ook audioformaten met een hoge resolutie kunt afspelen. Bovendien kun je je dankzij het enorme bereik van wifi vrij door het huis bewegen met je smartphone en toch de muziekweergave of andere smart home producten bedienen.

Teufel apps voor radio van het internet op je smartphone

Al onze streamingluidsprekers kunnen ook worden bediend met een gratis app.
De Teufel Raumfeld app kan als afstandsbediening voor de gehele multiroom setup fungeren. Met deze app kunt je kamers en luisterzones organiseren en je digitale muziekcollectie beheren. Je kunt ook wereldwijd naar je favoriete radiozenders zoeken en favorieten aanmaken. De app heeft ook extra functies zoals het aan- en uitschakelen van de speakers en een equalizer voor de individuele klankregeling. Bij stereosystemen kun je kanalen toewijzen of het volume aanpassen. Verbind geselecteerde streamingdiensten zoals Napster, TuneIn of Spotify met je smart speaker en speel al je afspeellijsten af.

Geluidsbronnen voor Teufel multiroom systemen

De Teufel Raumfeld app is niet alleen het controlecentrum, maar ook de interface tussen het smart home device en digitale audiobronnen. Je kunt lokaal opgeslagen muziek op een harde schijf of USB-stick afspelen, maar ook nummers of podcasts van populaire streamingdiensten zoals Spotify, Napster, SoundCloud, TIDAL. Via TuneIn kun je naar radiozenders van over de hele wereld luisteren.

Je kunt multiroom speakers ook rechtstreeks via de Spotify-app bedienen met Spotify Connect. De beschikbare Teufel streamingapparaten zie je na de installatie in de streamingapp staan. Dankzij de grote verscheidenheid aan draadloze Teufel-luidsprekers, variërend van soundbars en miniluidsprekers tot vloerstaande luidsprekers, kun je met de app een op maat gemaakt smart home streamingsysteem creëren dat precies past bij de ruimte waarin je het wilt gebruiken, van klein tot enorm.

Draadloze streamingvrijheid dankzij bluetooth

Natuurlijk hebben al onze soundbars ook bluetooth om draadloos te streamen. Dankzij deze draadloze standaard kun je je muziek rechtstreeks via de soundbar afspelen, ongeacht het systeem (iOS of Android). Ook kun je veel smart tv’s makkelijk en snel aansluiten op onze soundbars voor een stereo sound.

Naast onze streaming soundbars, bieden de RADIO 3SIXTY, de TEUFEL ONE M of de MUSICSTATION je een goed alternatief om mee naar internetradio te luisteren en dat in de beste geluidskwaliteit. Een strak ontwerp, krachtige sound en een makkelijke bediening. Kwestie van aansluiten op het thuisnetwerk en dan kun je de speaker al met de bijbehorende app bedienen en van het grote aanbod van internetradio genieten. De TEUFEL STEREO M biedt ook via internet het beste hifi-stereogeluid. Het is een compleet streamingsysteem met de beste bedienings- en geluidseigenschappen in een klassiek design.

Gerelateerde thema‘s:

Filtern
Herstellen Sluiten