Soundbars met radio

Ga naar inhoud
Home
Alle Soundbars producten

Met de meest actuele technologieën

Soundbars met radio

Cinebar Lux [Stageteaser]
5 Producten
5 Producten
 

Product vergelijken

Kies bij de pijltjes de producten uit waarvan je de bijbehorende specs & functies met elkaar wilt vergelijken.

Relevante thema's

en spannende categorieën

FAQ

Je wilde altijd al meer weten over speaker bluetooth ? Lees dan onze FAQ's door, hier vind je antwoord op de meeste vragen uit een bepaalde categorie. In ons audiolexicon leggen we bovendien de uiteenlopendste vakbegrippen uit als impedantie, bi-amping, bi-wiring of Ohm. 

 • Hoe verbind ik de subwoofer met de soundbar?
  In de regel volstaat een mono RCA-verbinding tussen de subwoofer-uitgang op de soundbar en de subwoofer. Bij draadloze verbindingen, zoals met de flat subwoofer van de T6-serie, zijn alleen de CINEBAR ONE en CINEBAR 11 soundbars compatibel, aangezien deze via een radiofrequentie verbonden zijn. Bij onze draadloze subwoofers wordt de verbinding gemaakt via het menu van de soundbar en door op een knop op de achterkant van de subwoofer te drukken. Voor soundbars die geen draadloze module hebben, kun je onze subwoofer wireless set als draadloos accessoire gebruiken.
 • Kan ik mijn soundbar uitbreiden met extra speakers?
 • Hoe bedien ik mijn soundbar?
 • Wat is een soundbar met radio?
 • Wat zijn de voordelen van een soundbar met wifi-radio?
 • Kan ik mijn favoriete radiostations opslaan op een soundbar met radio?
 • Kan ik mijn eigen muziek afspelen op een soundbar met radio?
 • Welke functies moet ik overwegen bij het kiezen van een soundbar met radio?
 • Wat is beter, een soundbar of losse speakers?
 • Wat is beter, een 5.1 surround sound-systeem of een soundbar?
 • Kan ik een cd-speler aansluiten op een soundbar?

Het beste voor tv- en radioliefhebbers – soundbars met radio

Een soundbar is de perfecte oplossing om de kwaliteit van vlak televisiegeluid te verbeteren. Vaak heb je alleen een HDMI-kabel om een soundbar aan je tv te koppelen. Maar dat is niet het enige voordeel van een soundbar. Onze nieuwste soundbars laten zien dat ze nog veel meer kunnen. Deze modellen met radio bieden je letterlijk toegang tot de hele wereld!

In vergelijking met FM-radio, biedt het internet een voordelige manier om radio te luisteren. Dat kan dus via een soundbar. In combinatie met bijbehorende software kun je gemakkelijk bepalen wat de soundbar moet afspelen. Met één druk op de knop schakel je van je favoriete tv-programma direct over naar je favoriete podcast op internetradio. Onze streaming soundbars zoals de CINEBAR LUX bieden deze mogelijkheid.

Internetradio via je soundbar

De kwaliteit van internetradio is dankzij de digitale transmissie enorm verbeterd. De conventionele, storingsgevoelige signaalpaden - lange golf (LW), middengolf (MW), korte golf en ultrakorte golf (FM) - zijn niet langer nodig, waardoor je radio-uitzendingen van waar ook ter wereld in de beste kwaliteit kunt ontvangen.

Sinds de opkomst van draadloze wifi-thuisnetwerken is de ontvangst van webradio en internetradiostations niet langer beperkt tot computers. Je kunt bijna elk apparaat met een wifi-module op je thuisnetwerk aansluiten. Het is dan ook logisch dat je steeds meer webradio-ontvangers met een geïntegreerde wifi-interface (oftewel wifi-radio) ziet.

Bij het zoeken naar zenders via de display op de radio nemen deze wifi-radio's in feite een functie over die je kent van je internetbrowser. Zo kun je ook met een wifi-radio radiostations op het internet zoeken en beluisteren, gesorteerd op land, thema of muziekgenre.

Ook interessant: Het einde van de analoge kabelradio komt eraan -  zo luister je gewoon verder

Welke radioapparaten zijn geschikt voor internetradio?

Er zijn veel audiosystemen, zoals verschillende van onze Teufel Streaming speakers of de RADIO ONE home and living speaker die naast andere functies ook internetradio hebben. Maar er zijn ook steeds meer standalone internetradio’s zoals de Dab+/ internetradio RADIO 3SIXTY. Denk dus vóór de aankoop goed na over welk toestel je zou willen hebben. Is dit een relatief goedkope wifi-radio of een duurder multiroom-systeem? Denk ook na over welke streamingdiensten je daadwerkelijk gebruikt.

Wist je dit? De toekomst van de radio is digitaal. FM-radio wordt afgeschaft en de standaard wordt DAB+.  Dat het betekent niet dat je jouw oude radio de deur uit moet doen: DAB+ kun je ook gewoon integreren in je bestaande radio.

Geluid in een smart home: muziek via je multiroom-systeem

Een uitstekend geluid, snel streamen met een grote keuze aan multiroom speakers, synchroon afspelen en alles centraal regelen via een app: met Teufel Streaming kun je je multiroom-systeem helemaal naar wens inrichten. Zo luister je muziek waar en wanneer je maar wil, in een enkele ruimte of overal tegelijk.  

De muziek wordt ofwel gestreamd van het internet via de wifi-router naar je multiroom speakers of overgebracht van lokale opslagapparaten zoals NAS, netwerkschijven of USB-opslagapparaten. Je kunt je smartphone of tablet hierbij als afstandsbediening gebruiken.

Met de huidige routers kun je grote hoeveelheden gegevens streamen die nodig zijn voor een smart home, zodat je ook audioformaten met een hoge resolutie kunt afspelen. Bovendien beweeg je je dankzij het enorme bereik van wifi vrij door het huis met je smartphone en kun je toch de muziekweergave of andere smart home producten bedienen.

Draadloos muziek streamen 

Natuurlijk hebben al onze soundbars ook bluetooth om draadloos te streamen. Dankzij deze draadloze standaard kun je je muziek rechtstreeks via de soundbar afspelen, ongeacht het systeem (iOS of Android). Ook kun je veel smart tv’s makkelijk aansluiten op onze soundbars voor een stereo sound.

Naast onze streaming soundbars zijn radio’s met wifi-speakers zoals de RADIO 3SIXTY en de TEUFEL ONE M, net als het multiroom-systeem MUSICSTATION goede alternatieven om in de beste geluidskwaliteit naar digitale radio te luisteren. Ze hebben een strak ontwerp, krachtige sound en een makkelijke bediening. Gewoon aansluiten op het thuisnetwerk en je kunt de speaker al met de bijbehorende app bedienen en van het grote aanbod van internetradio genieten. De TEUFEL STEREO L biedt ook via internet het beste hifi-stereogeluid. De 3-kanaals speakers vormen een compleet streaming-systeem met de beste bedienings- en geluidseigenschappen in de vorm van een klassieke vloerstaande speaker. Perfecte ontvangst, geweldig geluid: hier zie je de toekomst van radio!

Leuk om te weten: wist je dat het octrooi voor de eerste radio dateert uit 1904? Meer weten? Lees dan ook: Wereld Radio Dag - hoe het allemaal begon!

Filteren
Herstellen Sluiten
 • Prijs
 • Producttype
 • Streaming
 • Serie
 • Kleur
 • Soort
 • Configuratie
 • Aansluitingen
 • Afspeelkanalen
 • Dynamore®
 • Video
 • Multiroom
 • Radio
 • Media