Dj-equipment

Ga naar inhoud
Home
Alle Accessoires producten

Dit is waar het om draait

Dj equipment

Teufel en Pioneer DJ horen net zo bij elkaar als 4-to-the-floor-beats bij elektronische dansmuziek hoort. Met hoogwaardige dj-equipment van Pioneer DJ, de krachtige speakers van Teufel heb je alles in huis voor een gaaf house- & huisfeest. Kies de componenten die je wilt en combineer ze met elkaar – alles is op elkaar afgestemd. Je kunt dan ook meteen beginnen en een feestje bouwen.

15 Producten
15 Producten
15 van 15 worden getoond

Je eerste beat in the making

Ben je nog een newbee wat dj-en betreft, dan kun je het beste beginnen met de DDJ-400 2-kanaals controller. Koppel hem aan je laptop en maak je eerste mix met vette effecten. Helemaal af is het wanneer je de ULTIMA 40 ACTIVE als speaker inzet - met genoeg power voor grote ruimtes.

Je crowd gaat los

Weet je al meer van toeten en blazen, en wil je uiteindelijk ook draaien in clubs of op festivals, dan is het portable XDJ-RR all-in-one DJ-System het passende gereedschap. Maak je eigen mixes, voeg live effecten, zang of opnames via de mic toe en pas de klank aan.

Von profi's voor profi's

Wil je meteen aan de slag zonder compromissen aan te gaan, combineer dan twee XDJ-700 player's met de DJ-250 MK2 mixer. Sluit deze set aan op twee ROCKSTER's of POWER HIFI's en je vult ook grotere ruimtes met een extreem precieze en krachtige sound.

Passende producten

DJ-apparatuur voor beginners: maak van je eerste homeparty mix een succes

Dankzij muziekstreamingdiensten kun je gemakkelijk jouw eigen afspeellijsten maken en deze delen met je vrienden en de wereld. Als je nog een stapje verder wilt gaan, kun je je wagen aan dj’en en je eigen mixen maken, of het nu om hiphop of electro gaat. En dankzij de moderne dj-accessoires zoals dj-mixers, dj-controllers, dj-cd-spelers, kun je het zelfs zonder draaitafel en platencollectie en analoge mixer doen.

Wat heb je nodig om thuis een dj-mix te maken?

Na een paar zoekacties op het internet wordt al snel duidelijk dat er niet één aanpak is. Sommigen zweren bij de combinatie van laptop, dj-controller en dj-software, terwijl anderen aanraden om voorlopig alleen dat laatste te gebruiken. Een niet te onderschatten tip, waar vaak geen rekening mee wordt gehouden: begin niet met te veel technische snufjes en verlies jezelf niet urenlang in het zoeken naar de beste dj-mixer, dk-controller of dj-hoofdtelefoon.

De volgende dj-uitrusting wordt aanbevolen voor beginners:

Notebook of tablet (zelfs smartphones zijn geschikt in het begin).

Koptelefoon (bij voorkeur circumaural en met goede externe geluidsisolatie)

Luidsprekersysteem (bij voorkeur met bluetooth, ingang voor microfoon, ingang voor geluidsbron (ook analoog) USB)

Dj-software of compacte mengtafel met crossfader

Welke DJ-software is aan te raden?

DJ-apps zoals Serato, TRAKTOR of VirtualDJ zijn voor velen de grote spelers. Het ideale voor beginners en nieuwkomers is: bijna elke ontwikkelaar biedt een gratis (zij het afgeslankte) demoversie aan. Het scala van functies is vergelijkbaar met dat van analoge toestellen zoals 2-kanaals mixers, alleen dan als digitale mixers.

Welke Dj-controller wordt aanbevolen?

Dj-controllers worden aanbevolen, bijvoorbeeld met 1 tot 2 "decks" en een geïntegreerde dj-mixer. In de DJ-scene wordt Pioneer gewaardeerd om zijn kwalitatief hoogstaande controllers en dj-mixers.

Wat doet een mixer?

Een mengpaneel – ook geluidsmixer, geluidsdesk, mixer, mengtafel of console genoemd – wordt gebruikt om geluidssignalen van verschillende bronnen (bv. microfoons, spelers of dj cd-spelers) te combineren. Voor stereomixen bijvoorbeeld worden alle signalen die op de mengtafel aanwezig zijn, gecombineerd in de stereokanalen "links" en "rechts" (d.w.z. 2 kanalen).

Audiomixers zijn verkrijgbaar als analoge mixers, digitale mixers en powermixers.

Hoe mix ik muziek op een homeparty?

Als je professionele dj's vraagt naar de basisprincipes om een goede dj te worden, is het antwoord meestal unaniem: technologie zoals een PA-systeem is belangrijk, maar niet alles. Wat het meest telt is passie en muziekkennis. Als oefening zou je bijvoorbeeld je favoriete liedjes kunnen analyseren. In welke genres zijn ze onder te verdelen, zoals hip-hop of techno? Wanneer komen de hooks, refreinen en instrumentals erbij en op welk moment kun je ze tot een coherente mix vormen? Kortom, je moet je liedjes goed kennen, zodat je je boodschap kunt overbrengen en een goede sfeer kunt creëren in het publiek.

Zelfs als je geen ervaring hebt met dj’en of muziek mixen, kun je met een paar trucs en de juiste apparatuur coole beats maken en een goede sfeer creëren voor je gasten. Je kunt bijvoorbeeld dj-apps gebruiken om tracks rechtstreeks op je smartphone of tablet te mixen en vloeiende overgangen en je eigen sounds te creëren.

Waar kan ik dj sets vinden voor mijn volgende homeparty?

Er zijn veel websites en apps waar je liedjes kunt kopen of streamen. De eerste stap is het doorzoeken van de gratis muziekstreamingdiensten, waar miljoenen beschikbare nummers op je wachten. Wat ook erg behulpzaam is: in-app functies zoals "RADAR" en "New Releases" (beide Spotify) of "My Mix" (TIDAL) helpen je nieuwe releases te vinden voor je eerste set.

Zet het volume harder: het draait allemaal om de juiste technologie!

Je hebt niet per se een high-end systeem nodig voor je eerste dj-set op een homeparty. In plaats daarvan is het voor beginners de moeite waard om eens te kijken naar volledig actieve, modulaire luidsprekersystemen zoals onze POWER HIFI of onze ROCKSTER serie. De robuuste bluetooth luidsprekers spelen tot 121 dB en hebben een geïntegreerde dj-mixer met toonregelig. De draaggrepen en bijgeleverde wielen (alleen ROCKSTER) zorgen voor de nodige mobiliteit.

Teufel & Pioneer

Hoge kwaliteit is belangrijk voor ons, daarom beveelt Teufel geselecteerde partners aan zoals Pioneer dj, voor een technisch uitstekend samenspel tussen alle componenten.

Met de XDJ-700 digitale speler van Pioneer speel je je tracks perfect synchroon af en laat je je publiek versteld staan met tal van performancemogelijkheden.

De DDJ-400 2-kanaals dj-controller van Pioneer maakt het je gemakkelijk om je mixen af te vuren en de vibe op gang te brengen.

Met de draagbare Pioneer XDJ-RR all-in-one dj-systeem ben je meteen een profi.

Met de Pioneer DJM-250MK2 dj-mixer kun je intuïtief mixen en scratchen terwijl je geniet van de hoogste geluidskwaliteit.

Conclusie: Waarop moeten beginners letten bij het kopen van dj-apparatuur

Dj-equipment voor beginners bestaat uit een notebook, (gratis) dj-software, een koptelefoon en een luidsprekersysteem. Als je geen notebook hebt, kun je dj-apps gebruiken om virtueel te dj’en via smartphone en tablet. Dj-software en echte draaitafels kunnen in het begin overweldigend zijn, dus oefen geduldig en verbeter geleidelijk. Als je liedjes hebt gekocht of ze streamt via een provider met licentie, bent je wettelijk beschermd voor privé-optredens.

Verwante onderwerpen in onze blog:

Filtern
Herstellen Sluiten