Dj-equipment

Selecteer een land of regio om de inhoud voor je locatie te bekijken en online te shoppen.
Ga naar inhoud
Home
Alle Accessoires producten

Dit is waar het om draait

Dj equipment

Teufel en Pioneer DJ horen bij elkaar zoals four-on-the-floor-beats bij elektronische dansmuziek hoort. Met de hoogwaardige dj-equipment van Pioneer DJ en de krachtige speakers van Teufel heb je alles klaar voor een gaaf huisfeest. Kies de componenten die je wilt en combineer ze – alles is op elkaar afgestemd. Je kunt meteen een feestje bouwen!

18 Producten
18 Producten

Je eerste beat in the making

Ben je nog een newbee wat dj-en betreft, dan kun je het beste beginnen met de DDJ-400 2-kanaals controller. Koppel hem aan je laptop en maak je eerste mix met vette effecten. Helemaal af is het wanneer je de ULTIMA 40 ACTIVE als speaker inzet - met genoeg power voor grote ruimtes.

Je crowd gaat los

Weet je al meer van toeten en blazen, en wil je uiteindelijk ook draaien in clubs of op festivals, dan is het portable XDJ-RR all-in-one DJ-System het passende gereedschap. Maak je eigen mixes, voeg live effecten, zang of opnames via de mic toe en pas de klank aan.

Von profi's voor profi's

Wil je meteen aan de slag zonder compromissen aan te gaan, combineer dan twee XDJ-700 player's met de DJ-250 MK2 mixer. Sluit deze set aan op twee ROCKSTER's of POWER HIFI's en je vult ook grotere ruimtes met een extreem precieze en krachtige sound.

Passende producten

FAQ

Je wilde altijd al meer weten over speaker bluetooth ? Lees dan onze FAQ's door, hier vind je antwoord op de meeste vragen uit een bepaalde categorie. In ons audiolexicon leggen we bovendien de uiteenlopendste vakbegrippen uit als impedantie, bi-amping, bi-wiring of Ohm. 

 • Wat is het verschil tussen een dj-controller en draaitafels met een mixer?

  Een dj-controller is een alles-in-één-apparaat dat vaak wordt gebruikt door beginnende en mobiele dj's. Een controller combineert een mixer en jogwheels in één apparaat. Draaitafels met een mixer zijn meer traditionele setups, waarbij de draaitafels worden gebruikt om platen af te spelen en een externe mixer wordt gebruikt om de muziek te mixen.

 • Waarom adviseert Teufel actieve speakers voor een beginnende dj?
 • Wat is het verschil tussen een woofer speaker en een tweeter speaker?
 • Hoe bepaal ik het juiste vermogen voor mijn dj-speakers?
 • Welke aansluitingen moet ik overwegen bij het kiezen van dj-speakers?
 • Zijn er aanvullende accessoires die ik nodig heb voor mijn dj-speakers?

Dj-sets voor beginners: muziek mixen als een pro!

Dankzij muziekstreamingdiensten kun je tegenwoordig gemakkelijk je eigen afspeellijsten maken en ze met de wereld delen. Je kunt ook een stapje verder gaan en je eigen mixen maken, van hiphop tot electro. Dankzij moderne dj-accessoires zoals mixers, controllers en cd-spelers, kun je zelfs mixen zonder draaitafel, platencollectie of analoge mixer. 

Wat heb je nodig aan dj-apparatuur? 

 

Na wat zoeken op het internet wordt al snel duidelijk dat er niet één aanpak is. Sommigen zweren bij de combinatie van een laptop, dj-controller en dj-software. Anderen raden aan om voorlopig alleen dj-software te gebruiken. Een tip die vaak wordt onderschat, maar die je zeker niet over het hoofd mag zien: begin niet met te veel technische snufjes en verlies jezelf niet in het zoeken naar de beste dj-mixers, controllers of hoofdtelefoons.

De ideale set voor beginnende dj’s 

 • Laptop of tablet (zelfs smartphones zijn geschikt in het begin)
 • Koptelefoon (bij voorkeur over-ear en met goede externe geluidsisolatie)
 • Luidsprekersysteem (met, ingang voor microfoon, ingang voor geluidsbron (ook analoog) en USB)
 • Dj-software of compact mengpaneel met crossfader

Wat is de beste dj-software voor beginners?  

Dj-apps zoals Serato, TRAKTOR of VirtualDJ zijn voor velen de grote spelers als het gaat om goede dj-software. Deze apps zijn ideaal voor beginners en nieuwkomers; bijna elke ontwikkelaar biedt een gratis (beperkte) demoversie aan. De functies zijn vergelijkbaar met die van analoge toestellen zoals 2-kanaals mixers, alleen dan als digitale mixers.

Wat is de beste dj-controller voor beginners? 

We raden je aan een dj-controller te gebruiken met 2 decks en een geïntegreerd dj-mengpaneel. In de scene wordt Pioneer gewaardeerd om zijn kwalitatief hoogstaande controllers en dj-mixers.

Wat kun je met een dj-mixer? 

Een mixer - ook wel bekend als geluidsmixer, mengpaneel of console - wordt gebruikt om geluidssignalen van verschillende bronnen (bijvoorbeeld microfoons of cd-spelers) te combineren. Voor stereomixen worden bijvoorbeeld alle signalen die op de mengtafel aanwezig zijn, gecombineerd in de stereokanalen "links" en "rechts" (d.w.z. 2 kanalen). Audiomixers zijn verkrijgbaar als analoge mixers, digitale mixers en powermixers.

Hoe mix ik de beste sound met mijn dj-set? 

Als je professionele dj's vraagt naar de basisprincipes om een goede dj te worden, is het antwoord meestal unaniem: technologie zoals een PA-systeem is belangrijk, maar niet alles. Het gaat vooral om passie en muziekkennis. Als oefening zou je bijvoorbeeld je favoriete nummers kunnen analyseren. In welke muziekgenres kun je ze onderverdelen? Wanneer komen de hooks, refreinen en instrumentals erbij en op welk moment kun je er een goede mix van maken? Kortom, je moet je set goed kennen, zodat je je boodschap kunt overbrengen en een goede sfeer kunt neerzetten.

Zelfs als je geen ervaring hebt met muziek mixen, kun je met een paar trucs en de juiste apparatuur fantastische beats uit je apparatuur krijgen en een goede sfeer doen oplaaien. Je kunt bijvoorbeeld dj-apps gebruiken om tracks rechtstreeks op je smartphone of tablet te mixen en vloeiende overgangen in je eigen sound te creëren.

Waar kan ik tracks vinden voor mijn volgende huisfeest?

Er zijn veel websites en apps waar je tracks voor je set kunt kopen of streamen. De eerste stap is het doorzoeken van de gratis muziekstreamingdiensten, waar je miljoenen beschikbare tracks vindt. Wat ook handig is: in-app functies zoals "RADAR" en "New Releases" (beide in Spotify) of "My Mix" (TIDAL) helpen je nieuwe releases te vinden voor je eerste set.

Pump up the volume: het draait om de juiste technologie!

Je hebt niet per se een high-end systeem nodig voor je eerste set op een huisfeest. In plaats daarvan is het voor beginners de moeite waard om eens te kijken naar volledig actieve, modulaire speaker systemen zoals onze POWER HIFI of onze ROCKSTER-serie. De robuuste bluetooth-luidsprekers spelen tot 121 dB en hebben een geïntegreerde dj-mixer met toonregeling. De draaggrepen en bijgeleverde wielen (alleen bij ROCKSTER) zorgen ervoor dat je je systeem makkelijk meeneemt. 

Ook interessant: Tips & tricks voor het aansluiten en instellen van je dj-mixer

Teufel & Pioneer voor de optimale sound

Goede kwaliteit is belangrijk voor ons. Daarom raden we geselecteerde partners aan zoals Pioneer DJ, voor een technisch uitstekend samenspel tussen alle componenten.

 • Met de XDJ-700 digitale speler van Pioneer speel je je tracks perfect synchroon af en laat je je publiek versteld staan met tal van performance-functies.
 • De DDJ-400 2-kanaals dj-controller van Pioneer maakt het je gemakkelijk om je mixen af te vuren en de vibe op gang te brengen.

Met het draagbare XDJ-RR all-in-one dj-systeem van Pioneer mix je als een pro!

 • Met de PDJM-250MK2 dj-mixer van Pioneer kun je intuïtief mixen en scratchen met de hoogste geluidskwaliteit.

Conclusie: waar moet je als beginner op letten bij het kopen van dj-apparatuur?

Dj-equipment voor beginners bestaat uit een laptop, (gratis) dj-software, een koptelefoon en een speaker systeem. Als je geen laptop hebt, kun je dj-apps gebruiken om virtueel te dj’en via smartphone en tablet. Dj-software en draaitafels kunnen in het begin overweldigend zijn, dus oefen geduldig en verbeter geleidelijk. Als je tracks hebt gekocht of ze streamt via een provider met licentie, bent je wettelijk beschermd bij privé-optredens.

Lees ook: Klaar voor je eerste dj-set? Zo begin je eraan! 

Filteren
Herstellen Sluiten
 • Prijs
 • Producttype
 • Serie
 • Media