Home

Ga naar inhoud
Home

Definion 3S

Toont ware grootte

(46) € 999,99 € 799,99 Incl. btw
20% korting
Kleur: Antraciet
 • Bestel nu! Binnen 1 werkdag verzendklaar
 • € 14,99 verzendkosten
 • 8 weken proefluisteren
 • Laagste prijs in de laatste 30 dagen: € 799,99

Kampioenskorting

Slechts voor een korte tijd

Statieven worden niet meegeleverd.

Highlights

Mogen we voorstellen

De Definion 3S geldt als het meer compacte alternatief voor de succesvolle en imposante Definion 3 stereo luidspreker. Hetzelfde hoogwaardige geluid en hetzelfde elegante design nu ook in boekenplank formaat.

Alle specs en features op een rij

 • De kleinere variant van de Definion 3
 • Twee high end luidsprekers in boekenplank formaat
 • Bijzonder gedetailleerde en natuurlijke weergave voor muziek en films
 • In eigen huis ontwikkelde coaxiale driver met gepatenteerde SCA-technologie
 • Innovatief basreflex systeem voor een krachtig en schoon basgeluid
 • Te koppelen binnen surround opstelling
 • Klinkt ook goed op minder dure versterkers
 • Compact en stijlvol design met afgeronde randen
Statieven worden niet meegeleverd.
Logo - hifi.nl [NL]
"een weergave vol detail en diepte"
hifi.nl
01/2016
Alle recensies
(4.8 van 5 bij 46 beoordelingen)
Alle reviews

SCA technologie – ontworpen in het hoofdkwartier van Teufel in Berlijn

Alle speakers in deze set zijn uitgerust met de Synchronized Coaxial Acoustics (SCA) technologie die eigens voor de Definion serie is ontwikkeld en die een harmonisch geluid zonder fasevervorming creëert. De tweeter en de midrange driver zijn in een component met elkaar versmolten.

Het resultaat van deze bouwwijze is spectaculair, want alle frequenties bereiken tegelijkertijd het oor van de luisteraar en dat op zijn beurt zorgt weer een uiterst precies en natuurlijk geluid.

We zetten de voordelen van de SCA-technologie gemakshalve hier voor je op een rijtje:
• Geluid neem je net als in de realiteit als één geluidsbron waar
• Een gelijkmatig afstraalpatroon zorgt ervoor dat je het geluid even goed hoort – waar je ook in de kamer bent
• Beter ruimtelijk geluid dan met een aparte tweeter
• Het vlakke membraan van de midrange driver is zo geconstrueerd dat hij op geen enkele manier het geluid van de ervoor liggende tweeter beperkt
• De frequenties belemmeren elkaar niet, waardoor een precieze geluidsweergave mogelijk is

CFK-membraan met wok-woofer

Wok woofers hebben geen bescherming in het midden en lijken zo nog het meeste op een roerbakpan, vandaar de naam. Carbon zorgt voor stevigheid maar is toch een licht materiaal. Het resultaat is een hoge bewegelijkheid, ook wel long-throw genoemd, waardoor de wok woofer een uiterst precieze basperformance met een grensfrequentie van 50 Hz heeft. Opvallend voor een luidspreker die aan de acherkant slechts 14 cm breed is.

Definion 3 - DEF 3 F - Detail Membran Mitteltöner
Hi-End-Lautsprecher Definion 3

Neutraal, gebalanceerd en dicht bij het origineel

Onze soundengineers hebben een vrij lineair verlopend frequentiebereik voor de Definion serie ontworpen waardoor de geluidsweergave op ieder niveau neutraal en uiterst gebalanceerd klinkt.

Innovatie: het ‘Precision Channel’ basreflex systeem

De Definion 3S is voorzien van een innovatief basreflex systeem. Dit basreflex systeem zorgt ervoor dat het basgeluid krachtig, gericht en zonder enige vorm van ruis wordt weergegeven. De speciaal ontworpen vorm van het basreflex systeem creëert daarbij een bijzonder diepe resonantiefrequentie.

Ontdek alle highlights

Technische details

Hi-End-Lautsprecher Definion Frontansicht 2

Boekenplankspeaker DEF 3S

High-end stereo boekenplank-luidsprekers met extreem gedetailleerde weergave

 • Beschrijving Artikel
  Breedte 20 cm
  Hoogte 42,5 cm
  Diepte 35,5 cm
  Gewicht 13 kg
 • Beschrijving Artikel
  High Level luidsprekeringangen 1
  Aansluitingsklemmen Schroefklemmen, verguld
  Min. aanbevolen versterkervermogen 25 W
 • Beschrijving Artikel
  Geschikt voor AV-receiver Ja
  Geschikt voor bananenstekker Ja
  Maximale diameter kabel 6 mm
  Compensatieopeningen (positie) Achterkant
  Compensatieopeningen 1
  Materiaal behuizing MDF
  Afwerking behuizing Vernis, zijdeglans
  Netto volume 14,5 L
  Tweeter (aantal per speaker) 1
  Tweeter (diameter) 25 mm
  Tweeter (materiaal) Geweven textiel
  Mid range (aantal per speaker) 1
  Mid range (diameter) 105 mm
  Mid range (materiaal) Aluminium
  Woofer (aantal per speaker) 1
  Woofer (diameter) 160 mm
  Woofer (materiaal) Koolstofvezel
  max. belastbaarheid (IEC - Long Term) 100 W
  Gevoeligheid (2.83 V / 1 m) 86 dB
  Frequentiebereik van/tot 50 - 22000 Hz
  max. belastbaarheid (IEC - short term) 140 W
  Maximale geluidsdruk 105 dB/1m
  Impedantie 4 - 8 Ohm
  Overgangsfrequentie tot woofer (aanbevolen) 60 Hz
  Akoestisch principe 3-kanaals-systeem
  Opbouw behuizing Basreflex
  Crossover frequentie interne crossover 450 / 3300 Hz

Reviews

customer.review.ratings.filter.no.results

Logo - hifi.nl [NL]
"een weergave vol detail en diepte"
hifi.nl
01/2016
Meer...
Logo - hifi.nl [NL]
"De Definion-familie van Teufel kent uitbreiding. Het nieuwe kleintje heet Definion 3s en is net zoals zijn grote broers gewapend met de detailrijke SCA-coaxiale driver.Sinds het verschijnen van de gigantische Definion 5-vloerstaander volgen we deze lijn van betere speakers van Teufel nauw op. De nieuwste toevoeging, de Definion 3s, brengt onder andere de eigen SCA-driver naar een meer compacte en huiskamervriendelijke vorm. Met een prijs van net geen duizend euro per paar is dit de meest toegankelijke Definion-speaker die Teufel ooit uitgebracht. Dat is een interessant prijspunt, zowel voor wie naar muziek in stereo wil luisteren als mensen die een multikanaalopstelling gaan bouwen. Goed kijken als je dat laatste overweegt, want Teufel heeft verschillende 5.1-pakketten op basis van Definion-speakers in de aanbieding.

      

De kleinere versieTeufel omschrijft de Definion 3s als de compacte versie van de Definion 3-vloerstaander die vorig jaar op HiFi.nl aan bod kwam. Als je deze boekenplankspeaker ziet, heb je de verwantschap meteen door. Heel de Definion-familie deelt namelijk dezelfde stilering, waarbij vooral de afgeronde behuizing opvalt die achteraan veel kleiner is dan vooraan. Om precies te zijn is de Definion 3s aan de achterzijde slechts 14 cm breed, wat in sommige gevallen handig kan zijn bij de plaatsing. Al blijven dit toch behoorlijke grote speakers die maar net het etiket ‘boekenplankspeakers’ mogen dragen. Eén speaker weegt dan ook 13 kg, wat toch een stevigere kast zou vereisen. Ze lijken me eerder speakers om op een stand of een tv-meubel/buffetkast te plaatsen. Teufel levert een basis mee die je desgewenst kunt aanbrengen, maar die de voetafdruk wel iets groter maakt.

Laat je in elk geval niet misleiden door die smaller-aan-de-achterkant-constructie. Een Definion 3s-speaker heeft nog altijd een volume van 14,5 liter, een behoorlijke hoeveelheid. Hoewel het allemaal afhangt van de interne constructie staat meer volume doorgaans voor een betere laagweergave en minder resonantie. Nog even aan toevoegen dat de degelijk afgewerkte speaker beschikbaar is in matzwart of een elegante zwart-witte afwerking.     

SCADe essentie van de Definion-familie is de coaxiale SCA-driver die Teufel in-house werd ontwikkeld. Speakers van deze type, zoals met Teufels Synchronized Coaxial Acoustics-technologie, zie je steeds vaker opduiken. De techniek, waarbij een tweeter apart wordt opgehangen in de kern van een midrange-driver, heeft aardig wat voordelen. Om te beginnen kan je op een speaker minder oppervlakte besteden en toch een groot stuk frequentiebereik afdekken. Bij de Definion 5 wordt de oppervlakte die ‘gewonnen’ wordt omdat je niet een aparte tweeter en midrange-driver hebt gebruikt om het laag beter te ondersteunen met bijkomende woofers. Bij de Definion 3s krijg je een 3-weg ontwerp in een zeer kleine behuizing, maar toch met een relatief grote 16 cm woofer. Die wordt nog extra ondersteund door een bassreflexsysteem.Qua klank is er een enorm voordeel aan coaxiale drivers. Zowel het hoog als het midden komt van één punt, wat betekent dat je geen last hebt van faseverschuivingen zoals bij dat ontwerpen met aparte tweeter en midrange-driver mogelijk is. Het geluid straalt tevens gelijkmatig de kamer in. Bij een speaker met een tweeter bovenaan en een midrange-driver in het midden heb je een verschil tussen de horizontale en verticale uitstraling.De voordelen van de SCA-technologie toonden zich al bij de Definion 5 en Definion 3. Die twee vloerstaanders zijn gemerkt door een hele accurate weergave, waarbij we tijdens de test van de Definion 5 het totale geluidsbeeld soms iets te droog en analytisch vonden. Een euvel die je wel kon oplossen door de speaker te combineren met de juiste versterker en eventueel wat bij te regelen.   

Bij de Definion 3 leek Teufel wel de tuning net iets warmer te hebben gemaakt, zonder die vrij neutrale weergave los te laten. Heel kort samengevat kan je stellen dat de Definion 3s zich echt toont als de zoon-van-Definion 3. Wie op zoek is naar een weergave vol detail en diepte moet deze speakers zeker beluisteren. De positionering van instrumenten en vocals is gewoonweg zeer goed, zeker als je rekening houdt met het prijspunt. Zet je eens neer en luister naar ‘Jo’ van Goldfrapp, en geniet van hoe de stem Alison Goldfrapp loskomt van de speakers, terwijl ze omringd wordt door die repetitieve pianomelodie. Ook bij ‘Lonesome Street Whip’ en ‘New World Towers’ van de recente uitgave van Blur zet de Teufel zijn beste voetje voor. Voor muziek zoals dit is de Definion 3s geschapen. De vocals in meerdere lagen en de laag gestemde bluesgitaar in New World Towers hebben elk hun eigen plaats en niets loopt door elkaar. Die accurate plaatsing en zin voor detail hoor je ook goed bij het fijne gitaargetokkel doorheen ‘Circadian’ van het magnifieke Gravenhurst en als het 5 minuten later uitbarst – ja, dat heb je met die progrockers, het duurt altijd even – volgt de 3s helemaal.

Deze boekenplankspeaker duikt logischerwijze niet zo laag als zijn grotere broers maar levert toch een volwassen geluid af. Aan dit prijspunt concurreert de Definion onder meer met de KEF LS50. Dat is een uitstekende boekenplankspeaker die niet toevallig eveneens uitgerust is met een coaxiale driver.

... Sommige luidsprekers lusten alles qua versterking, de Definion 3s is net zoals zijn naamgenoten wat kieskeuriger. Met die gevoeligheid van 86 dB kan hij zeker wat vermogen slikken om los te komen. Ik heb ze getest met een zeer Japans-klinkende Onkyo P3000/M5000-combinatie en een warmere Marantz NA8005-PM11S2, en bij die laatste klonk de Definion 3s toch wel héél beter dan bij de eerste.   

ConclusieDe Definion 3s brengt veel van de kenmerkende kwaliteiten van de Definion-familie naar een compacte vorm. Of liever: relatief compacte vorm. Vergeleken met een LS50 van KEF zijn dit nog vrij grote speakers. Maar je krijgt er wel wat voor terug, zoals een mooie laagweergave. Toegegeven, in een grote kamer zou je misschien moeten grijpen naar een subwoofer. Maar dat advies geldt voor veel boekenplankspeakers en bij de Definion 3s bereikt je dat punt naar mijn gevoel minder gauw.

Waar de Definion 3s vooral in uitblinkt is het heel gelijkmatig uitstralen van een neutrale, gedetailleerde en heel evenwichtige klank. Er is een sweet spot uiteraard, maar bij deze Teufels kan je ook off-center veel van die mooie klank meepikken. Dat is leuk in een woonkamer waar mee dan één paar oren muziek beluisteren. We hebben ze niet getest in een multikanaalsopstelling, maar met die kwaliteiten lijken ze goede kandidaten om in te zetten bij een 5.1- of 7.1-opstelling. Zeker zijn geld waard."

  

Logo - Music Emotion
"een weergave vol detail en diepte"
Music Emotion
09/2016
Meer...
Logo - Music Emotion
"De kleinere versie  Teufel omschrijft de Definion 3s als de compacte versie van de Definion 3-vloerstaander. Als je deze boekenplankspeaker ziet, heb je de verwantschap meteen door. Heel de Definion familie deelt namelijk dezelfde stilering, waarbij vooral de afgeronde behuizing opvalt die achteraan veel kleiner is dan vooraan. Om precies te zijn, is de Definion 3s aan de achterzijde slechts 14 cm breed, wat in sommige gevallen handig kan zijn bij de plaatsing. (...) Laat je in ieder gaval niet misleiden door die smaller-aan-de-achterkant-constructie. Een Definion 3s speaker heeft nog altijd een volume van 14,5 liter, een behoorlijke hoeveelheid. Hoewel het allemaal afhangt van de interne constructie staat meer volume doorgaans voor een betere laagweergave enminder resonatie. (...) 

SCA

 

De essentie van de Definion familie is de coaxiale SCA driver die Teufel in-house ontwikkelt. Speakers van dit type, zoals met Teufels Synchronized Coaxial Accousitics-technologie zie je steeds vaker opduiken. De techniek, waarbij een tweeter apart wordt opgehangen in de kern van een midrange driver, heeft aardig wat voordelen. Om te beginnen kan je op een speaker minder oppervlakte besteden en toch een groot stuk frequentiebereik afdekken. Bij de Definion 5 wordt de oppervlakte die 'gewonnen' wordt omdat je niet een aparte tweeter en een midrange driver hebt gebruikt om het laag beter te ondersteunen met bijkomende woofers. Bij de Definion 3s krijg je een 3-weg ontwerp in een zeer klein behuizing, maar toch met een realtief grote 16 cm woofer. Die wordt nog extra ondersteund door een bassreflexsysteem. Qua klank is er een enorm voordeel aan coaxiale drivers. Zowel het hoog als het midden komt van één punt, wat betekent dat je geen last hebt van faseverschuivingen zoals dat bij ontwerpen met aparte tweeter en midrange driver mogelijk is. Het geluid straalt tevens gelijkmatig de kamer in. (...)  Zuiver als water

  Wie op zoek is naar een weergave vol detail en diepte moet deze speakers zeker beluisteren. De positionering van instrumenten en vocals is gewoonweg zeer goed, zeker als je rekening houdt met het prijspunt. Zet je eens neer en luister naar Jo van Goldfrapp en geniet van hoe de stem van Alison Goldfrapp loskomt van de speakers, terwijl ze omringd wordt door die repetitieve pianomelodie. Ook bij Lonesome Street Whip en New World Towers van de recente uitgave va Blur zet Teufel zijn betste voetje voor. Voor muziek zoals dit is de Defionion 3 S geschapen. (...) 

Conclusie Waar de Definion 3s vooral in uitblinkt, is het heel gelijkmatig uitstralen van  een neutrale, gedetailleerde en heel evenwichtige klank. Er is een sweet spot uiteraard, maar bij deze Teufels kan je ook off-center veel van die mooie klank meepikken. (...)" 

FWD
"een neutrale, gedetailleerde en heel evenwichtige klank"
FWD
30.04.2016
Meer...
FWD

"De Definion 3S brengt veel van de kenmerkende kwaliteiten van de Definion-familie naar een compacte vorm. Of liever: relatief compacte vorm. (...) Maar je krijgt er wel wat voor terug, zoals een mooie laagweergave. Toegegeven, in een grote kamer zou je misschien moeten grijpen naar een subwoofer. Maar dat advies geldt voor veel boekenplankspeakers en bij de Definion 3S bereik je dat punt naar mijn gevoel minder gauw.

Waar de Definion 3s vooral in uitblinkt, is het heel gelijkmatig uitstralen van  een neutrale, gedetailleerde en heel evenwichtige klank. Er is een sweet spot uiteraard, maar bij deze Teufels kan je ook off-center veel van die mooie klank meepikken. Dat is leuk in een woonkamer waar meer dan één paar oren muziek beluisteren. We hebben ze niet getest in een multikanaalsopstelling, maar met die kwaliteiten lijken ze goede kandidaten om in te zetten bij een 5.1- of 7.1-opstelling. Zeker zijn geld waard."   

Testbericht - hifitest.de - Definion 3S 04/2016
"Goed afgewerkt zorgt de elegante, compacte speaker voor een pakkend geluid"
hifitest.de
04/2016
Meer...
Logo - hifitest.de Testbericht - hifitest.de - Definion 3S 04/2016
“En inderdaad klinkt de compacte uitvoering Definion 3S dynamisch en vrijwel net zo compact als de grote zus. Qua klank en ruimtelijkheid gaan ze alletwee gelijk op.”     De Definion 3S overtuigt met zijn coaxiaal-chassis-technologie en met de ingenieuze coaxiale midden HF driver. Met een top afwerking zorgt de elegante, compacte speaker voor een pakkende sound en een fantastische ruimtelijkheid. Lang leve de Definion serie!”    Vertaald uit het Duits
Logo - Alpha-audio
"Teufel zet met de Definion 3S een prima bookshelf neer"
Alpha-audio
11/2015
Meer...
Logo - Alpha-audio
[...] Een setje hoogwaardige bookshelfs voor 1000 euro per paar. Wie wil dat nu niet? Zeker als ze ook nog strak ogen en volgens Deutsche Grundlichkeit zijn gebouwd en getest. Wij testen vandaag de gloednieuwe Teufel Definion 3S…. 1000 euro per paar… en uit Duitsland. Teufel voert al een tijdje de Definion-serie. Hun vlaggenschip. Het beste van het beste uit de stal van de Berlijnse luidsprekerfabrikant. Eerder hebben we de Definion 5 getest. Een mooie luidspreker om te zien. En de weergave is netjes, maar een tikkie droog.Een tijdje later hebben we de Definion 3 aan de tand gevoeld. En daar concluderen we hetzelfde: mooi gemaakt, maar wel een tikkie droog. Is smaak natuurlijk.[...]Nu zult u denken? Drieweg? Jazeker, want de bovenste unit is een coaxiale driver. De tweeter zit in het midden van de middentoner. Teufel heeft deze unit zelf ontwikkeld. De techniek heet: “Synchronized Coaxial Acoustics”. De tweeter is een softdome-model en de middentoner is van aluminium… en compleet vlak.... Echt vervelend is het echter niet als u de juiste versterker erbij pakt. Dat komt ook doordat de Definion 3S verder tonaal prima in balans is. Geen gekke pieken en dalen, maar een keurige ‘sweep’-meting die laat zien dat de heren zonder twijfel zaken hebben gemeten bij de ontwikkeling van deze luidspreker.Ook vervormingstechnisch is het keurig in orde. We vinden de vervorming in het laag een tikkie hoog. Misschien moet de woofer wat hard werken. Vanaf 100 Hz duikt hij onder de 1 procent en met uitzondering van een paar mini-piekjes naar 1,5% blijft de lijn daar. Voor een speaker van 1000 euro per set erg netjes[...]En mede daardoor zitten we binnen no-time lekker in de muziek en klinkt het ene na het andere nummer door de speakers. Zo hoort het natuurlijk.We vergeten bijna dat dit setje maar 1300 euro kost, inclusief statieven. Dat is gewoon niet veel geld voor zo veel kwaliteit. En hoewel er speakers zijn die meer laagdruk leveren, vragen we ons af of het midden en hoog net zo schoon is. En of de focussering net zo strak is. Want dat is wel een kwaliteit van deze Teufels.
Testbericht - HiFi Vision - Definion 3S 4,5/5
“… een elegant gestylde compacte speaker van topkwaliteit“
HiFi Vision
12/2015
Meer...
Vision Testbericht - HiFi Vision - Definion 3S 4,5/5

“Teufels nieuwe boekenplankspeaker Definion 3S is opnieuw een highlight dat gebaseerd is op de coaxiale driver technologie van de Definion serie. Dankzij deze geniale coaxiale mid-tweeter weet de Definion 3S met een fantastisch ruimtelijk geluid en een pakkende sound te overtuigen.

Ook de afwerking mag er zijn – het is een elegant gestylde compacte speaker van topkwaliteit.”  

Vertaald uit het Duits.

Logo - i-fidelity.net
“Met een woord: het is simpelweg »fantastisch«.“
i-fidelity.net
11/2015
Meer...
Logo - i-fidelity.net
“Als eerste is daar dat geweldige, grote podium. De bas blubbert niet, hij grooved. Opmerkelijk is echter dat de Definion 3S op geen enkel moment overdrijft.”    “[D]e weergave van stemmen (testen we) met »Some Must Dream« van Nils Lofgren. De stem staat precies tussen de luidsprekers in, de tweede zanger die in het refrein erbij komt, is duidelijk te onderscheiden [...]. Aan de andere kant komt de Lofgren song door het expressieve gitaarspel tot leven en zorgt hij op die manier voor kippenvel. Ook hier scoort de Definion 3S met een neutrale klank [...].“   “»You Don't Fool Me« van Queeen (klinkt) met nadruk en autoriteit die menig speaker in deze prijsklasse niet bereikt. Ook hier zorgt de zorgvuldige tuning ervoor dat de interne cohesie van het stuk ondanks de complexiteit compleet blijft bestaan. Of om het met één woord te zeggen: dat is simpelweg »fantastisch«.“     Conclusie:“De Teufel Definion 3S is een goed geprijsde speaker, technisch uitstekend uitgerust – met een superieure geluidskwaliteit en een prachtig uiterlijk.”    “Een begrijpelijke i-fidelity onderscheiding is in ieder geval de “prijs-tip”, maar die doet de speaker eigenlijk onrecht, want waar het bij de Definion 3S vooral om gaat, is de geluidskwaliteit.”      Vertaald uit het Duits.
Testbericht - Fairaudio - Definion 3s
"Temperamentvolle speakers"
fairaudio
11/2015
Meer...
Logo - Fairaudio Testbericht - Fairaudio - Definion 3s
Downsizing is in! En waarom zou dat wat de auto-industrie doet niet ook bij speakers functioneren? Een kleinere hub-ruimte (een kleine behuizing) en een gereduceerd verbruik (in je portemonnee) leiden niet perse tot minder luisterplezier. Tenslotte draaien kleine motoren toch vaak ook een stuk elastischer en kun je ‘meer gas geven’.    Kenmerken die – weliswaar figuurlijk – ook voor compacte speakers gelden, zeker wanneer de technische basis van de grote en kleine broer identiek zijn. Zo hebben de ‘Teufel aus Berlin’ (www.teufelaudio.nl) de vloerstaande luidspreker Definion 3S, die ik dit voorjaar al heb mogen testen, een kopje kleiner gemaakt. Of de romp, het ligt er maar aan van welke kant je het bekijkt. Waarschijnlijk treft dat het vrij goed omdat de Definion 3S gebruik maakt van innovatieve, gepatenteerde en in de grote modellen, waaronder het top-model de Definion 5, van gerenommeerde technologieën. Bijzonder voor oog en oor is beslist het in Berlijn ontwikkelde en gepatenteerde “SCA (Synchronized Coaxial Acoustics)“- chassis dat een vlakmembraan, verantwoordelijk voor het middenbereik, en een in het midden bevestigde tweeter tot een akoestische eenheid samenvoegt. Wat het doel hiervan is, mag duidelijk zijn: Teufel wil met deze constructie het principe van een  complete geluidsbron zo goed mogelijk nabootsen.    [...] de frequenties bereiken bijna gelijktig het oor van de luisteraar, wat bijdraagt aan een levendige en natuurlijke luisterervaring. Logisch: dat werkt in de praktijk alleen dan, wanneer zowel de chassis-producent als de luidsprekerfabrikant zijn vak verstaat.   [...] bewonderenswaardig – ik schrijf dat telkens opnieuw en uit vollle overtuiging – is het wanneer een fabrikant uit de ‚midprice-liga’ geen gebruik maakt van bi-wiring- aanluitingen. Doorgaans is dit een alibi-feature, die goed klinken maar in de praktijk nauwelijks gebruikt worden. En waarom ook? Meestal is een bi-wiring in deze prijsklasse sowieso niet mogelijk. De klemmen zijn robuust genoeg om een hoogwaardige luidsprekerkabel aan te sluiten. Dat is voldoende. En functioneert goed. Keep it simple!    ... [Zo] heeft het krimpen (bijna) geen gevolgen. De Definion 3S heeft het temperament, het plezier aan spelen en de precieze timing geëerfd. Vergelijken we het met de grote broer, dan speelt het kleine broertje misschien zelfs wel strakker en levendiger. Dat kan ook aan het feit liggen dat bas door de bouwwijze misschien niet zo diep kan, maar daardoor wel weer een gedetailleerdere en strakkere sound produceert. De 3s is zonder twijfel temperamentvol!Vertaald uit het Duits.
Logo - ModernHifi
"Bij de prijs/kwaliteitsverhouding hebben de Berlijners zichzelf opnieuw overtroffen."
ModernHifi
11/2015
Meer...
Logo - ModernHifi
“De Definion 3S van Teufel is het sprekende voorbeeld voor de veelzijdigheid van de luidsprekerfabrikant uit Berlijn. Naast Bluetooh luidsprekers, multichannel systemen en koptelefoons heeft Teufel met de Definion serie een paar echte pareltjes in het 2-kanaals segment in het assortiment. Bij de prijs/kwaliteitsverhouding hebben de Berlijners zichzelf opnieuw overtroffen.”
Logo - Alpha-audio
"Teufel zet met de Definion 3S een prima bookshelf neer"
Alpha-audio
11/2015
Meer...
Logo - Alpha-audio
[...] Een setje hoogwaardige bookshelfs voor 1000 euro per paar. Wie wil dat nu niet? Zeker als ze ook nog strak ogen en volgens Deutsche Grundlichkeit zijn gebouwd en getest. Wij testen vandaag de gloednieuwe Teufel Definion 3S…. 1000 euro per paar… en uit Duitsland. Teufel voert al een tijdje de Definion-serie. Hun vlaggenschip. Het beste van het beste uit de stal van de Berlijnse luidsprekerfabrikant. Eerder hebben we de Definion 5 getest. Een mooie luidspreker om te zien. En de weergave is netjes, maar een tikkie droog.Een tijdje later hebben we de Definion 3 aan de tand gevoeld. En daar concluderen we hetzelfde: mooi gemaakt, maar wel een tikkie droog. Is smaak natuurlijk.[...]Nu zult u denken? Drieweg? Jazeker, want de bovenste unit is een coaxiale driver. De tweeter zit in het midden van de middentoner. Teufel heeft deze unit zelf ontwikkeld. De techniek heet: “Synchronized Coaxial Acoustics”. De tweeter is een softdome-model en de middentoner is van aluminium… en compleet vlak.... Echt vervelend is het echter niet als u de juiste versterker erbij pakt. Dat komt ook doordat de Definion 3S verder tonaal prima in balans is. Geen gekke pieken en dalen, maar een keurige ‘sweep’-meting die laat zien dat de heren zonder twijfel zaken hebben gemeten bij de ontwikkeling van deze luidspreker.Ook vervormingstechnisch is het keurig in orde. We vinden de vervorming in het laag een tikkie hoog. Misschien moet de woofer wat hard werken. Vanaf 100 Hz duikt hij onder de 1 procent en met uitzondering van een paar mini-piekjes naar 1,5% blijft de lijn daar. Voor een speaker van 1000 euro per set erg netjes[...]En mede daardoor zitten we binnen no-time lekker in de muziek en klinkt het ene na het andere nummer door de speakers. Zo hoort het natuurlijk.We vergeten bijna dat dit setje maar 1300 euro kost, inclusief statieven. Dat is gewoon niet veel geld voor zo veel kwaliteit. En hoewel er speakers zijn die meer laagdruk leveren, vragen we ons af of het midden en hoog net zo schoon is. En of de focussering net zo strak is. Want dat is wel een kwaliteit van deze Teufels.
Ausgezeichnet
Bekroond met goud award
12/2019
Meer...
Ausgezeichnet
"(...) Optisch lijken we hier te kijken naar een 2-weg systeem, maar schijn bedriegt. Teufel heeft namelijk haar SCA (Synchronized Coaxial Acoustics) drivertechniek gebruikt. Hierdoor is de Definion 3S wel degelijk een 3-weg systeem. Het geheim zit hem in de bovenste 16CM driver."

Inhoud levering

Definion 3S
 • 1 × Voetplaat DEF 3S FRB (paar) – Zwart
 • 2 × Boekenplankspeaker DEF 3S – Antraciet
  • 4 × Rubber voetjes voor DEF 3 S (Set)
Statieven worden niet meegeleverd.