Columa 300 Mk2 "5.1-Set M"

Ga naar inhoud
Menu openen Menu sluiten
Home
 • SALE

Columa 300 Mk2 "5.1-Set M"

It's all in the mix

(27) € 649.99 € 549.99 Incl. btw 15% korting
 • Binnen 1 werkdag verzendklaar
 • € 00. Verzending (klimaatneutrale verzending door Teufel)

Sale

Beperkt aantal voor deze prijs

 • 8 weken proberen
 • Direct bij de fabrikant
 • Gratis retourneren!

Highlights

Heimkino Säulenlautsprecher Columa 300 Mk2 von Teufel T 8 Schwarz

Mogen we voorstellen

De geprezen Columa 300 Mk2 als set M met twee satellieten en twee zuilluidsprekers.

Alle specs en features op een rij

 • Slanke home cinema set
 • Harmonieuze weergave
 • Twee zuilen, twee satellieten, center en sub
 • Complete surround sound
 • Sterke subwoofer, als front- of downfire subwoofer te gebruiken, optioneel draadloos
 • Zwart of zilver
Testbericht - Area DVD - Preisklassen-Referenz
'Dit is puur Teufel: gaaf geluid'
Area DVD 03/2014
'Sjiek, slank, sterk en bovendien voordelig: wanneer de voor € 699,99 verkrjgbare Columa van Teufel aan deze eisen voldoet, is een succesvolle carière voorgeprogrammeerd.
Bijzonder voor deze prijsklasse is het gebruik van het dure edelmetaal aluminium, dat voor de vier luidsprekerzuilen en de center is gebruikt.
De ingebouwde Class D digitale versterker van de subwoofer heeft een vermogen van 180 Watt, waar voor middelgrote ruimtes meer dan voldoende is. De subwoofer bestaat een dik MDF en ook de binnenkant van de subwoofer overtuigd met een verrassend zuivere finish.

Dit is puur Teufel: gaaf geluid, sjieke, tijdloze optiek en levendig dynamiek, die door de excellente en nieuw ontwikkelde subwoofer nu nog beter klinkt. In vergelijking met de voorganger, maar ook in vergelijk met de concurrentie blinkt de nieuw ontwikkelde subwoofer uit met een krachtig optreden, een goede diepgang en uitstekende nauwkeurigheid. De gehele set is uitstekend verwerkt en ook de kwaliteit van het materiaal is dankzij het gebruik van echt aluminium duidelijk boven dat wat men in deze prijsklasse mag verwachten.'
(4.93 van 5 bij 27 beoordelingen)
Alle reviews

Nieuwe luidsprekers, nog beter

Het is verkeerd om te denken dat goed surround geluid altijd gepaard gaat met enorme boxen. Het is ook verkeerd om te denken dat hoe groter de boxen zijn, hoe harder en hoe vetter de sound is. De grootte van een speaker zegt immers zeer weinig over de inhoud ervan. Juist die inhoud produceert het geluid.

Slank & temperamentvol: aluminium zuilen

Je bent naar iets op zoek wat goed uitziet bij je flatscreen? Je vindt het ook belangrijk dat je nieuwe home cinema set goed in je woonkamer past? Dan zoek je dus iets dat opgeruimd oogt. Tegelijkertijd wil je natuurlijk wel dat de set een krachtige surround sound produceert. Geen probleem! De Columa 300 Mk2 verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen voldoet precies aan jouw streven en is nog heel betaalbaar ook!

Set M

Set M met 2 korte zuilluidsprekers voor en 2 lange achter of omgekeerd. Qua sound maakt het geen verschil. De korte speakers kun je ook aan de muur bevestigen. Liever nog kleiner? Dan is er set S met 4 korte speakers. Groter kan ook met set L en vier lange zuilluidsprekers. Aan jou de keuze!

Teufel Heimkino null Columa 300 Mk2 C Center-Lautsprecher Frontansicht

Tevreden klanten en de vakpers vertellen waarom

Met zijn slanke luidsprekerzuilen, van 112 centimeter hoog, vormt de Columa 300 Mk2 de perfecte optische en akoestische aanvulling voor jouw flatscreen. Dankzij de natuurlijke vormgeving is de set in elke woonruimte onopvallend te plaatsen.

Peter H., die de Columa 300 Mk2 kocht, zegt over de geluidsprestatie van de set: 'Nu twee weken in huis. Voor dit geld subliem geluid wat zich kan meten met duurdere sets van gerenommeerde merken. Ik was na het instellen van mijn versterker met deze speaker set al overtuigd van het overweldigend geluid, zowel 5,1 DTS en muziek cd's (stereo)' Joad is het roerend met hem eens en schreef het volgende op Kieskeurig.nl: 'We hebben verschillende muziek en films geprobeerd, maar wat een voortreffelijk geluid zit erin zo vol en zuiver. Je merkt nu gewoon dat er veel meer in de Marantz zit dan er eerst uit kwam.'

De geluidsprestatie van de voorganger van de Columa 300 Mk2 werden ook door menig journalist getest waaronder Video HomeVision en de bevindingen waren zeer positief: 'De zuiver op elkaar afgestemde luidsprekers weten qua geluid te overtuigen. Wie van het bijpassende geluid bij de home cinema wil genieten, is met de Teufel-set op zijn wenken bediend.'

T 8 subwoofer

Een Teufel primeur: de T 8 subwoofer is als frontfire én als downfire subwoofer te gebruiken. Laat je niet voor de gek houden door het vermogen van 100 watt. De nieuwe Class D versterker werkt efficiënt en geruisloos - hij staat dan ook z'n mannetje naast een reguliere versterker van 250 watt.

 • High end actieve subwoofer - als frontfire- of downfire inzetbaar
 • Bassdriver met 200 mm diameter
 • Vermogen: 100 watt, high efficiency Class D versterker met gering verbruik
 • Automatisch on/off
 • Uitgebreide instellingen en beveiliging schakelcircuit
 • Naar voren of naar achter te kantelen, poten zijn verstelbaar
 • Geïntegreerde draadloze module, draadloos bedienbaar - werkt met Teufel Soundbar Streaming, Trios, Duett, One, Cinebar Pro, CoreStation en Impaq, bij de *Onkyo, Denon of Marantz-*receiver heb je de Subwoofer Wireless Transmittor nodig.

T 8 Schwarz
Teufel T 8 Subwoofer
T 8 Subwoofer
Teufel T 8 Subwoofer

  Klanglich optimal: Aluminium-Säulen

  Mit seinen schmalen Lautsprechern wird das Columa 300 Mk2 zur perfekten optischen und akustischen Ergänzung eines modernen Flachbildschirms. Durch neutrale Formsprache, schlanke Erscheinung, zwei Farbausführungen und unterschiedliche Kombinationen aus langen Säulen und kurzen Satelliten passt sich das Set jedem Wohnraum geschmeidig an.

  Sleek and Powerful Column Speakers

  Columa 300 Mk2 slender column speakers are the perfect visual and aural accompaniments to flat screen televisions. A neutral look means they fit perfectly into any living space.

  From an acoustic perspective, the Columa 300 Mk2 delivers Teufel's hallmark audio: Powerful, clear, and true-to-source. The newly developed speakers with loudspeaker components optimised through an in-house Klippel measurement system are bound to impress the most discerning ear.

  Heimkino null Columa 300 Mk2 FR Lautsprecher

  Inhoud levering

  • 1× Center CL 302 C
  • 2× Satellite Speaker CL 302 FCR (pc.)
  • 1× T 8 Subwoofer
  • 2× Luidsprekerzuil CL 302 FR (Stk.)

  Technische details

  • Columa 300 Mk2 - CL 302 FR black back angled

   Luidsprekerzuil CL 302 FR (Stk.)

   Met hun neutrale vormgeving zijn de meer dan 1 meter hoge en extreem slanke zuilen van massief aluminium opvallend onopvallend. Zo zijn ze makkelijk in elke woomomgeving te integreren. Mede dankzij de bodemplaat die slechts een plek van 22 cm nodig heeft. De voor het geluid zorgende componenten bevinden zich automatisch op de optimale hoogte voor een zeer transparente weergave.

   Twee Klippel-geoptimaliseerde cellulose midrange drivers van 70 mm en een 19 mm dome tweeter produceren een helder, transparant en stemmig klankbeeld. De gelijkmatige afstraling van het geluid waarborgd een goed geluid, ook buiten de ideale zitplek. Voor een stabiele verbinding van kabels zorgen de aansluitingsklemmen, die tot 4 mm² sterke kabels opnemen.

   • Beschrijving Artikel
    Breedte 8,50 cm
    Gewicht 4,50 kg
    Hoogte 112,00 cm
    Diepte 12,60 cm
   • Beschrijving Artikel
    Geschikt voor AV-receiver Ja
    Maximale kabeldiameter 2,50 mm
    Akoestisch principe 2-kanaals
    Opbouw behuizing gesloten
    Materiaal behuizing Aluminium
    Afwerking behuizing Metallic lak, mat
    Magnetische afscherming Ja
    Netto volume 2,9 liter
    Tweeter (aantal per speaker) 1
    Tweeter (diameter) 19,00 mm
    Tweeter (materiaal) Stof
    Midrange (aantal per speaker) 2
    Midrange (diameter) 70,00 mm
    Midrange driver (materiaal) Cellulose, coated
    max. belastbaarheid (IEC - Long Term) 80 watt
    Gevoeligheid (2.83 V / 1 m) 84 dB
    Frequentiebereik van/tot 120 - 20000 Hz
    max. belastbaarheid (IEC - Short Term) 100 watt
    SPL 96 dB/1m
    Impedantie 4 - 8 Ohm
    Bas-midrange driver (materiaal) Cellulose, gelaagd
   • Beschrijving Artikel
    Aansluitklemmen Schroefklemmen, verguld
    Aanbevolen minimale uitgangsvermogen versterker 20 watt
   Columa 300 Mk2 - CL 302 FCR black front angled

   Satellite Speaker CL 302 FCR (pc.)

   Deze korte zuil is desgewenst als Front-, Rear- of Rear Center speaker te gebruiken. Dankzij de houder aan de achterkant van de speaker kan deze direct aan de muur worden bevestigd. Voor een kantelbare bevestiging, gericht op de luisterplek is het wandbeugel AC 5500 SM nodig.

   Een CL 302 FCR heeft precies dezelfde uitrusting als de Center en de lange vloerstaande zuilen. Volume, materiaal en gebruikte luidsprekers zijn identiek. Twee Klippel-geoptimaliseerde cellulose midrange drivers van elk 70 mm doorsnede en een 19 mm dome tweeter werken in de 1,8 liter omvattende behuizing. Dankzij de aangepaste frequentieverdeler ontstaat steeds een nauwkeurige lineaire weergave van het geluid, aangepast op de positionering van box (muur of kast).

   De stabiele verbinding met de AV-receiver wordt gewaarborgd door de massieve aansluitingsklemmen, die tot 4 mm ² sterke kabels probleemloos kunnen vasthouden.

   • Beschrijving Artikel
    Breedte 8,50 cm
    Gewicht 1,40 kg
    Hoogte 39,20 cm
    Diepte 12,60 cm
   • Beschrijving Artikel
    Geschikt voor AV-receiver Ja
    Maximale kabeldiameter 2,50 mm
    Akoestisch principe 2-kanaals
    Opbouw behuizing gesloten
    Materiaal behuizing Aluminium
    Afwerking behuizing Metallic lak, mat
    Magnetische afscherming Ja
    Netto volume 2,9 liter
    Sleutelgatophanging Ja
    Bevestiging wandbeugel Ja
    Tweeter (aantal per speaker) 1
    Tweeter (diameter) 19,00 mm
    Tweeter (materiaal) Stof
    Midrange (aantal per speaker) 2
    Midrange (diameter) 70,00 mm
    Midrange driver (materiaal) Zellulose, beschichtet
    max. belastbaarheid (IEC - Long Term) 80 watt
    Gevoeligheid (2.83 V / 1 m) 84 dB
    Frequentiebereik van/tot 120 - 20000 Hz Hz
    max. belastbaarheid (IEC - Short Term) 100 watt
    SPL 96 dB/1m
    Impedantie 4 - 8 Ohm
    Bas-midrange driver (materiaal) Cellulose, gelaagd
   • Beschrijving Artikel
    Aansluitklemmen Schroefklemmen, verguld
    Aanbevolen minimale uitgangsvermogen versterker 20 watt
   T 8 Subwoofer Bass Schwarz von Teufel

   T 8 Subwoofer

   Actieve high end subwoofer, als front of downfire subwoofer inzetbaar

   • Beschrijving Artikel
    Breedte 31,10 cm
    Gewicht 11,00 kg
    Hoogte 42,30 cm
    Anders Afmetingen in frontfire setup: hoogte 37,3 cm; breedtje 31,1 cm, diepte 42,3 cm
    Diepte 38,00 cm
   • Beschrijving Artikel
    Cinch ingang 1
    Overige Front of downfiring positionering
   • Beschrijving Artikel
    Spanning 230 volt
    Aan-/uitschakel automatiek Ja
    Maximaal verbruik 100 watt
    Stroomkabel vast Ja
    Beschermingsgraad 2
    Veiligheid Ja
    Geheugen voor instellingen bij onderbreking stroom Ja
    Standby-functie Ja
    Standby verbruik watt
    Bass boost/EQ Ja
    Ingangsvolumeregelaar Ja
    Frequentieregelaar (bereik) 37 - 200 Hz
    Volumeregelaar Ja
    Phaseregelaar Ja
    Overige Kan ingezet worden als front- of downfiring
    Laagste grensfrequentie (-3 dB) 37 Hz
    Draadloze subwoofer Ja
    Versterkervermogen subwooferkanaal (peak) 100 watt
    Versterker-configuratie 1.0
    Versterker - technologie Class-D
    Versterkerkanalen 1
    Overige Draadloos (optioneel extra)
    Subwoofer Ja
   • Beschrijving Artikel
    Geschikt voor AV-receiver Ja
    Akoestisch principe 1-kanaals
    Compensatieopeningen 1
    Downfire Ja
    Frontfire Ja
    Opbouw behuizing bassreflex
    Materiaal behuizing MDF
    Afwerking behuizing mat gelamineerd
    Overige Reflex kanaal in DPU-Techniek voorkomt luchtstroming resonantie, stabiele MDF behuizing met interne verstevegingen.
    Geïntegreerd statief Ja
    Woofer (aantal per speaker) 1
    Woofer (diameter) 200,00 mm
    Woofer (materiaal) Aluminium
    Frequentiebereik van/tot 35-210 Hz
    SPL 111 dB/1m
   Columa 300 Mk2 - CL 302 C black front angled

   Center CL 302 C

   De extra slanke luidspreker in lengteformaat wordt direct onder/boven de flatscreen geplaatst. Hier ligt de CL 302 C helemaal goed. Hij is er vooral voor de nauwkeurige en verstaanbare overdracht van de dialogen bij films en tv-uitzendingen. De Center kan ofwel op de meegeleverde houder rusten, met de beugel aan de achterkant van de speaker direct aan de muur worden gemonteerd of met hulp van een extra wandbeugel direct naar de luisterplek worden gericht.

   Wegens zijn verbeterde frequentieverdeler beschikt de CL 302 C over een aangepaste afstemming afhankelijk van de positionering (muur/kast). Met de uitrusting met twee midrange drivers en een dome tweeter lijkt hij op de zuilen en draagt zo tijn deel bij aan een bijzonder homogeen klankbeeld van de set. De behuizing van de slanke box bestaat uit massief aluminium. Krachtige aansluitingsklemmen, die tot 4 mm² kabels kunnen vasthouden, waarborgen een stabiele en storingsvrije overdracht.

   • Beschrijving Artikel
    Breedte 39,20 cm
    Gewicht 1,40 kg
    Hoogte 8,50 cm
    Diepte 12,60 cm
   • Beschrijving Artikel
    Geschikt voor AV-receiver Ja
    Maximale kabeldiameter 2,50 mm
    Akoestisch principe 2-kanaals
    Opbouw behuizing gesloten
    Materiaal behuizing Aluminium
    Afwerking behuizing Metallic lak, mat
    Magnetische afscherming Ja
    Netto volume 2,9 liter
    Sleutelgatophanging Ja
    Bevestiging wandbeugel Ja
    Tweeter (aantal per speaker) 1
    Tweeter (diameter) 19,00 mm
    Tweeter (materiaal) Stof
    Bas-midrange driver (aantal per speaker) 2
    Bas/midrange driver(doorsnede) 70,00 mm
    Bas-midrange driver (materiaal) Cellulose, gelaagd
    max. belastbaarheid (IEC - Long Term) 80 watt
    Gevoeligheid (2.83 V / 1 m) 84 dB
    Frequentiebereik van/tot 120 - 20000 Hz
    max. belastbaarheid (IEC - Short Term) 100 watt
    SPL 96 dB/1m
    Impedantie 4 - 8 Ohm
   • Beschrijving Artikel
    Aansluitklemmen Schroefklemmen, verguld
    Aanbevolen minimale uitgangsvermogen versterker 20 watt

  Recencies & reviews

  • Testbericht - Area DVD - Preisklassen-Referenz
   'Dit is puur Teufel: gaaf geluid'
   Area DVD 03/2014
   Area DVD Testbericht - Area DVD - Preisklassen-Referenz
   'Sjiek, slank, sterk en bovendien voordelig: wanneer de voor € 699,99 verkrjgbare Columa van Teufel aan deze eisen voldoet, is een succesvolle carière voorgeprogrammeerd.
   Bijzonder voor deze prijsklasse is het gebruik van het dure edelmetaal aluminium, dat voor de vier luidsprekerzuilen en de center is gebruikt.
   De ingebouwde Class D digitale versterker van de subwoofer heeft een vermogen van 180 Watt, waar voor middelgrote ruimtes meer dan voldoende is. De subwoofer bestaat een dik MDF en ook de binnenkant van de subwoofer overtuigd met een verrassend zuivere finish.

   Dit is puur Teufel: gaaf geluid, sjieke, tijdloze optiek en levendig dynamiek, die door de excellente en nieuw ontwikkelde subwoofer nu nog beter klinkt. In vergelijking met de voorganger, maar ook in vergelijk met de concurrentie blinkt de nieuw ontwikkelde subwoofer uit met een krachtig optreden, een goede diepgang en uitstekende nauwkeurigheid. De gehele set is uitstekend verwerkt en ook de kwaliteit van het materiaal is dankzij het gebruik van echt aluminium duidelijk boven dat wat men in deze prijsklasse mag verwachten.'
   Meer... Details inklappen...
  • Testbericht - Video Home Vision - Kauftipp
   'Kooptip'
   Video Home Vision 03/2011
   Logo - Video Home Vision Testbericht - Video Home Vision - Kauftipp
   'Alleen al de optiek van de Columa-set moet grote bijval krijgen: de elegante uitstraling van de vier slanke zuilen en de sierlijke center in de kamer laten niets te wensen over. Alhoewel de grote subwoofer de set optisich domineert, is hij dankzij zijn kleine oppervlakte bijna overal te plaatsen. Het zuiver afgestemde luidspreker-team weet ook qua geluid te overtuigen. Wie van het bijpassende geluid bij de home cinema wil genieten, is met de Teufel-set op zijn wenken bediend.'

   'Weer is bewezen dat ook keurig smalle zuilen, ondersteund van een goede subwoofer, voldoende zijn om goed home cinema-plezier te bezorgen.'

   Dit testbericht heeft betrekking op de voorganger van de Columa 300 Mk2

   Meer... Details inklappen...
  • Testbericht - Heimkino - Columa 300 - Preistipp
   'Prijsaanrader'
   Heimkino 04/2011
   Heimkino Testbericht - Heimkino - Columa 300 - Preistipp
   'Zoals deze luistertest bewijst, gaat niets boven een identieke chassisuitrusting. Zo verwent het optisch eerder terughoudende Teufel zestal met een perfect samenspel en een naadloze weergave. Bovendien bewijzen de slanke 2-kanaals luidsprekers zich als indrukwekkend stabiel en leveren ook na een extra draai aan de volumeknop een storingsvrije performance. In deze samenhang bewijst ook de compacte subwoofer dat hij moeiteloos in staat is middelgrote ruimtes adequaat met geluid te vullen. Zo moet home cinema zijn!'

   'Met de mooi en tegelijkertijd terughoudend gestylde Columa 300-variant, biedt Teufel de ideale alleskunner voor bombastisch bioscoopgeluid binnen de vier eigen muren. Een extra plus is hier de onverslaanbare prijs-kwaliteitverhouding.'

   + mooie alu-behuizing
   + sterke subwoofer
   + mooi geluid

   Testoordeel: buitengewoon

   Dit testbericht heeft betrekking op de voorganger van de Columa 300 Mk2
   Meer... Details inklappen...
  • Trusted Reviews Recommended
   'Aanbevolen'
   Trusted Reviews 04/2011
   TrustedReviews Trusted Reviews Recommended
   'Luisteren naar films en muziek met de Columa 300 luidsprekers van Teufel is een bijzondere ervaring. Het is een prestatie die je eerder van een duurdere setup zou verwachten en is strijkt de oneffenheden glad die we eerder zagen bij de Columa 100. We houden van de eenvoudige aluminium constructie, die veel beter is dan je voor dit geld mag verwachten. Met een breed scala van mogelijke combinaties zit er voor iedereen wel iets bij.'

   Design: 8/10
   Functies: 8/10
   Prestatie: 9/10
   Prijs-kwaliteit: 9/10

   Slotoordeel: 9/10

   Dit testbericht heeft betrekking op de voorganger van de Columa 300 Mk2
   Meer... Details inklappen...
  Dit vinden andere klanten van het product
  (4.93 van 5 bij 27 beoordelingen)
  5
  25
  4
  2
  3
  0
  2
  0
  1
  0
  Bijlage
  Perfect geluid.
  (Automatisch vertaald *)
  Teufel is geil
  Absolute Oberhammer en gewoon briljant geluid... Bedankt, Teufel.
  (Automatisch vertaald *)
  super
  is precies wat ik wilde, dat is wat het appartement geeft.(ruimte) is trouwens een geweldig team .de service per telefoon is ook volledig I.O. mi freundl. groeten E.Witt
  (Automatisch vertaald *)
  Topklasse
  Hebben vervangen door deze set een oude, zwakke, LG versterker inclusief luidsprekers en wat kan ik zeggen, een verschil als dag en nacht. Een super rijk geluid, de SW heeft nette wumms en de televisie is veel leuker. De verwerking en de materialen zijn van zeer hoge kwaliteit. Plaatsen een graag in de woonkamer.
  Absoluut Top
  Voor deze prijs is het een absoluut topproduct.kwaliteit is hoog en het geluid is gigantisch voor een relatief kleine woonkamer.heb geen spijt van de aankoop een minuut !!!!
  (Automatisch vertaald *)
  Super
  Zoals beschreven
  (Automatisch vertaald *)
  Uitstekende Home Cinema Set
  Hoewel ik nog lang niet alles heb uitgeprobeerd bevalt de speakerset uitstekend. Nog een paar settingen uitproberen,maar de sound is geweldig. Zeer blij mee.
  300 MK2SET M
  Ik adviseer, helder geluid, perfecte bas
  (Automatisch vertaald *)
  Prijs - Prestatie !!! Columa 300 Mk2 "5.1-Set M" Super
  Zondagavond online besteld, betaald met Paypal, bevestiging gekregen, donderdag waren de bestelde goederen bij mij. Sinds vrijdag dromerig geluid in de huiskamer.Alles in de beste en graag weer !!!!! Top product - Top serviceEn het beste aan het eindMijn Harman Kardon systeem is alweer vergeten
  Zeer goede thuisbioscoop
  Zeer goed en rijk geluid. U kunt hem goed plaatsen of aan de muur monteren. Schone afwerking en een mooi uiterlijk
  (Automatisch vertaald *)
  * automatisch vertaald door DeepL