Actuele persberichten

Ga naar inhoud
Menu openen Menu sluiten
Home

Persberichten

{{ content_image('31a00c72-71fb-5ad8-9329-a5c2b7812b42', 'default-template') }}

Bewegingsvrijheid in stijl:

Teufel introduceert de AIRY TRUE WIRELESS

Met de AIRY TRUE WIRELESS introduceert Teufel volledig draadloze en bijzonder hoogwaardige oordopjes tegen een uiterst aantrekkelijke prijs.

Informatie>
Berlijn, 30 juli 2020 – De AIRY TRUE WIRELESS oordopjes blijven perfect zitten en combineren een lange batterijwerkduur met de hoogwaardige audio die je van Teufel mag verwachten. De slimme touchcontrol en spatwaterbescherming maken deze volledig draadloze ‘oortjes’ geknipt voor dagelijks gebruik. De AIRY TRUE WIRELESS is in de kleuren Night Black, Steel Blue en Silver White verkrijgbaar voor een prijs van 149,99 euro.

Download Beeldmateriaal | Link naar webshop mit technische gegevens

Feiten in vogelvlucht::
 • draadloze oordopjes met uitmuntende geluidskenmerken dankzij een lineaire HD driver van neodymium
 • Speelduur van meer dan 25 uur met oplaadcase, meer dan 6 uur muziekgenot na één oplaadbuurt, na een oplaadduur van slechts 15 minuten genoeg stroom voor ruim een uur extra (bij een volume van 50%)
 • bluetooth 5.0 met AAC voor de draadloze overdracht van muziekstreams via onder meer Spotify, Youtube en Apple Music
 • geoptimaliseerd voor buitendeurs gebruik: de AIRY TRUE WIRELESS is spatwaterdicht volgens beschermingsklasse IPX5
 • Weergave van de batterijstatus in iOS en Android, op de oordopjes zelf en op de oplaadcase
 • headsetfunctie: twee microfoons met ruis- en echo-onderdrukking voor een optimale gesprekskwaliteit
 • slimme touchcontrol op de oordopjes voor muziek, telefonie en het oproepen van de spraakassistent (Google Assistant of Siri)
 • de oordopjes en oplaadcase wegen bij elkaar slechts 49 gram
 • optimaal draagcomfort dankzij bijzonder zachte, antibacteriële siliconen earhooks (3 paar meegeleverd)
 • per direct verkrijgbaar voor een prijs van 149,99 euro in de kleur Night Black en steel Blue via de webshop van Teufel en in alle Teufel stores; Silver White is reeds te bestellen.

Draadloze vrijheid

De oplaadcase van de AIRY TRUE WIRELESS beschermt de volledig draadloze oordopjes en kan ze tot drie keer achtereen opladen. Eén oplaadbeurt is voldoende voor 6 uur luisterplezier. Na slechts 15 minuten in de oplaadcase hebben de oortjes genoeg energie voor nog een extra uur. Gebruikers kunnen de batterijstatus van de oordopjes direct aflezen op hun mobiele toestel met Android of iOS. Dankzij de compacte omvang en het vlieggewicht van nog geen 50 gram kan je deze oordopjes overal mee naar toe nemen. De AIRY TRUE WIRELESS oordopjes zijn niet alleen geschikt voor muziek, games, films en luisterboeken, maar slaan ook als handsfree oplossing een goed figuur: een extra microfoon reduceert alle echo’s en achtergrondgeluid tijdens het bellen.

Volledige controle dankzij touchcontrol

Beide oordopjes zijn voorzien van touchcontrol. Hiermee kun je de muziekweergave regelen (afspelen, pauzeren, volgende/vorige track) en telefoongesprekken aannemen, weigeren of beëindigen. Je kunt er zelfs de spraakassistent van je mobiele telefoon mee oproepen (Google Assistant of Siri).

Oordopjes die altijd passen en nat mogen worden

De verpakking bevat drie paar oordopjes van zacht, huidvriendelijk silicoon met verschillende afmetingen. Daarmee ben je verzekerd van een paar dat perfect in je oorschelp past en kun je genieten van optimaal geluid met overtuigende basprestaties. De oordopjes blijven zo bovendien goed zitten. Wie met een AIRY TRUE WIRELESS door een plensbui wordt verrast of zich in het zweet sport, hoeft niet bang te zijn dat de hoogwaardige oordopjes beschadigd raken. Die zijn namelijk spatwaterdicht volgens beschermingsklasse IPX5.

Prijs en beschikbaarheid

De AIRY TRUE WIRELESS oordopjes zijn per heden verkrijgbaar voor 149,99 euro in de kleuren Night Black en Steel Blue via www.teufelaudio.nl. De kleurvariant Silver White volgt op een later tijdstip.

Radio reloaded

Teufel heeft de RADIO 3SIXTY vernieuwd

Het karakteristieke retrodesign en kamervullende 360 graden geluid worden aangevuld met meer muziekbronnen, een
kleurendisplay, spraakbesturing via Alexa, afstandsbediening en een witte uitvoering.


Informatie >
Teufel introduceert een volledig herziene versie van de RADIO 3SIXTY. Deze wereldontvanger biedt ondersteuning voor nog meer muziekbronnen en voice control. De radio speelt klassieke FM-radio, DAB+, internetradio, Spotify, Amazon Music en diverse andere muziekcontent af via bluetooth. Naast de klassieke zwarte variant is de RADIO 3SIXTY nu ook een witte uitvoering leverbaar.

Download fotomateriaal | Link naar webshop met technische gegevens

Feiten in vogelvlucht:
 • een compacte digitale radio met krachtig 360 graden geluid en uitgebreide features
 • ontvangst van meer dan 1.000 zenders via DAB+, FM en internetradio
 • mogelijkheid om muziek rechtstreeks via Amazon Music en Spotify Connect te streamen
 • lossless geluidsweergave vanaf USB-apparatuur en lokale DLNA-muziekservers
 • werkt in combinatie met Alexa: de geluidsinstellingen zijn via voice control regelbaar
 • 360 graden geluid dankzij Dynamore® voor optimaal luistergenot vanuit elke luisterpositie
 • een wekker met twee verschillende wektijden en instellingen voor de geluidsbron en het volume
 • 150 voorkeurszenders: voor FM, DAB+ en internetradio zijn elk 30 voorkeurszenders instelbaar, en voor Amazon Music en Spotify Connect nog eens 30
 • bedienbaar met de Teufel Remote-app, de afstandsbediening of de draaiknop en presetknoppen op het apparaat zelf
 • een groot dimbaar kleurendisplay met informatie over de tijd, de zender, de titel van de track etc.
 • AUX-ingang, powerbank-functie, stabiele telescoopantenne, automatische in- en uitschakeling
 • de nieuwe RADIO 3SIXTY is in een zwarte of witte uitvoering te verkrijgen via www.teufelaudio.nl voor 299,99 euro.

Een vrijwel onuitputtelijke muziekkeuze

Met drie ontvangstkanalen haalt de RADIO 3SIXTY vrijwel elke zender ter wereld in huis. Dit is mogelijk via de klassieke analoge korte golf (FM), via digitale radio (DAB+) of via internetradio. Wie zelf graag muziek uitzoekt, kan tracks afspelen via de populaire streamingdiensten Amazon Music en Spotify of die via bluetooth streamen. En wie eenmaal zijn of haar favoriete muziek heeft gevonden, hoeft daar niet langer meer naar te zoeken: zender, nummer, album of playlist kunnen in een handomdraai worden toegewezen aan een van de 30 voorkeurszenders per ontvangstkanaal.

Omnidirectioneel 360 graden geluid

Onder de stoffen afdekking aan de bovenkant van de RADIO 3SIXTY bevinden zich twee verticaal opgestelde breedbandspeakers die de geluidsgolven via 360 graden kegels alle richtingen opsturen. Daarmee kan men vanuit elke positie in de kamer genieten van het bijzonder heldere en krachtige geluid van de RADIO 3SIXTY. Een 90 mm downfiring subwoofer draagt zorg voor de lage tonen. De bas en hoge tonen kunnen naar wens worden aangepast via de equalizer.

Veelzijdige bediening

De RADIO 3SIXTY is al even veelzijdig als het om de bediening gaat. Alle functies kunnen worden bediend via de knoppen op het apparaat of via de Teufel Remote-app. Gebruikers van mobiele apparaten met Amazon Alexa kunnen de RADIO 3SIXTY ook voice control bedienen. En wie voor klassiek comfort gaat, kan een beroep doen op de meegeleverde afstandsbediening.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe RADIO 3SIXTY is vanaf heden te bestellen via teufelaudio.nl voor een prijs van 299,99 euro (zwarte of witte uitvoering).

PM Cinebar Ultima + Cinedeck Bild

Teufel lanceert de CINEBAR ULTIMA en CINEDECK voor een optimaal televisiegeluid

21.11.2019
Een eenvoudige installatie, zonder externe subwoofer, maar toch het allerbeste film- en televisiegeluid De feedback van klanten over soundbars en sounddecks is duidelijk: de ene helft prefereert de klassieke setup van soundbar en subwoofer, de andere heeft wel behoefte aan basfrequenties, maar wil geen losse subwoofer. Teufel introduceert vandaag tegelijkertijd twee nieuwe audiosystemen die ook zonder subwoofer televisiegeluid met diepgang bieden: de CINEBAR ULTIMA en CINEDECK.

Informatie >
De feedback van klanten over soundbars en sounddecks is duidelijk: de ene helft prefereert de klassieke setup van soundbar en subwoofer, de andere heeft wel behoefte aan basfrequenties, maar wil geen losse subwoofer. Teufel introduceert vandaag tegelijkertijd twee nieuwe audiosystemen die ook zonder subwoofer televisiegeluid met diepgang bieden: de CINEBAR ULTIMA en CINEDECK.

CINEBAR ULTIMA: Webshop, Afbeeldingen | CINEDECK: Webshop, Afbeeldingen

Feiten in vogelvlucht
 • Teufel introduceert twee nieuwe televisie-audiosystemen: CINEBAR ULTIMA en CINEDECK beide systemen zijn voorzien van interne basdrivers en maken een externe subwoofer overbodig aansluitingen: HDMI met ARC en HDCP 2.2, bluetooth, een optische digitale ingang en stereo-cinch Dynamore Ultra-technologie met zijwaarts gerichte speakers voor omhullende surround sound uitbreidbaar met draadloze subwoofer voor krachtiger basprestaties en grotere ruimtes uitbreidbaar met de draadloze rearspeakers EFFEKT voor onvervalste surround sound CINEBAR ULTIMA per direct in een zwarte of witte uitvoering bestelbaar voor 699,90 euro CINEDECK per direct in een zwarte of witte uitvoering bestelbaar voor 599,99 euro

Met bas graag, maar zonder subwoofer

Klassieke soundbars laten de basweergave door een subwoofer afhandelen, net als bij speakersets voor thuisbioscoopsystemen. Dat is geluidstechnisch gezien een uitstekende oplossing. Maar helaas blijft het basgeluid niet tot de huiskamer beperkt. Het kan ook via de vloer worden overgedragen. In appartementencomplexen jaagt dat vroeg of laat de buren in de gordijnen. De televisie-audiosystemen CINEBAR ULTIMA van CINEDECK van Teufel brengen de basdriver direct in de behuizing onder. Met frequenties van ver onder de 50 Hz leveren beide systemen solide, maar niet overdreven basprestaties – de perfecte balans voor gebruik in de huiskamer.

CINEBAR ULTIMA: de audiolegende is nu als soundbar inzetbaar

Geen luidsprekerreeks belichaamt het DNA van Teufel meer dan Ultima. Deze reeks wordt nu uitgebreid met de nieuwe CINEBAR ULTIMA. In deze televisiesoundbar zijn diverse markante eigenschappen van de ULTIMA-reeks terug te zien, zoals de iconische koperkleurige tweeters en houten behuizing. De soundbar produceert een krachtig geluid met maar liefst zes luidsprekers – vier grote drivers van 3,5 inch en twee ovalen basdrivers (8 x 4 inch). Twee full-range speakers aan de zijkant zorgen samen met de door Teufel ontwikkelde Dynamore Ultra-technologie voor overtuigende surround sound. Het grote, ook op afstand makkelijk afleesbare display aan de voorzijde toont de gebruikte ingang en het volume. Alles is afstelbaar via het display en de elegante metalen afstandsbediening. En wie zijn luidsprekers graag ziet, kan de magnetische stofkap verwijderen. De CINEBAR ULTIMA is per direct in een zwarte en witte uitvoering verkrijgbaar voor een prijs van 699,99 euro.

CINEDECK: de perfecte basis voor televisies

De CINEDECK is een even praktische als elegante audio-oplossing voor televisies die op een dressoir zijn opgesteld. De soundbar kan direct onder de televisie worden geplaatst, zodat die niet onnodig ruimte in beslag neemt. Vanwege zijn compacte omvang maakt het systeem gebruik van meerdere kleine drivers: zeven breedbandchassis en twee naar onder gerichte subwoofers van 5,25 inch zetten de juiste toon. In de zijkant van het apparaat zijn twee drivers ingebouwd die met behulp van de Dynamore Ultra-technologie surround sound produceren. De andere vijf full range-luidsprekers zijn naar voren gericht. Er worden twee luidsprekers voor het linkerkanaal en twee luidsprekers voor het rechterkanaal gebruikt. Een luidspreker zorgt als dedicated centerspeaker voor optimaal verstaanbare dialogen. Alles is afstelbaar via de afstandsbediening en het grote dot matrix-display. De CINEDECK is per direct verkrijgbaar in een witte en zwarte uitvoering voor een prijs van 599,99 euro.

Mag het ietsje meer zijn?


Zowel de CINEBAR ULTIMA als de CINEDECK kunnen worden uitgebreid en bieden ondersteuning voor draadloze verbindingen met rearspeakers en subwoofers. Voor onvervalste surround sound kan gebruik worden gemaakt van twee exemplaren van de Teufel EFFEKT. Wie interesse heeft in een nog voller basgeluid kan de draadloze Teufel-subwoofers T 8 en T 10 rechtstreeks op de CINEBAR ULTIMA of CINEDECK aansluiten.

PM CAGE Bild

Game changer

Teufel CAGE: een compromisloze headset voor gamers


Robuust en gestroomlijnd voor topprestaties: de Teufel CAGE is de professionele headset voor iedereen die spelen serieus neemt De best mogelijke gaming sound, glasheldere gesprekken, optimaal draagcomfort en zo robuust als een tank: de Teufel CAGE is geen modeaccessoire, maar een hoogwaardig apparaat voor gamers met een winnaarsmentaliteit. De duurzame, met stof ommantelde kabels, de solide metalen ophanging voor de oordoppen en het uiterst hoogwaardige verenstaal in de hoofdband maken de CAGE tot een ongekend robuuste headset voor gamers.

Informatie >
De best mogelijke gaming sound, glasheldere gesprekken, optimaal draagcomfort en zo robuust als een tank: de Teufel CAGE is geen modeaccessoire, maar een hoogwaardig apparaat voor gamers met een winnaarsmentaliteit. De duurzame, met stof ommantelde kabels, de solide metalen ophanging voor de oordoppen en het uiterst hoogwaardige verenstaal in de hoofdband maken de CAGE tot een ongekend robuuste headset voor gamers.

Download fotomateriaal | Link naar de webshop met technische details

Feiten in vogelvlucht
- een eersteklas HD-headset voor gamers met een ingebouwde USB-geluidskaart
- een 40 mm lineaire HD-driver produceert een diep, aards basgeluid en fluweelzachte hoge klanken
- geschikt voor pc’s en alle populaire gameconsoles
- HD-microfoon met speciale richtingskarakteristiek voor duidelijk verstaanbare gesprekken, aan-uitknop, intelligente echo-onderdrukking met tweede microfoon
- grote oordoppen die de oren omsluiten en ook voor brildragers geschikt zijn
- bijzonder zachte oorkussens die makkelijk kunnen worden verwijderd om ze schoon te maken - indrukwekkende virtual surround sound op de pc (al naar gelang de game)
- volumeregelknop aanwezig op de koptelefoon (alleen USB/pc)
- multifunctionele knop voor het regelen van diverse functies (instelbaar in het Teufel Audio Center), individuele geluidsprofielen beschikbaar
- hoogwaardig design met rood messing en aluminium, flexibel verenstaal en een extra dikke vulling
- 3 m lange USB-kabel voor pc’s en Playstations en een 1,3 m lange jack-kabel meegeleverd
- per direct verkrijgbaar via nl voor een prijs van 169,99 euro

Eersteklas geluid voor eersteklas gamers
Bij games wordt het geluid, net als bij films, vaak onderschat. Toch draagt het geluid net zozeer bij aan een totale belevenis als de steeds realistischere graphics. Dankzij het gebruik van hoogwaardige, grotere drivers zorgt Teufel ervoor dat geen enkel geluidsdetail verloren gaat. Spelers horen het direct als er gevaar nadert. Virtual 7.1 surround sound op de pc draagt bij aan een optimale spelsfeer en maakt het bovendien mogelijk om de positie van de tegenstander trefzeker te bepalen. En dat kan het verschil betekenen tussen de overwinning en een nederlaag.

Een HD-microfoon voor optimale communicatie
Communicatie is de sleutel tot succesvolle teamprestaties. De microfoon is volledig herzien om bij te dragen aan glashelder verstaanbare gesprekken. De richtkarakteristiek van de hoofdmicrofoon zorgt daarbij voor een optimale stemopname. Een tweede microfoon helpt met het uitfilteren van ongewenste omgevingsgeluiden en echo’s. De volledig herontworpen aansluiting van de microfoonarm waarborgt een perfecte plaatsing. De microfoon blijft daarmee uit het gezichtsveld van de speler. De balans tussen het gespreksvolume en het spelgeluid kan worden geregeld via de speciale pc-software. En het geluid van de microfoon kan naar wens worden gedempt met een schakelaar op de linker oorschelp.

Optimale pasvorm en slimme functies
De grote, zachte oorschelpen en de gevoerde hoofdband zorgen ook bij lange gamesessies voor optimaal draagcomfort. Ze zijn bovendien geschikt voor brildragers. Spelers van pc-games kunnen met de gratis Teufel Audio Center software de CAGE headset volledig aan hun persoonlijke voorkeuren aanpassen. Ze hebben toegang tot een equalizer, functies voor het regelen van het microfoon- en gespreksvolume en mogelijkheden voor het aanpassen van de reproductie van de virtual surround sound. Via het Teufel Audio Center kan ook een functie aan de multifunctionele knop op de rechter oorschelp worden toegewezen.

Prijs en beschikbaarheid
De gaming-headset CAGE is per direct verkrijgbaar voor een prijs van 169,99 euro via www.teufelaudio.nl.

PM Boomster GO Bild

Play hard

BOOMSTER GO, de altijd-bij-de-hand-speaker

11.12.2019
Deze nieuwe mini bluetooth speaker van Teufel kun je overal mee naar toe nemen en brengt met zijn krachtige volume iedereen in een feeststemming, tot wel 10 uur lang. Teufel introduceert de BOOMSTER GO die dankzij de ingebouwde accu tot 10 uur lang muziek kan afspelen en een volume van maar liefst 84 dB produceert. De BOOMSTER GO van Teufel is waterdicht volgens de IPX7-classificatie. Deze kleine krachtpatser is verkrijgbaar in de vijf kleuren night black, sand white, space blue, ivy geen en coral red voor een prijs van 99,99 euro.

Informatie >
Teufel introduceert de BOOMSTER GO die dankzij de ingebouwde accu tot 10 uur lang muziek kan afspelen en een volume van maar liefst 84 dB produceert. De BOOMSTER GO van Teufel is waterdicht volgens de IPX7-classificatie. Deze kleine krachtpatser is verkrijgbaar in de vijf kleuren night black, sand white, space blue, ivy geen en coral red voor een prijs van 99,99 euro.

Download fotomateriaal | Link naar de webshop

Feiten in vogelvlucht:
 • bluetooth speaker in vijf stijlvolle kleurvarianten met krachtig geluid voor elke gelegenheid
 • waterdicht volgens de IPX7-classificatie, stootvaste rubberen behuizing
 • krachtige full-range drivers met twee passieve bassdrivers in een push-pullconfiguratie voor een strak, hoog en zuiver volume
 • accu met hoog vermogen (2.600 mAh) voor speeltijden tot 10 uur en snelle laadtijden
 • compacte afmetingen: 10,2 x 10,7 x 4,6 cm
 • draagriem en met een Go-Pro compatibele schroefdraad (1/4 inch) waarmee de BOOMSTER GO aan zo’n beetje alles kan worden bevestigd: een fiets, riem, statief of rugzak
 • bluetooth voor het streamen van muziek via Spotify, Youtube, Apple Music, TuneIn, etc.
 • koppelbaar aan een tweede BOOMSTER GO voor synchroon stereogeluid
 • Bedientasten am Gerät, LED-Akkuanzeige, Freisprechfunktion
 • bedieningsknoppen, led-display voor weergave van de batterijstand, handsfree-functie
Altijd een speaker bij de hand

Of je nu spontaan een feest wilt organiseren in het park, muziek nodig hebt om de slaap te vatten in je hotelkamer of een snelle presentatie op je tablet wilt geven: de BOOMSTER GO zet in al deze en tal van andere situaties de juiste toon. En met zijn compacte afmetingen van 10,2 x 10,7 x 4,6 centimeter en gewicht van 355 gram is hij makkelijk op te bergen.

Kleine afmetingen, groots geluid


Als je de volumeknop van de BOOMSTER GO vol opendraait, valt er duidelijk meer te horen dan wat je op basis van zijn omvang zou verwachten. In het meetlaboratorium produceerde deze kleine krachtpatser een volume van 84 decibel. Dat houdt het midden tussen een boormachine en een voorbijrijdende vrachtwagen. Wie dat niet voldoende vindt, kan twee exemplaren van de BOOMSTER GO koppelen tot een stereoset.

Flexibiliteit en uithoudingsvermogen

Met zijn praktische draagriem en de met Go-Pro compatibele schroefdraad (1/4 inch) kan de BOOMSTER GO eenvoudig worden getransporteerd en bevestigd. Zijn ingebouwde lithium-ionaccu met een vermogen van 2.600 mAh kan de speaker tot 10 uur lang van stroom voorzien.

Prijs en beschikbaarheid

De BOOMSTER GO is per direct verkrijgbaar voor een prijs van 99,99 euro via www.teufelaudio.nl.

Power Hifi von Teufel Lifestyle

Power HiFi van Teufel: alsof er een live concert in je huiskamer plaatsvindt

22.10.2019
Teufel combineert het vermogen en dynamische bereik van een professionele geluidsinstallatie binnen de Power HiFi met de resolutie en precisie van eersteklas vloerstaande speakers. Het modulaire luidsprekersysteem Power HiFi is met slechts één doel in gedachten ontwikkeld: het produceren van de best mogelijke geluidskwaliteit in de huiskamer. Het resultaat is een 3-kanaalssysteem met versterkers met een totaal vermogen van 380 Watt, legio aansluitingsmogelijkheden en een elegant vormgegeven, gebruiksvriendelijk bedieningspaneel.

Informatie >
Het modulaire luidsprekersysteem Power HiFi is met slechts één doel in gedachten ontwikkeld: het produceren van de best mogelijke geluidskwaliteit in de huiskamer. Het resultaat is een 3-kanaalssysteem met versterkers met een totaal vermogen van 380 Watt, legio aansluitingsmogelijkheden en een elegant vormgegeven, gebruiksvriendelijk bedieningspaneel.

Download fotomateriaal | Link naar de webshop | Power HiFi Stereo-Set

Feiten in vogelvlucht
 • een modulair luidsprekersysteem met een tweeter, midwoofer en subwoofers
 • een helder gedefinieerd livegeluid ondanks het indrukwekkend volume
 • uitgebreide aansluitings- en configuratiemogelijkheden
 • Bluetooth met apt-X® voor draadloze muziekoverdracht in cd-kwaliteit van onder meer Spotify, Youtube en Apple Music
 • twee krachtige 305 mm subwoofers, een 200 mm midwoofer en een tweeter voor een volume van boven de 115 dB
 • een uiterst efficiënte Class D-versterker met een totaal vermogen van 380 Watt
 • automatische in- en uitschakeling via Cinch, XLR en bluetooth
 • hochwertiges Bedienpanel aus Metall mit Display, USB-Soundkarten-Funktion, Fernbedienung
 • per direct verkrijgbaar via www.teufelaudio.nl en alle Teufel stores voor 1.299,99 euro
 • ook verkrijgbaar als stereoset inclusief 5 meter lange XLR-kabel voor 2.499,99 euro

Groot, robuust en extreem luid

De Power HiFi bestaat uit drie op elkaar gestapelde modules: een tweeter, midrange driver en subwoofer. Het fundament van de Power HiFi is een meer dan 35 kilo zware basmodule met twee basdrivers van 12 inch (305 mm). De schuine opstelling van de drivers is ruimtebesparend en vergroot tegelijkertijd de basprestaties. De veerkrachtige longthrow subwoofers produceren een zeer droog en zuiver basgeluid. De midrange driver zorgt met zijn 200 mm drivers voor een warm, natuurlijk middenbereik. Daar bovenuit troont de tweeter, die dankzij zijn hoge efficiëntie ook bij extreem hoge volumes geluid zonder vervorming produceert. De tweeter herbergt drie Class D-versterkers met een totaal vermogen van 380 Watt. Een in de zijkant van de behuizing ingebouwd bedieningselement maakt het mogelijk om diverse zaken direct op het apparaat te regelen, zoals de ingangselectie, bluetooth-pairing, de 3-bands equalizer en natuurlijk het volume. Uiteraard kunnen alle functies ook op afstand worden geregeld met de afstandsbediening, iets wat bij een hoog volume sterk wordt aanbevolen.

Een audiosysteem dat bij iedereen aansluit vindt

Wie zijn huis direct op zijn grondvesten wil laten schudden, kan simpelweg vanaf zijn mobiele apparaat via bluetooth een verbinding met de Power HiFi maken voor het streamen van muziek in cd-kwaliteit met apt-X. Andere geluidsbronnen kunnen worden verbonden met stereo-Cinch, een optische digitale kabel of een XLR-aansluiting. Met name die laatste is een zegen voor musici en dj, omdat ze daarop professionele apparatuur zoals dj-consoles en mengtafels kunnen aansluiten. Wie nog meer power wil, kan via de XLR-aansluiting een tweede (of derde, of vierde) Power HiFi aansluiten.

Live geluid in huis, in de oefenruimte of op het podium

Alle drie modules van de Power HiFi zijn van hout vervaardigd en bijzonder stabiel. De geluidstorens zijn echte blikvangers in de woonkamer, maar kunnen ook vlammen in feestkelders, in oefenruimtes en op het podium.

Prijzen en beschikbaarheid

Power HiFi is per direct verkrijgbaar via www.teufelaudio.nl voor 1.299,99 euro. Ook de Power HiFi-stereoset is per direct verkrijgbaar. Deze omvat twee exemplaren van de Power HiFi en een 5 meter lange XLR-kabel. De prijs hiervan bedraagt 2.499,99 euro.