Verantwoordelijkheid | Teufel

Ga naar inhoud
Home
CSR - Header

Goede waarden zijn langer houdbaar.

Wat we bij Teufel
belangrijk vinden.

Als middelgroot bedrijf met meer dan 320 medewerkers zijn we ons bewust van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Wij zetten ons actief in voor een sociale interactie, een diverse werkcultuur en een bewuste omgang met natuurlijke hulpmiddelen. Wat het thema ook is, we kijken kritisch naar onszelf en ons handelen en kijken hoe we ons als bedrijf hierin nog kunnen verbeteren en ontwikkelen.

Zonder milieu geen toekomst

Goede sound maakt het leven beter, dus mag hij het milieu niet belasten.

Een speciaal hiervoor opgericht team, waarin internationale Teufel collega's over alle afdelingen en hierarchieën heen betrokken zijn, houdt zich bezig met de vraag hoe we als bedrijf duurzamer kunnen handelen. Dit gebeurt op vrijwillige basis, wat het project een bijzondere energie geeft. In regelmatige afstanden  worden ideeën voor een milieuvriendelijker beheer ontwikkeld, gepresenteerd aan het management en vervolgens voeren de teamleden de projecten zelfstandig uit. Welke projecten tot nu toe met succes zijn omgezet, kun je hier lezen - en dit is slechts het begin.

 • Het Berlijnse hoofkantoor en de brandstores gebruiken echte groene stroom. Dit betekent dat onze elektriciteitsleverancier elektriciteit opwekt uit volledig (100%) hernieuwbare energie van onafhankelijke centrales. 
 • We werken voor het allergrootste gedeelte papierloos en delen onze ideeën digitaal. Als we iets printen in onze Berlijnse kantoren, gebruiken we gerecycled papier. Daarnaast vervangen we geleidelijk aan de gebruikershandleidingen in onze productverpakking door digitale versies die je kunt downloaden.
 • Voortaan verkopen of verzenden wij onze producten alleen nog in een bedrukte verzenddoos van 100 % gerecycled karton - er zijn geen extra retailverpakkingen nodig. Op deze manier willen we ressourcen besparen. Dit geldt voor al onze nieuwe producten.
 • De binnenste bescherming in het karton wordt zoveel mogelijk vervangen door vormpulp. Dit materiaal is beter recyclebaar en dus duurzamer dan piepschuim. Helaas zijn onze zwaardere producten, zoals staande luidsprekers, hierop een uitzondering. Hier zijn we nog steeds aangewezen op styropor en polystyreen vanwege de eisen die gesteld worden aan de bescherming van het transport, maar we willen deze zo efficiënt en minimaal mogelijk gebruiken.

Vrienden voor het leven

Teufel producten moeten vandaag voor de beste sound zorgen. En morgen. En overmorgen.

Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel, zodat je lang plezier beleeft aan je Teufel.

CSR - Slider Leder

Materiaal zoals synthetisch leder of robuuste, stootvaste kunststof garanderen een hoge kwaliteit en een lange levensduur.

CSR - Slider Gummi

Many loudspeakers are disposed of because after years the bead, which is the rubber lip on the edge of the membrane, has become porous. That's not the case with Teufel. Highly flexible rubber lets good sound live longer.

CSR - Slider Rueckgabe

We zijn er de afgelopen jaren in geslaagd om ons toch al lage retourenpercentage met ongeveer een derde te verlagen. Dit bespaart energie en grondstoffen.

  Diversiteit inspireert

  Wij zien diversiteit als een verrijking, want hieruit ontstaan de beste ideeën.

  De Teufel familie ist kleurrijk, open en divers. Dat zorgt voor nieuwe impulsen en is de basis voor ons creatieve werk. We delen de passie voor goede sound en de moed om conventies in twijfel te trekken, om dingen positief ten goede te veranderen. 

  De leden van de Teufel familie komen uit 17 landen.

  De leeftijd ligt tussen 20 en 60 jaar - dit zorgt voor spannende synergieën.

  Van wie je houdt, speelt voor ons geen rol, we zijn alleen geïnteresseerd in je passie voor goed geluid

  Life work balance

  Zonder sterke individuen is er geen sterke community.

  We hebben allemaal verschillende behoeften om goed werk te kunnen leveren. Daarom wordt elke medewerker bij Teufel individueel ondersteund.

  • Om werk en gezinsleven te kunnen combineren, bieden wij flexibele werktijden en individuele ouderschapsverlofregelingen die zijn afgestemd op het dagelijks leven en de omstandigheden van de medewerkers.
  • Als de functieomschrijving het toelaat, bieden wij onze medewerkers de mogelijkheid om mobiel te werken.
  • Hoezeer onze goede aarbeidsvoorwaarden gewaardeerd worden, blijkt uit de lage fluctuatiegraad van onze Teufel medewerkers, die al jaren contstant is.

  En omdat je op de mooiste dag in het jaar niet op kantoor moet zitten, krijgen alle Teufel medewerkers op hun verjaardag vrij. 

  Samen sterk

  We willen graag iets terugdoen.

  Als bedrijf nemen we niet alleen verantwoordelijkheid voor onze medewerkers, maar proberen we ook een bijdrage te leveren aan de maatschappij waarin we leven..

  • Onze medewerkers krijgen één dag per jaar vrij om deel te nemen aan sociale projecten.
  • Wij werken nauw samen met de liefdadigheidsorganisatie Berliner Tafel en steunen de vereniging actief. We hebben onder andere meer dan 15.000 euro gedoneerd naar aanleiding van een charity run.
  • Ieder jaar in december zamelen we kleding in voor liefdadigheidsacties.