Home cinema

Selecteer een land of regio om de inhoud voor je locatie te bekijken en online te shoppen.
Ga naar inhoud
Home

Net als in de film

Home cinema

Heimkinoanlagen von Teufel
Bestsellers Complete sets Micro- / minispeakers Vloerstaanders / zuilspeakers Beamer sets THX speakers Dolby Atmos speakers Gaming
49 Producten
49 Producten
 

Product vergelijken

Kies bij de pijltjes de producten uit waarvan je de bijbehorende specs & functies met elkaar wilt vergelijken.

De waarden bij "Geschikt voor..." variëren in stappen van vijf van 5 tot 100. Hoe hoger de waarde, hoe beter het product geschikt is voor deze toepassing.

Recensies

Getest en aanbevolen

FAQ

Je wilde altijd al meer weten over speaker bluetooth ? Lees dan onze FAQ's door, hier vind je antwoord op de meeste vragen uit een bepaalde categorie. In ons audiolexicon leggen we bovendien de uiteenlopendste vakbegrippen uit als impedantie, bi-amping, bi-wiring of Ohm. 

 • Wat is een home cinema?

  Een home cinema, ook wel thuisbioscoop genoemd, is een geavanceerde entertainmentopstelling in huis die is ontworpen om een bioscoopervaring te bieden voor het bekijken van films, televisieprogramma's, sportevenementen en andere audiovisuele content. Het doel van een home cinema is om de kijk- en luisterervaring te verbeteren door hoogwaardige audio- en videocomponenten te gebruiken en de ruimte zodanig in te richten dat deze lijkt op een echte bioscoopomgeving.

 • Wat heb je nodig voor een home cinema?

Thuisbioscoop van Teufel

Ontdek de home cinema systemen van Teufel voor de perfecte bioscoopervaring in jouw woonkamer! Ervaar de perfecte eenheid van beeld en geluid met een 5.1 cinema set.

Of het nu gaat om een romantische filmavond met z'n tweeën of een video avond met vrienden - met een krachtig home cinema systeem van Teufel ben je verzekerd van een digitale filmervaring met perfect bioscoopgeluid voor een vriendelijke prijs.

Home cinema speakers van Teufel

Naast een krachtige tv is ook een even indrukwekkend geluidssysteem geschikt voor de thuisbioscoop. Om deze uitstekende cinema beleving te bereiken, bieden wij een ruime keuze aan hoogwaardige 5.1-soundsystemen voor jouw home bioscoop.

Je kunt kiezen uit de volgende speakers in ons assortiment:

Vloerstaande luidsprekers

Dit type speaker is perfect voor als je van krachtig geluid houdt. De vloerstaande speaker zet je eenvoudig neer en geeft een complete look aan je home cinema systeem. Vloerstaanders als de ULTIMA 40 Active sluit je makkelijk met een HDMI-kabel aan je tv aan.

Micro- /mini speakers

Als je iets minder ruimte hebt zijn krachtige mini speakers een goede optie. Zo creëer je het perfecte home cinema systeem maar zonder dat je hele kamer vol staat met speakers.

Complete sets met blu-ray speler

Met zijn uitzonderlijk geruisloze player speelt de elegante blu-ray speler niet alleen blu-ray discs af, maar ook je favoriete cd's en dvd's. Hij levert audio met hoge resolutie, optimale helderheidsniveaus en levendige beelden.

THX home cinema sets voor jouw surround set

Teufel luidsprekers zijn vaak getest en bekroond. Sommige daarvan zijn voorzien van het THX-certificaat. De THX-licentie is een onderscheiding voor de hoogste weergavekwaliteit van beeld en geluid.

De standaard is oorspronkelijk ontwikkeld voor de Hollywoodfilm Zalen waar de Oscars werden uitgereikt. Tegenwoordig kent men de THX-certificering alleen toe aan producten die de hoogste normen van het kwaliteitskeurmerk behalen. Hiertoe behoren de System 4 THX en de System 6 THX "5.2 Set".

Dolby Atmos speakers

In tegenstelling tot Dolby Digital, Dolby Surround of DTS staat het geluidsformaat Dolby Atmos het afspelen en verwerken van een oneindig aantal geluidssporen toe. Het is dus een degelijk formaat.

Soundbars en sounddecks

Liever een compacte speaker? Teufel biedt ook verschillende soundbars en sounddecks aan om jouw thuisbioscoop mee aan te vullen.

Home cinema bestsellers van Teufel

Andere home cinema sets van het merk Teufel zijn bijvoorbeeld:

Je thuisbioscoop inrichten: tips & tricks

Om ervoor te zorgen dat de thuisbioscoop goed bij jouw interieur past, beschikken we over verschillende designs en kleuren. De cinema sets moeten niet alleen mooi klinken maar ook goed uit zien. Om optimaal te genieten van jouw thuisbioscoop en alles correct aan te sluiten, volg dan onze opbouw tips. Let er bij het inrichten van de sets vooral op, om de speakers goed in de ruimte te plaatsen voor een optimale luisterervaring

De juiste luidsprekers voor elke kamer

Afhankelijk van waar je de luidsprekers plaatst, werken grote vloerstaanders of compacte boekenplankspeakers anders. Beide opties zijn bijvoorbeeld geschikt voor een thuisbioscoop in de woonkamer. Bij het kiezen van een cinema set voor in een tienerkamer raden wij compacte surround-systemen aan zoals de Teufel STEREO M of de Ultima 20. Deze zijn eenvoudig aan de muur te bevestigen. Deze vallen niet op in het interieur en de ruimte kan je daardoor voor andere doeleinden gebruiken.

Voor iedere ruimte het juiste systeem

Een andere doorslaggevende factor bij de keuze van een home cinema systeem is de grootte van de ruimte. Voor kamers tot 25m² is een home cinema met Dolby Surround / DTS kwaliteit ruim voldoende. Voor grotere ruimtes en een passende indeling kan een THX-systeem of Dolby Atmos de moeite waard zijn.

De opstelling van luidspreakers

De meeste home cinema sets zoals de LT-serie bieden vijf luidsprekers en een subwoofer aan, die voor een krachtige bass zorgt. Dit valt onder de term 5.1 cinema audiosets. Voor een optimale luisterervaring moet je de speakers zo plaatsen dat je als kijker zo veel mogelijk in het midden zit. Dit heet ook wel de sweet spot.
Naast de subwoofer bestaat een minimum opstelling uit de luidspreker opties:

 1. Center luidspreker – Deze zorgt voor de weergave van stemgeluid en bevindt zich in het midden van de tv.
 2. Front luidsprekers – deze dienen op dezelfde lijn te staan als de centerspeaker.
 3. Rearspeaker – deze zorgen voor effect- en achtergrondgeluiden

De subwoofer zorgt voor de lage tonen (onder de 80 of 120 Hz) en heeft als groot voordeel dat je hem vrij in de ruimte kunt plaatsen. Voor de juiste opstelling van de luidsprekers, raden we het volgende artikel aan uit onze Teufel blog: De ideale luisterpositie.

Muziek beluisteren met home cinema

Home cinema-systemen bieden zo'n geavanceerde functionaliteit dat je ook op het gebied van muziek kunt genieten van het beste surroundgeluid. Een home cinema set onderscheidt zich van een stereoset door de akoestiek. Via een 5.1 home cinema kan je dus ook goed naar muziek luisteren. Het verschil is dat het geluid dan theoretisch uit alle richtingen hoorbaar is. Bij het bekijken van een filmconcert op dvd of blu-ray biedt dit duidelijke voordelen. Muziekinstrumenten en andere geluidscomponenten spelen vanaf de exacte locatie waar ze zich bevinden, terwijl de subwoofer voor heldere lage tonen zorgt.

Home cinema 5.1 uitbreiden

De 6.1 en 7.1 en 9.2 home cinema sets zijn gemaakt met een nog hoger segment in surround geluid. Genieten van een nog voller geluid! 3D home cinema systemen zijn daarnaast sterk in opkomst met codecs via Dolby Atmos of DTS X. Je kunt dan kiezen voor een 5.1.2 of 5.1.4 waarbij het laatste getal voor het aantal 3D speakers staat. Een mooi voorbeeld zijn de Reflekt speakers van Teufel. Deze speakers toveren iedere Teufel home cinema set om tot Dolby Atmos systeem met 3D sound. De speakers zorgen voor een instant 3D sound. Voor een thuisbios met bioscoop allure!

Een Dolby Atmos kan je het beste in een ruimte installeren door 3D speakers boven de luisterpositie in/tegen het plafond te plaatsen. Kies je voor een niet-standaard luidsprekerconfiguratie, dan verbetert dit de indrukwekkendheid van de surround-geluidservaring bij films. Naarmate je de geluidsinstallatie verder uitbreidt, neemt de behoefte aan meer ruimte voor luidsprekers in het woongedeelte toe.

Thuisbioscoop maken: via wifi en bluetooth

In ons gedetailleerde overzicht kan je de surround verschillen tussen de afzonderlijke home cinema nagaan.

Heb jij nog geen luidsprekers voor je home cinema vanwege alle bijbehorende kabels?

Bij Teufel kun je een compleet systeem aanschaffen, inclusief een blu-ray speler, dat geluidssignalen via wifi en bluetooth verzendt. Gebruik bijvoorbeeld het Teufel Rear Station om de achterluidsprekers draadloos met de set te verbinden.

Met de Subwoofer connect maak je de audio overdracht draadloos. De set bestaat uit een zender die je op de AV-receiver subwoofer-uitgang aansluit en ontvanger, die je op de subwoofer-ingang aansluit. Een mooi voorbeeld hiervan is de Teufel Effect speaker. De EFFEKT rearspeakers zijn volledig draadloos en voorzien van een geïntegreerde versterker. Een home cinema was nog nooit zo makkelijk! Met het grote Teufel assortiment staat niets meer in de weg om een home cinema in te richten voor de mooiste prijs.

Gerelateerde thuisbioscoop onderwerpen:

Home cinema kopen

Wil jij jouw eigen thuisbioscoop kopen? Dan zit je goed bij Teufel. Wij bieden de hoogste kwaliteit speakers voor de beste home cinema in jouw huis. Een home cinema set kopen zorgt thuis voor de ultieme bioscoopervaring.

Filteren
Herstellen Sluiten
 • Prijs
 • Producttype
 • Streaming
 • Serie
 • Kleur
 • Soort
 • Configuratie
 • Aansluitingen
 • Afspeelkanalen
 • Dynamore®
 • Video
 • Multiroom
 • Geluidsformaten
 • Spraakondersteuning
 • Radio
 • Media
 • Meer features