Vloerstaande speakers

Ga naar inhoud
Home
Alle Stereo producten

Tower power

Vloerstaande speakers

Stereo-Lautsprecher Ultima 40
9 Producten
9 Producten
9 van 9 worden getoond
 

Product vergelijken

Relevante thema's

en spannende categorieën

FAQ

Je wilde altijd al meer weten over speaker bluetooth ? Lees dan onze FAQ's door, hier vind je antwoord op de meeste vragen uit een bepaalde categorie. In ons audiolexicon leggen we bovendien de uiteenlopendste vakbegrippen uit als impedantie, bi-amping, bi-wiring of Ohm. 

Stereo speakers voor een allround stereo geluid in de woonkamer

Wie van een krachtig en vol geluid houdt, beleeft veel plezier aan goede vloerstaande speakers voor muziek en film. Voor stereo sound is het belangrijk dat de twee speakers gezamenlijk een homogeen geluid produceren. Vloerstaande speakers zijn hiervoor het meest geschikt. Als de twee luidsprekers goed op elkaar zijn afgesteld, wordt er een realistisch klankbeeld gevormd met een helder geluid voor een fantastische akoestische ervaring. Teufel biedt een ruim aanbod aan streaming speakers en hifi-speakers die je direct aan je stereoversterker aan kunt sluiten.

Vloerstaande stereo speakers – voor welke geluidsweergave geschikt?

Of je nu een spannende film op televisie kijkt of klassieke muziek op cd beluistert; elke audioweergave wordt door onze vloerstaande stereo speakers perfect ondersteund. Alle audio randapparatuur, zoals een Blu-ray speler, mediastreamer of ook elk ander muziekinstallatie past perfect op stereo speakers van Teufel.

Wat maakt vloerstaande speakers zo bijzonder?

Klassieke vloerstaande speakers vervaardigt uit hout zijn uniek. De dichtheid van het gebruikte materiaal, in dit geval hout (MDF) is overal hetzelfde. Vloerstaande speaker zijn een klankkast waarmee vol geluid kan worden weergegeven over het gehele frequentiespectrum. Omdat vloerstaande speakers qua formaat vrij groot zijn is er ruimte voor luidsprekercomponenten. Zo kiezen we bij de Theater 500 en ULTIMA 40 voor twee woofers voor het lage bereik, de DEFINION 3 heeft zelfs 3 woofers. Bij vloerstaande speakers heb je geen extra subwoofer nodig, natuurlijk kun je voor grotere ruimtes altijd upgraden met een extra subwoofer. Vloerstaande speakers zijn zwaar, bevatten verschillende kamers voor elk luidspreker component en geven weinig ongewenste resonanties door dankzij extra verstevigingen van de kast. Voor een verbetering van het geluid kunnen we vloerstaande speakers ook nog op spikes staan, deze schroef je eenvoudig in de voorgemonteerde schroefdraad op de voetplaat van de speaker. De vloerstaande speaker kun je vervolgens op een massieve plaat (steen, marmer) plaatsen mocht je ondervloer niet massief zijn (laminaat, vilt etc). Heeft de luisterruimte tapijt als ondervloer dan zijn spikes niet noodzakelijk, dit dempt al meer dan voldoende.

Uitbouwen van je setup

Soms wil je wat anders of juist meer, dat is natuurlijk geen probleem want vloerstaande luidsprekers zijn multifunctioneel. Allereerst zijn ze voor alles inzetbaar en voor alle muziekvarianten. Van klassiek, jazz, tot pop en techno! Op onze webshop biedt Teufel ook uitbreidingsets voor vloerstaande luidsprekers die geleverd worden met center, rear en actieve subwoofer. Ook is het mogelijk om voor een geheel eigen setup te gaan zoals twee extra vloerstaande speakers voor de rear positie of upgraden met een of twee subwoofers. Mocht het toch nog kriebelen, dan ga je voor een 3 dimensionale sound met Dolby Atmos. Onze klantenservice medewerkers staan voor je klaar om deskundig advies te geven.

Stereoluidsprekers - wat zijn de verschillen?

Teufel biedt verschillende soorten stereo speakers aan:

  • Actieve vloerstaanders met subwoofer uitgang
  • Passieve vloerstaanders
  • 2.1 pc speakers
  • 2.1 complete sets
  • Stereo boekenplankspeakers

of je nu van vloerstaande boxen of compacte boekenplankspeakers houdt, bij Teufel vind je een uitgebreid aanbod speakers die er niet alleen goed uitzien, maar die ook een goede sound hebben. Meer dan goed, zelfs. Het portfolio bevat complete stereo installaties voor kleine of grote ruimtes. Vanaf 10 m², over 25 m² tot 50 m².

Actief of passief?

Ons assortiment vloerstaande speakers kunnen we onderverdelen in twee segmenten; passief en actief. De streamingspeaker Teufel STEREO L en de ULTIMA 40 ACTIVE hebben een versterker ingebouwd. De opbouw is volgens een master-companion principe dat bestaat uit een actieve speaker die tevens ook het audiosignaal versterkt voor de passieve speaker. De vloerstaande speakers zijn onderling met elkaar verbonden en de actieve speaker krijgt de stroom via het stopcontact. Passieve speakers hebben geen versterker ingebouwd en worden direct verbonden met de versterker of AV-receiver. De verbinding tussen de versterker of AV-receiver en de vloerstaande speaker gebeurt met een luidsprekerkabel.Wij adviseren 2.5 of 4 mm2 doorsnede van de luidsprekerkabel voor een optimale geluid belevenis. Wil je vooral ruimte en bekabeling besparen dan kun je voor een actief systeem gaan. Wil je liever in de toekomst nog je setup uitbreiden dan is een passief systeem de juiste keuze. Ook de versterker of AV-receiver heeft net als de vloerstaande luidspreker een bepaald karacter. Deze geven als het ware een bepaalde kleur of warmte (in geluid) af. Kort samengevat heb je met passieve luidsprekers meer flexibiliteit.

Voor twee krachtige kanalen: stereo installaties van Teufel

  • ULTIMA 40 Kombo power edition: de klassieker in een modern jasje. Een versterker met een groot vermogen zorgt dat de twee luidsprekers en subwoofer overdonderend klinken. Met features zoals CD speler, FM en DAB radio en bluetooth is de set up compleet.
  • Ultima 20 Kombo: compacte stereo. Uitgerust met twee-kanaals luidsprekers, is deze set uiterst geschikt voor kleine ruimtes. Het bassreflex systeem garandeert een strakke, diepe bass. De CD-speler is stilaan overbodig geworden, maar ook het streamen via bluetooth maakt het mogelijk om in elke situatie muzikale begeleiding te bieden.

Voordelige vloerstaande stereo luidsprekers van Teufel Audio

Teufel heeft verder een breed assortiment aan stereo luidsprekers. De Definion-serie, de Ultima-lijn of de Theater zijn de toppers van de vloerstaande speakers van Teufel. Deze luidsprekers kietelen en prikkelen de gehoorzintuigen bij muziek, films en games. Ben je relatief nieuw in de audiowereld dan kun je voor de instapper Ultima 40 gaan, zoek je een allrounder voor alles en heb je meer budget vrij dan is de Theater 500 passend. Wil je echt verfijnd geluid hebben dan is de Definion 3 helemaal jouw ding. Je kunt op de website van Teufel de vloerstaande luidsprekers vergelijken en eenvoudig bestellen. Zijn ze eenmaal bij je gearriveerd dan kun je ze 8 weken thuis testen. Neem gebruik van je proefperiode om de luidsprekers in je woonruimte te integreren. Eenmaal aangesloten adviseren we je de vloerstaande speakers in te spelen op verschillende geluidniveau's en variatie in je muziek. Dit zorgt er voor dat de rubbers van de woofers minder stijf worden en de lucht goed in beweging kunnen krijgen. Na een paar dagen zijn de vloerstaande speakers optimaal en kun je genieten van de Teufel sound. Op onze passieve vloerstaande speakers geven wij overigens 12 jaar garantie!

Gerelateerde onderwerp:

Filtern
Herstellen Sluiten