Complete sets

Ga naar inhoud
Menu openen Menu sluiten
Home
Heimkino Komplettanlagen

Direct speelklaar

Stereo speakers met versterker

Productlijst filter

Filter Herstellen

31 Resultaten

Alle Complete sets producten: 31 Resultaten
Sluiten
 • € 219,00 € 3.990,00

Productlijst

Alle Complete sets producten: 31 Resultaten

Sorteren

 

Product vergelijken

Relevante thema's

en spannende categorieën

Met alles erop en eraan

Mini stereosysteem

Stereo installatie van Teufel – eenvoudig te installeren, perfect om muziek te kunnen genieten

Luidspreker links, luidspreker rechts, verbinden met een externe versterker (of via een actieve versterker in één van de luidsprekers), beide speakers afstellen op de luisterpositie en klaar. De perfecte opstelling om optimaal te kunnen genieten van jouw muziek. Daarom is een stereo setup zo geliefd: de beste opstelling voor urenlang luisterplezier. Via wifi of bluetooth kan je ook makkelijk muziek streamen via je smartphone, tablet of computer.

De juiste opstelling: sweet is the spot

De beste luisterpositie, of de zogenaamde sweet spot, creëer je best op je favoriete luisterpositie in de woning. Het is een grote meerwaarde en op die manier heb je meeste genot bij het luisteren van muziek. Meer info vind je onder ons blog artikel sweet spot .

Voordat je overgaat tot een aankoop, kan je de volgende checklist overlopen:

 • Grootte van de ruimte: Om er zeker van te zijn dat het muzieksysteem krachtig genoeg is, kijk je eerst naar de grootte van de ruimte. Raadpleeg hierbij onze aanbevelingen per ruimte.
 • Grootte van de speakers: kleine, compacte speakers of grote luidsprekers? Wij hebben verschillende mogelijkheden van mini hifi speakers tot vloerstaande speakers.
 • Positie van het systeem: waar komen de luidsprekers en de versterker te staan? Teufel biedt geluidssystemen met statieven en/of met muurbeugels. Is er een plaats voor vloerstande luidsprekers? Past de luidspreker in/op mijn kast?
 • Aansluitmogelijkheden controleren Wil je muziek afspelen via USB, bluetooth of DAB radio? Wil je ook cd’s of vinyl afspelen?

 

Compacte all-in-one muzieksystemen

Compacte systemen, die uit actieve speakers bestaan, bieden de ideale sound bij beperkte plaats. De bediening is begrensd tot basisinstellingen en eenvoudig te hanteren. Hierdoor passen ze in iedere kamer en kan iederen ze makkelijk gebruiken.

Stereo systemen die bestaan uit aus passieve speakers en een receiver zijn iets flexibeler om te gebruiken en eventueel uit te breiden.  

De Kombo serie – Muziek in sterke kwaliteit

Met onze Kombo serie bieden we stereo systemen in verschillende groottes en power. Optioneel kan je ook een extra subwoofer aansluiten, voor een nog diepere kick bass bij techno, R’N’B of Hip-Hop. Het aanbod reikt van de mini stereo set Kombo 22 tot het krachtige stereo systeem Kombo 62, die twee vloerstaanders bevat. Op die manier vind je de passende set voor je vakantiehuis, kantoor, studentenflat of gewoon als upgrade van je oude stereo set.

Teufel Dynamore: stereobeeld met maar één speaker

Wifi stereo systemen met geïntegreerde Raumfeld technologie

Ontdek de wifi stereo systemen van Teufel en duik in een nieuwe dimensie van muziekgenot. Door de verbinding met het thuis netwerk, stream je probleemloos jouw lievelingsmuziek vanaf jouw smartphone, tablet of computer. Draadloze wifi-speakers zorgen hierbij voor volle klanken. Als je plaats wil besparen kan je ook kijken voor een wifi soundbar onder wifisoundbars

Muziek via twee kanalen: zo onstond de stereo systeem

Sinds de jaren 60 gebruiken we deze stereo systemen voor zowel muziek als voor televisie. De voorloper van onze moderne en compacte stereo set ups waren de grote geluidsinstallaties van de jaren 50. Hierbij werd vaak de radio, platenspeler en zelfs de televisie omgebouwd tot één geheel waarbij de klank in mono werd weergegeven. Op het einde van de jaren 50 kwamen de eerste stereo systemen, die het geluid over twee sporen uitstuurden. Dat als gevolg van de ontwikkeling van de stereo vinyl platen. Pas in 1963 was het mogelijk om ook radio in stereo te ontvangen.

De eerste stereo opstellingen met meerdere loss componenten werden ontwikkeld begin jaren 60. Hierbij was het mogelijk de luidsprekers los van de rest van de installatie op te stellen in de ruimte. Optisch gezien was er wel een groot verschil in vergelijking met de huidige trend. Laat in de jaren 60 en begin van de jaren 70 waren stereo sets met bediening van boven en een acryl kap, zeer geliefd.

Over het algemeen waren stereo sets tot in de jaren 80 altijd zeer groot en prominent aanwezig in de ruimte. Het prijskaartje was ook aan de hoge kant en de set diende meer als statussymbool voor muziekliefhebbers. Vanaf de jaren 80 komt er verandering in het design: het hifi geluidssysteem werd opgericht en bleef tot in de jaren 90 heel populair. Je kon alle componenten van de set, zoals de platenspeler, versterker, radio, cassetten- en cd-speler op elkaar stapelen en vrij met elkaar combineren. Een stereo installatie bestaat minstens uit één geluidsbron, een versterker en twee luidsprekers. Daarmee worden alle stappen van de geluidsoverdracht bezet: vanaf het onstaan tot aan het afspelen.

De bron van het geluid

Vinyl, cassette, CD, muziekstreaming of radio? Jouw systeem kan al je favoriete muziek afspelen. 

De versterker

De versterker zorgt ervoor dat het signaal van de bron wordt doorgestuurd naar de luidsprekers en eventueel de subwoofer. Zoals de naam aangeeft, versterkt deze het signaal. .

De luidsprekers

De luidsprekers zorgen ervoor dat de klanken je oren bereiken. Je hebt er minstens twee nodig voor het stereo beeld. Hierbij maken we een onderscheid tussen actifef en passief. Passieve luidsprekers moet je aansluiten aan een aparte versterker om klank te hebben. Een actieve speaker heeft al een versterker ingebouwd en kan je bijvoorbeeld direct aansluiten op je televisie.

Moderne complete systemen: vol geluid bij kleine ruimtes

Een grote installatie kan, maar hoeft natuurlijk niet. Dankzij de huidige technologie past heel wat power in een kleiner formaat. Micro- of mini speakers bieden je geweldige klank, zonder veel plaats in te nemen. Veel mensen streamen tegenwoordig ook hun muziek. Dat zorgt ervoor dat componten uit de klassieke stereo set, zoals een CD speler of platenspeler, verdwijnen en geluidsinstallaties meer en meer compacter worden.

Bluetooth en DAB: nieuwe features bij de stereo set

Muziek zoeken we vaak online. De tijden van een plaat uit hun hoesje halen of de CD selectie doorlopen, zijn stilaan voorbij. Streamen via bluetooth of wifi is eenvoudig en de huidige stereo installaties zijn hierop voorbereid. Bij sommige installaties is het zelfs mogelijk de volledige communicatie via wifi of bluetooth te laten lopen. Een draadloze subwoofer via wifi wordt ook stilaan een standaard.

Nog een verandering bij de stereo installaties: de opkomst van DAB radio en de opvolger DAB+. Digitale radio biedt niet enkel een verbetering in geluidskwaliteit. Door de grotere bandbreedte, is het mogelijk bijkomende informatie over te dragen.

Old school stereo installaties

Het is altijd mogelijk om je oude, trouwe stereo installatie te upgraden zodat deze ook compatibel is met de nieuwste technologie.

 • Dankzij de bluetooth adapter, is het mogelijk om via bluetooth muziek te streamn.
 • Streamen via wifi is ook mogelijk via de Teufel Streamer. Op die manier kan je oude stereo installatie integreren in een multoroom set up
 • Zin in een stapje hoger? Dat kan! Met de uitbreidingsets van Teufel maak je van je stereo set up een echte 5.1 home cinema set. 

Voor twee krachtige kanalen: stereo installaties van Teufel

 • ULTIMA 40 Kombo power edition: de klassieker in een modern jasje. Een versterker met een groot vermogen zorgt dat de twee luidsprekers en subwoofer overdonderend klinken. Met features zoals CD speler, FM en DAB radio en bluetooth is de set up compleet.
 • Ultima 20 Kombo: compacte stereo. Uitgerust met twee-kanaals luidsprekers, is deze set uiterst geschikt voor kleine ruimtes. Het bassreflex systeem garandeert een strakke, diepe bass. De CD-speler is stilaan overbodig geworden, maar ook het streamen via bluetooth maakt het mogelijk om in elke situatie muzikale begeleiding te bieden. .
 • Ontdek nog meer stereo systemen en luidsprekers op onze Teufel webshop.

Conclusie: dit maakt een stereo installatie speciaal

 • Via een stereo set up geniet je van twee signalen, elke vanuit losse luidsprekers . 
 • De eerste stereo installaties werden op het einde van de jaren 50 geproduceerd.
 • Tot op de dag van vandaag wordt radio en tv geluid in stereo uitgestuurd. Met de opkomst van home cinema zoals 5.1 en 7.1 verdwijnt de audio overdracht via twee kanalen. 

Gerelateerde onderwerpen: