Boekenplankspeakers

Ga naar inhoud
Home
Alle Stereo producten

Compact met groots geluid

Boekenplankspeakers

Regallautsprecher
12 Producten
12 Producten
 

Product vergelijken

Kies bij de pijltjes de producten uit waarvan je de bijbehorende specs & functies met elkaar wilt vergelijken.

FAQ

Je wilde altijd al meer weten over speaker bluetooth ? Lees dan onze FAQ's door, hier vind je antwoord op de meeste vragen uit een bepaalde categorie. In ons audiolexicon leggen we bovendien de uiteenlopendste vakbegrippen uit als impedantie, bi-amping, bi-wiring of Ohm. 

Boekenplakspeakers: vol geluid en ruimtebesparend

De beste sound in een compacte behuizing, zo kun je niet alleen onze bluetoothspeakers , soundbars of koptelefoons, maar ook onze boekenplankspeakers kort en treffend omschrijven. Door hun afmetingen passen beide speakers gemakkelijk samen op een plank, aan de muur of op een luidsprekerstatief. Compacte speakers leveren ondanks hun formaat een indrukwekkend goede sound. Daarvoor zorgen de op elkaar afgestemde midrange woofer en tweeter.

Welke boekenplankspeakers zijn er?

We onderscheiden hier tussen passieve en actieve speakers.

Alle passieve boekenplankspeakers van Teufel zijn stereospeakers die je moet aansluiten op een versterker of AV-receiver. Dankzij hun neutrale ontwerp passen onze boekenplankspeakers meteen bij je al bestaande hifi-apparatuur. Natuurlijk zijn er ook bijpassende mini-stereosystemen als sets verkrijgbaar, waarbij versterker en speakers op elkaar zijn afgestemd. Sommige boekenplankspeakers zijn verkrijgbaar in verschillende kleurencombinaties. Dit maakt het gemakkelijker om onze speakers te integreren in je bestaande design.

Dit zijn onze passieve speakers:

 • Theater 500S
 • Definion 3S
 • Ultima 20

Alle actieve speakers hebben reeds een versterker ingebouwd en hebben dus geen externe apparatuur nodig. Dit geldt ook voor de TEUFEL STEREO M uit ons streaming-assortiment, die alleen een smartphone via wifi of bluetooth nodig heeft om de beste sound te leveren. Ze zijn bedienbaar via de bedieningselementen op de luidspreker zelf of via de gratis Raumfeld app. Bovendien heb je de mogelijkheid de geïntegreerde equalizer te gebruiken om de sound naar jouw wensen aan te passen.

Wanneer moet ik boekenplankspeakers kiezen?

In veel gevallen zijn boekenplankspeakers precies de juiste keuze. Als je kamer bijvoorbeeld betrekkelijk klein is, moeten de speakers "opgaan" in de rest van de inrichting of het kan zijn dat een vloerstaande speaker niet mogelijk is in verband met kinderen of huisdieren.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van compacte boekenplankspeakers?

Een stereo-installatie of een bluetoothspeaker moet indruk maken met zijn goede sound. Muziek moet goed klinken, anders heb je er geen plezier aan. Wie op zoek is naar goede en compacte speakers, wordt geconfronteerd met een enorm aanbod. Maar één ding is duidelijk: de nieuwe speakers moeten een evenwichtige mix kunnen leveren van krachtige bassen, gedefinieerde middeltonen en heldere hoge tonen.

Bedenk daarom, voordat je een boekenplankspeaker aanschaft, wat je met de speaker wilt gaan doen en vraag je af welke belangrijke eigenschappen voor jou een "must have" zijn:

 • Moeten het afzonderlijke speakers zijn die je op al bestaande apparaten of versterkers wilt aansluiten?
 • Wil je een klein compact systeem voor het beluisteren van radio en cd's?
 • Wil je een speakernetwerk samenstellen en heb je speciale wifi-speakers nodig die je via je smartphone kunt bedienen om naar een streamingprovider naar keuze te luisteren?
 • Of ben je gewoon op zoek naar een goede bluetoothspeaker voor op de plank in de kamer?

Weet je het nog niet pecies, zoek dan een audiosysteem wat mogelijkst veelzijdig is.

Waar zet ik de boekenplankspeakers neer?

Je kunt een boekenplankspeaker veel flexibeler plaatsen dan een grote vloerstaande speaker. Afhankelijk van waar je hem voor gebruikt, kan hij op een vaste plaats staan - afgestemd op je favoriete luisterplek. Of je kunt hem neerzetten waar je hem op dat moment nodig hebt: in de keuken om tijdens het koken naar een podcast te luisteren, op het balkon om met je favoriete playlist te ontspannen, of als muzikale begeleiding terwijl je je outfit voor de dag uitzoekt. De HOLIST serie is hier bij uitstek geschikt voor: hij heeft een breed 360-gradengeluid dankzij de Dynamore®-technologie. Verder kun je muziek direct starten met behulp van Amazon Alexa-spraakbesturing. Natuurlijk kun je de microfoons ook op de speaker zelf uitschakelen als dat nodig is.

Enkele tips over hoe je nog meer uit onze "soundwonders" kunt halen:

 • Speakers genereren trillingen en hebben een zeker eigen gewicht. Vooral als je ze op een enkele plank plaatst, zorg ervoor dat ze stevig staan.
 • Let op de afmetingen van de speakers: ze hebben genoeg ruimte op de plank nodig, vooral naar achteren toe, zodat de lage frequenties zich kunnen ontplooien. De individuele specificaties hiervoor vind je onder de technische gegevens van de speakers op onze website.
 • In een stereosysteem met twee speakers moeten ze rechtstreeks naar de luisteraar gericht staan. In het ideale geval vormen de positie van de luisteraar en die van de luidsprekers een gelijkbenige driehoek. Dit wordt ook een "stereodriehoek" genoemd. Voor een mooie sound in een kamer moeten de luidsprekers op hoofdhoogte worden geplaatst.

Zijn er boekenplankspeakers met een goede bas?

Natuurlijk zal de bas van een boekenplankspeaker je niet in je stoel/fauteuil drukken zoals bij een volwaardig home cinema systeem. Door het compacte ontwerp van boekenplankspeakers is het geluid van nature minder volumineus in vergelijking met vloerstaande speakers. Dit geldt vooral voor de lage frequenties. Dit betekent echter niet dat boekenplankspeakers zwak klinken. Ze zijn echter niet zo krachtig als hun grote broers. Als je op zoek bent naar extra bas, kijk dan naar systemen met een aparte subwoofer, die wij ook in ons assortiment hebben.

Als je weinig ruimte hebt of geen subwoofer wilt, kunt je ook zonder grote vloerstaande speakers genieten van de beste sound. Dit is bijvoorbeeld het geval met de ULTIMA 20 KOMBO speakers. De TEUFEL set heeft een volle sound in een compacte behuizing. De ULTIMA 20 KOMBO is meteen speelklaar. Twee speakers en een aparte compacte versterker bestaande uit cd-speler, 80 watt versterker, DAB+, bluetooth, USB-functie en radio staan garant voor een krachtige stereo sound.

Wat maakt de ULTIMA 20 Serie zo speciaal?

De ULTIMA 20 speakers zijn ideaal voor wie weinig ruimte heeft maar toch speakers met een vol geluid wil. Met een hoogte van slechts 34 centimeter passen ze gemakkelijk in vrijwel elke schap. Zij overtuigen niet alleen met hun nobele uitstraling, maar vooral met hun innerlijke waarden:

 • nauwkeurige basweergave dankzij 165 mm woofer/midrange driver met faseaansluitstekker
 • reflectorbuizen met trompetnokken elimineren luchtstroomruis
 • stevige houten stutten voorkomen trillingen
 • 80 watt vermogen

Overigens bieden wij de ULTIMA 20 luidsprekers ook aan als surroundsysteem voor een heuse home cinema beleving.

Relevante thema's:

Filteren
Herstellen Sluiten
 • Prijs
 • Kleur
 • Configuratie
 • Aansluitingen
 • Streaming
 • Media
 • Producttype
 • Soort
 • Serie
 • Dynamore®
 • Afspeelkanalen
 • Radio
 • Multiroom