Home

Selecteer een land of regio om de inhoud voor je locatie te bekijken en online te shoppen.
Ga naar inhoud
Home

Ultima 40

Vloerstaande hifi-luidsprekers voor verrassend lage prijs

(26)
Kleur: Zwart/rozenhout

Ultima 40

Bekijk een soortgelijk product.

Stereo-Lautsprecher Ultima 40 Mk3 von Teufel

Highlights

Stereo-Lautsprecher

Alle specs en features op een rij

 • Elke euro meer dan waard
 • Vol geluid en krachtige bas
 • Vrienden zullen jaloers op je zijn!
 • Scoort een 8,7 op Kieskeurig.nl
 • Risicoloos 8 weken uitproberen.
 • Goed en duurzaam
het.nl 01/2010
Uitstekende prestaties
HET
12/2011
Alle recensies
(4.54 van 5 bij 26 beoordelingen)
Alle reviews

Technische details

Ultima 40 - UL 40 no Cover

Vloerstaande luidspreker UL 40

Vloerstaande luidspreker van hifi-klasse. Krachtig geluid bij de beste prijs-kwaliteitverhouding. Rijke basweergave door 2x 165 mm woofer. 3-kanaalsopbouw met 4 luidsprekers. Hoge belastbaarheid van 200 Watt. Aanbevolen voor ruimtes tot 35 m².

 • Beschrijving Artikel
  Breedte 21,5 cm
  Hoogte 103 cm
  Diepte 32 cm
  Gewicht 16 kg
 • Beschrijving Artikel
  Aansluitingsklemmen Schroefklemmen
  Min. aanbevolen versterkervermogen 20 W
 • Beschrijving Artikel
  Geschikt voor bananenstekker Ja
  Bi-amping / bi-wiring Ja
  Maximale diameter kabel 4 mm
  Compensatieopeningen (positie) Achterkant
  Compensatieopeningen 2
  Materiaal behuizing MDF
  Magnetische afscherming Ja
  Netto volume 52 L
  Tweeter (aantal per speaker) 1
  Tweeter (diameter) 25 mm
  Tweeter (materiaal) Geweven textiel
  Mid range (aantal per speaker) 1
  Mid range (diameter) 165 mm
  Mid range (materiaal) Kevlar
  Woofer (aantal per speaker) 2
  Woofer (diameter) 165 mm
  Woofer (materiaal) Cellulose
  max. belastbaarheid (IEC - Long Term) 120 W
  Gevoeligheid (2.83 V / 1 m) 87 dB
  Frequentiebereik van/tot 53 - 20000 Hz
  max. belastbaarheid (IEC - short term) 200 W
  Maximale geluidsdruk 108 dB/1m
  Impedantie 4 Ohm
  Akoestisch principe 3-kanaals-systeem
  Opbouw behuizing Basreflex
  Crossover frequentie interne crossover 540 / 2900 Hz

Reviews

customer.review.ratings.filter.no.results

het.nl 01/2010
Uitstekende prestaties
HET
12/2011
Meer...
het.nl 01/2010
Opvallend is dat de prestatie vol en krachtig is. Het laag is rond, gaat diep en is goed gedefinieerd voor een luidspreker van deze klasse. Het midden is open en biedt ook voldoende definitie om te kunnen genieten van detail in opnames. De prijs is bijna ridicuul weinig voor wat je er voor krijgt. De Ultima 40 is gewoon een prima luidspreker en met de prijs in het achterhoofd wordt het een uitstekende luidspreker. Natuurlijk speelt hij niet op het niveau van setjes van boven de €1000 maar dat is logisch. Je zult heel hard moeten zoeken naar een vloerstaander die meer waar biedt voor zijn geld.' Dit is een recensie over de Ultima 40. Kijk hier voor de verschillen tussen de Ultima 40 en de verbeterde en nieuwe Ultima 40 Mk2 versie.
Logo - ALPHA-AUDIO
Presteert gewoon goed
ALPHA-AUDIO
09/2011
Meer...
Logo - ALPHA-AUDIO
De Ultima 40 heeft vier units meegekregen: drie drivers van 16,5 cm (alle drie cellulose) en een softdome-tweeter van 2,5 cm. De crossovers liggen op 540 Hz en 2900 Hz. Achterop de behuizing vinden we twee poorten die lekker lucht aflaten als het volume omhoog gaat. Zet de Ultima 40 niet te dicht tegen de wand, want dan gaat het mis in het laaggebied. Je zou denken dat vier units behoorlijk wat kracht nodig hebben, maar niets is minder waar. Hoewel de weerstand laag is: 4 Ohm, is het aanbevolen vermogen slechts 20 watt. Elke versterker zou dus overweg moeten kunnen met deze set. En dat is slim, want de meeste versterkers die in aanmerking komen, zullen onder de 600 euro zijn. En dat zijn doorgaans geen echte krachtpatsers. Wat direct opvalt als we gaan testen, is dat de voetjes al onder de luidspreker zijn aangebracht. Deze zijn stelbaar, wat natuurlijk handig is. Met name op ongelijke vloeren. Leuk aandachtspuntje van Teufel dus. Opvallend aan de Ultima 40 is dat de presentatie vol en krachtig is. Het laag is rond, gaat diep en is goed gedefinieerd voor een luidspreker in deze klasse. Het midden is open en biedt ook voldoende definitie om te kunnen genieten van detail in opnames. Over het hooggebied zijn we iets minder tevreden: dat mag (moet?) echt meer openheid en sprankeling krijgen. We hebben in de equalizer van de Sonos wat getuned om dit te compenseren. Nadat we het hoog wat meer hebben aangezet, klopt de balans in de Ultima 40 en klinkt hij uitstekend. Conclusie: We weten niet hoe Teufel het blijft doen, maar keer op keer komen ze met een zeer scherp geprijsde set luidsprekers die gewoon goed presteert. De Ultima 40 is met €399 erg scherp in de markt gezet. De prestaties zijn prima tot uitstekend in deze klasse. Het laag is diep en krachtig en het middengebied biedt voldoende detail. Enige punt is het hoog: dat mag cq moet luchtiger om in balans te zijn.' Dit is een recensie over de Ultima 40. Kijk hier voor de verschillen tussen de Ultima 40 en de verbeterde en nieuwe Ultima 40 Mk2 versie.
Logo - Audio
'Enorm speelplezier'
Audio
01/2011
Meer...
Logo - Audio
'De nieuwe Ultima 40 is niet alleen tijdloos, maar – ondanks de bij voordelige vloerstaande luidsprekers gebruikelijke afdekfolie – zo waardig dat men bijna niet op het idee komt de met afstand voordeligste luidspreker van het testveld voor zich te hebben. Haar rechtlijnige karakter is altijd te horen. Het speelt geen rol of je nu rap, rock of klassiek krijgt voorgeschoteld. Steeds gaat ze vlot, zoals Berlijners nu eenmaal zijn, en met enorm speelplezier te werk. Ze vormt ruimtelijkheid en toont een vooral voor haar prijsklasse, buitengewone aanval aan precisie voor de impulsen in het hogere bereik van het spectrum. Deze eigenschap laat bekkens opflitsen zoals slaglicht op een zonnige dag in de Berlijnse rivier de Spree.' Geluidsoordeel: 70 punten Prijs-kwaliteitverhouding: buitengewoon Dit is een recensie over de Ultima 40. Kijk hier voor de verschillen tussen de Ultima 40 en de verbeterde en nieuwe Ultima 40 Mk2 versie.
Area DVD
'Gecultiveerd, emotioneel geluid in moderne behuizing'
Area DVD
12/2010
Meer...
Area DVD
De Ultima 40 is een gulle gever, maar niet eentje die op de voorgrond speelt, maar voor deze prijsklasse zeer volwassen en gecultiveerd optreedt. De Berlijnse set werkt zeer dynamisch zonder daar veel voor te moeten opofferen. Het totaalbeeld is homogeen, rond en laat ruimte voor de weergave van kleine details. Het is indrukwekkend, wat Teufel hier voor weinig geld heeft kunnen maken. + uitgesproken standvastig + ruimtelijk uitstekend + top diepgang voor deze prijsklasse + zeer goede dynamiek + puntgave dynamiek + sjieke optiek 'De Ultima 40 overtuigt met compleet, levendig geluid en indrukwekkend fijn gedoseerde ruimtelijkheid.' Dit is een recensie over de Ultima 40. Kijk hier voor de verschillen tussen de Ultima 40 en de verbeterde en nieuwe Ultima 40 Mk2 versie.

Inhoud levering

Ultima 40
 • 2 × Vloerstaande luidspreker UL 40 – Zwart/rozenhout