Home

Ga naar inhoud
Home

Raumfeld Connector

Vrijheid blijheid

(351)
Kleur: Zwart

Teufel STREAMER

Bekijk een soortgelijk product.

Teufel Streamer Schwarz

Highlights

Raumfeld Connector ²

Mogen we voorstellen

Maak van je stereo of home cinema installatie een muziek streamend systeem.

Alle specs en features op een rij

 • Verbindt hifi-installatie met het internet
 • Muziek uit eigen netwerk in de hoogste kwaliteit streamen
 • Gratis Raumfeld App voor Android en iOS
 • Eenvoudige bediening
 • Klein en compact design
 • Ingebouwde wifi antenne
Logo - The HB project
'... fatsoenlijke kwaliteit voor een erg lage prijs'
The HB Project
09/2015
Alle recensies
(4.35 van 5 bij 351 beoordelingen)
Alle reviews

Wifi netwerkplayer

De Teufel Connector is een hifi netwerkplayer die je muziekinstallatie met de streamingwereld verbindt. De Connector maakt streamingdiensten als Spotify, TuneIn, Soundcloud, Youtube en je eigen muziekverzameling via de Teufel Raumfeld app toegankelijk. Sluit hem met een cinch kabel op je versterker, AV-receiver, soundbar of andere muziekbron aan.
Teufel Connector WLAN Streaming

Hifi streaming

Met Teufel Streaming krijg je toegang tot miljoenen songs van Spotify of andere streamingdiensten en geniet je van een geweldige sound in cd-kwaliteit. Je bedient alles gemakkelijk met de Teufel Raumfeld app op je telefoon. De speakers hebben een geïntegreerde versterker , waardoor je geen extra apparten meer nodig hebt. De streaming speakers zijn inhouse in Berlijn ontwikkeld.

Muziek van iedere geluidsbron

Met Raumfeld luister je naar streamingdiensten of je eigen muziekverzameling – alle gangbare audioformaten worden ondersteund. Je kunt er zelfs je platenspeler op aansluiten om zo je albums naar al je Raumfeld speakers te streamen.

De nieuwe streaming speakers hebben zo veel streamingdiensten, internetradiozenders en podcast als geen ander streamingsysteem. Ontdek alle muziekbronnen van onze drie streaming technologieën.

Einer der beliebtesten Streaming-Dienste mit Millionen Songs. Datenraten von bis zu 320 kbps (fast CD-Qualität).
Der Streaming-Dienst aus San Francisco. Höre über 100.000 lokale und internationale Radiosender kostenlos mit Datenraten von bis zu 128 kbps (FM-Radio Qualität).
Streame Millionen Songs in verlustfreier Qualität und mit Datenraten von bis zu 1411 kbps (echte CD-Qualität).
Chromecast built-in
USB-Anschluss.
Beinhaltet einen CD-Player zum Abspielen von CDs, CD-Rs und CR-RWs.
Verfügt über einen Schallplattenanschluss.
TV Sound
Musik kann im Netzwerk oder auf dem Smartphone gespeichert werden und wird auf das Gerät kabellos gestreamt.
De in-app setup assistent helpt je snel en gemakkelijk door het installatieproces. Wat je nodig hebt, is een iOS (vanaf versie 9) of Android apparaat, een wifi-router plus eventuele wifi-acces points bij een zwak wifi-netwerkwerk.

Aansluiten
Download app
Streamen

PDS - Raumfeld Connector - Schritte 123
Ontdek alle highlights

Technische details

 • Raumfeld Connector ²

  Raumfeld Connector

  De Connector verbindt je bestaande stereo- of home cinema installatie met het Teufel-systeem en maakt wifi streaming en internetmuziekdiensten beschikbaar. Hij zendt muziek uit het web of je muziekverzameling van de meest uiteenlopende bronnen (bijv. internet, pc, externe harde schrijf, USB-stick) direct naar je installatie.

  Het apparaat ontvangt audiosignalen van je installatie, encodeert deze in 'real time' en stelt ze in je netwerk beschikbaar. Dit gebeurt met de 24bit/96kHz Cirrus Logic digitaal/analoog-omzetter die een extreem lage ruisfactor heeft en voor draadloze overdracht van je muziekdata zonder dataverlies zorgt. Je kunt de Connector met de Raumfeld Controller of UpnP-control point aansturen (bijv. Windows Media Player 12). Alle setup-instellingen worden automatisch met een druk op de knop overgedragen.

  • Beschrijving Artikel
   Breedte 17,2 cm
   Hoogte 2,8 cm
   Diepte 12,7 cm
   Gewicht 0,29 kg
  • Beschrijving Artikel
   Cinch-uitgang stereo 1
   Cinch-ingang stereo 1
   LAN Ja
   USB 2.0 Ja
   Wifi Ja
   Digitale uitgang optisch 1
  • Beschrijving Artikel
   AAC Ja
   FLAC Ja
   MP3 Ja
   OGG Ja
   WAV Ja
   Apple Lossless Ja
  • Beschrijving Artikel
   Internetradio Ja
  • Beschrijving Artikel
   Spanning 230 V
   Aan-/uitschakel automatiek Ja
   Standby-functie Ja
   Multiroom Ja
   10/100-Mbit/s Ethernet Ja
   Wifi-standaard 802.11b/g/n
   Infrastructuurmodus Ja
   Wifi-beveiliging WPA, WPA2
   Maximaal aantal nummers 150000

Recensies & reviews

Logo - The HB project
'... fatsoenlijke kwaliteit voor een erg lage prijs'
The HB Project
09/2015
Meer...
Logo - The HB project
"De vergelijking met de Squeezebox Touch mag raar lijken maar ondanks dat die al een paar jaar niet meer gemaakt wordt, is er een levendige handel op de tweedehands markt. Gezien de prijs, mogelijkheden en prestaties is de Connector 2 een uitstekende vervanging als je 24 bit 192 kHz bestanden wilt spelen. De Logitech Media Server, die de Squeezebox voorziet van muziek, is redelijk traag als de muziekcollectie wat groter wordt. Dat is niet het geval met de Connector 2. Vergeleken met de Sonos Connect heeft de Raumfeld Connector een veel groter geheugen voor het opslaan van de muziekcatalogus terwijl hij ook 24 bit 192 kHz bestanden kan spelen."
Logo - FOK.nl
"Aansluiten en activeren is kinderspel"
FOKZINE
18.02.2015
Meer...
Logo - FOK.nl
“De Connector² is een hoge resolutie netwerkspeler met een DAC van CirrusLogic die kwaliteit van 24 bit en een samplingrate van 192 kHz bij een signaal/ruisafstand van 128 dB haalt (ter vergelijking cd-kwaliteit is maximaal 16-bit/24kHz). Een kwaliteit die de Sonos-lijn momenteel nog niet aan kan al wordt daar hard aan gewerkt. Het geluid van de Connector² is dan ook indrukwekkend. Het apparaat geeft zeer heldere, rustige en schone klanken door en de balans vind ik persoonlijk net wat mooier dan het klankenpalet van de Squeezebox Duet die een Wolfson 24 bit/192kHz DAC bevat.”“Een veel groter voordeel van de Raumfeld is echter de eenvoudige installatie en bediening. Het aansluiten en activeren is kinderspel met behulp van de app. Je verbindt het apparaat via een netwerk kabel even met een router en de app loodst je vervolgens in een paar minuten door de installatie heen en verbind je met het netwerk en je muziekbibliotheken. NAS-servers en externe harde schijven die je via de USB-uitgang kan verbinden zijn zo eenvoudig bereikbaar. Naast je eigen muziekbibliotheken kan je ook naar hartenlust gebruik maken van internetradio middels TuneIn. Raumfeld heeft nu eindelijk ook Spotify, Napster/Rhapsody en WiMP streaming geïntegreerd op het apparaat,..”
Logo - one more thing
Snel en eenvoudig
one more thing
21.09.2013
Meer...
Logo - one more thing
Het Raumfeld systeem laat zich snel en eenvoudig installeren en biedt een plezierige audiokwaliteit tegen een lage prijsstelling. De uitgebreide Raumfeld-familie maakt het mogelijk om ‘in het systeem te groeien’ en dat geleidelijk uit te breiden naar andere ruimten in huis. Met name de luidsprekertechnologie van Teufel is daarbij een mooie aanvulling, die op een hoger plan functioneert dan bij de directe concurrentie het geval is.
Logo - Alpha-audio
Een aanrader voor wie de stap naar audiostreaming nog niet heeft gemaakt
Alpha-audio
12.07.2013
Meer...
Logo - Alpha-audio
Installatie-app'Het installeren van de RC² begint in onze situatie met het downloaden van de Raumfeld App naar de iPhone. De app fungeert meteen als handleiding, want direct na het openen verschijnen er instructies en verklarende uitleg. We besluiten de RC² in eerste instantie te koppelen aan het vertrouwde bedrade netwerk. Draadloos bleek later trouwens ook probleemloos te functioneren. We hebben het niet exact geklokt, maar in een bestaand DHCP-thuis-netwerk bedraagt de complete installatietijd minder dan 10 minuten en zo zien we het graag.'Bedieningsgemak'De Raumfeld App kent niet alleen een logische indeling, maar reageert ook erg rap en vloeiend. Vanuit het openingsscherm is er gelijk toegang tot de muziekcollectie, afspeellijsten, TuneIn internetradio, diverse muziekdiensten en uiteraard de instellingen.'Hoe klinkt dat nou?'Gezien de prijsstelling van de RC² zijn de verwachtingen vooraf niet heel hooggespannen. Dat blijkt een vergissing want de Alpha Audio testlijstjes doorstaat de RC² moeiteloos.' Conclusie'Dat Teufel fraaie en goed presterende producten maakt was ons al eerder opgevallen. Ook bij de Raumfeld Connector ² ligt de nadruk op een bovengemiddelde kwaliteit-/prijsverhouding. Voor net geen 200 euro heeft u een fijne audiostreamer in uw bezit. Installatie, bediening via de app en weergave zijn dik in orde. Kortom; een aanrader voor wie de stap naar audiostreaming nog niet heeft gemaakt. Voor de prijs hoeft u het in ieder geval niet te laten. Toch op zoek naar meer verfijnde weergave? Dan zult u veel dieper in de buidel moeten tasten. Met een iets degelijker uitgevoerde voedingsadapter en de koppeling van Spotify in de Raumfeld App was de RC² wat ons betreft helemaal af geweest.'
Smart Homes
'Diegene die naast bedieningscomfort ook een maximale geluidskwaliteit eisen bij multi-room, moeten zeker eens een kijkje nemen bij Raumfeld'
Smart Homes
06/2013
Meer...
Smart Homes
'Raumfeld, alleen de naam klinkt al soeverein. Drie verschillende stereo luidsprekers, een one-speaker ontwerp en last but not least de Raumfeld Connector², een streaming device voor het aansluiten op voorhanden hifi-installaties, creëren samen een reeks producten waarmee elke behoefte voor audio streaming worden vervult. Alle onderdelen worden via een WLAN netwerk met elkaar verbonden, zodat je overal toegang hebt tot je muziek die je over je eigen netwerk deelt.'Conclusie'Diegene die naast bedieningscomfort ook een maximale geluidskwaliteit eisen bij multi-room, moeten zeker eens een kijkje nemen bij Raumfeld. Het Raumfeld systeem speelt vrijwel alle bestandsformaten af en garandeert hierdoor het ultieme muziekgenot met minimale bekabeling.'
Testbericht - Audio - Raumfeld Connector - Kauftipp 05/2013
'Kooptip'
Audio
04/2013
Meer...
Logo - Audio Testbericht - Audio - Raumfeld Connector - Kauftipp 05/2013
'Binnenin zitten de vernieuwingen van de Connector 2. Een snellere, krachtigere 'Armada'-processor bijvoorbeeld. Deze brengt niet alleen beduidend meer rekenvermogen voor het scannen en doorzoeken van de vrijgegeven media op computers, NAS of externe hard schijven. Hij breidt samen met de convertor-chip van Cirrus Logic de resolutiegrens van 96 kHz/24 Bit tot een volle 192/24.Daarmee muteert de Connector 2 tot een perfecte starterskit voor alle multiroom geinteresseerden. Qua geluid heeft de Connector 2 ten opzichte van zijn voorganger veel ingehaald. Het 192/24-vermogen en de vele andere verbeteringen maken hem daarom tot kooptip!'

Inhoud levering

Raumfeld Connector
 • 1 × Stroomstekker voor Raumfeld Connector – Zwart
 • 1 × Cinch audiokabel voor Raumfeld Connector – Zwart
 • 1 × LAN-kabel 2 m – Grijs
Raumfeld Connector - Outline [SVG]