Koptelefoon Aureol Fidelity

Ga naar inhoud
Menu openen Menu sluiten
Home

Koptelefoon Aureol Fidelity

Hifi direct in je oor. Nauwkeuriger krijg je het niet te horen.

(197)

MOVE PRO

Bestel de opvolger

MOVE PRO - Set

 • 8 weken proberen
 • Direct bij de fabrikant
 • Gratis retourneren!

Highlights

Aureol Fidelity

Mogen we voorstellen

In-ear headphones with high-end neodymium magnet drivers within elegant aluminium enclosures. Enjoy transparent high-definition sound with all genres of music.

Alle specs en features op een rij

 • De beste in-ear van Teufel<br />
 • Natuurlijke hifi-sound
 • Perfecte pasvorm en robuuste kabel
 • Inclusief handige accessoires
 • Stoere look
Logo - FOK.nl
Zeker een aanrader!
Fok.nl 11/2012
'Naast het overtuigende geluid is de robuustheid van de koptelefoon een grote plus: na vijf maanden bijna dagelijks gebruik zijn er nog geen sporen van zwakke plekken in de kabels of de overgang naar de stekker en is ook het geluid nog onveranderd goed. De prijs (99 euro) ligt dan wel een stuk hoger dan de meeste reguliere in-ear-systemen, maar voor zo'n geluid en bouw ben je vaak nog meer geld kwijt. Voor de audiofiel zeker een aanrader!'
(4.51 van 5 bij 197 beoordelingen)
Alle reviews

Je weet dat een in-ear koptelefoon van € 15,- niet goed kan klinken. Echter, voordat je € 100,- uitgeeft, heb je wel wat bewijs van kwaliteit nodig. Dat is helemaal niet raar. Sterker nog, we willen juist dat je precies weet wat je kunt verwachten van de Aureol Fidelity. Wij leggen het graag nog uitgebreider aan je uit.

De juiste in-ear voor jou
Ben jij op zoek naar een in-ear koptelefoon voor onderweg waarmee je je muziek optimaal kunt beluisteren? Naar eentje die daarnaast ook comfortabel zit en vooral lang meegaat? Dan is de Aureol Fidelity de juiste in-ear voor jou. Dat zeggen we niet alleen, maar dat is ook zo! De Aureol Fidelity heeft namelijk een breed geluidsspectrum met een neutrale afstemming. Dat houdt in dat je zowel de bas, de hoge tonen en alles daar tussenin tot in detail hoort.

Oordopjes die lekker zitten

Omdat we het belangrijk vinden dat je het geluid zo comfortabel mogelijk hoort, voegen we bij de Aureol Fidelity maar liefst 7 verschillende ooradapters bij, die elk een andere maat hebben. Je probeert simpelweg uit welke adapters het lekkerste zitten en het beste in jouw gehoorgang aansluiten en die laat je dan op de in-ear zitten. De zachte adapters kun je overigens makkelijk schoonmaken. Je haalt ze van de in-ear en houdt ze gewoon onder de kraan.

Robuust en tegelijkertijd erg flexibel

Zitten de kabels van jouw koptelefoon regelmatig in de knoop? Met de Aureol Fidelity is dat probleem verleden tijd. Dankzij de robuuste, stugge kabel, raakt niets meer echt in de knoop. Je haalt het draad supermakkelijk uit elkaar en je kunt weer snel je koptelefoon gebruiken. Je eerst 15 minuten bezighouden met een wirwar aan knopen is er gelukkig niet meer bij!

Dat je er maar lang plezier van hebt
De Aureol Fidelity is zo gemaakt dat hij erg lang meegaat. De stevige kabel is daar een voorbeeld van. Behalve dat het voorkomt dat de kabel in de knoop raakt, voorkomt het ook dat de kabel snel knikt en zo een kabelbreuk veroorzaakt. De hoekstekker die je in je MP3-speler of bijvoorbeeld smartphone prikt is expres zo gemaakt. Op deze manier heeft de stekker de meeste stevigheid en blijft hij niet zo makkelijk ergens aan hangen.

Beoordelingen
Op Kieskeurig.nl schrijft C. Mohlsen: 'Ik kan iedereen die op zoek is naar een in-ear koptelefoon van audiofiele kwaliteit de Teufel aanraden.'

Het vakblad HVT is ook razend enthousiast en schrijft het volgende over de Aureol Fidelity: 'De Neodymium HD driver van de Aureol Fidelity overtuigt met prachtig gedoseerd laag, present midden en helder, maar niet opdringerig hoog. Van de goede resolutie van deze kleine luidsprekers profiteert vooral de detailweergave: de Aureol Fidelity openbaart zeer veel muzikale finesses. Zo komt Kleiber's interpretatie van Beethoven's Zevende Symfonie ongelooflijk detailrijk door en zijn 'Every teardrop is a waterfall' en 'Got put a smile upon you' van Coldplay bijna letterlijk te nemen. Wat een mooie in-ear!'

De Duitse variant van de Consumentenbond, Stiftung Warentest, zegt over de geluidskwaliteit: 'Zuiver uitgebalanceerd, natuurlijk en krachtig. Je moet duidelijk meer geld uitgeven om een koptelefoon te vinden die met de Aureol Fidelity concurreert.'

Specificaties

 • Extreem natuurlijk hifi-geluid met hoge resolutie dankzij Neodym HD-driver
 • Hoge volumes aan elk weergave apparaat
 • Optimale pasvorm (verwisselbare ooradapters)
 • Frequentiebereik van 20 tot 20.000 Hz
 • Luxe, stevige kabel van 1,25 m lang met hoekstekker (3,5 mm minijack aansluiting).
 • Transport-etui en uitgebreide accessoires bij levering inbegrepen

Inhoud levering

 • 1× Transport-Case
 • 1× silicone ear pieces (6 pairs)
 • 1× Vliegtuig adapter
 • 1× Koptelefoon Aureol Fidelity

Technische details

 • Aureol Fidelity

  Koptelefoon Aureol Fidelity

  Topklasse in-ear koptelefoon met extreem natuurlijk hifi-geluid van hoge resolutie dankzij Neodym-HD-driver en uitgelanceerde afstemming. De Fidelity biedt hoge volumes aan elk weergave-apparaat. Uitwisselbare ooradapters van silicone, een transport etui en uitgebreide asseccoires worden meegeleverd.

  • Beschrijving Artikel
   Breedte 1,10 cm
   Gewicht 0,01 kg
   Hoogte 1,10 cm
   Diepte 2,10 cm
  • Beschrijving Artikel
   Lengte kabel 1,25 m
   Overige Connection: 3.5 mm mini-jack
  • Beschrijving Artikel
   Overige Aansluiting: 3,5 mm stereo-minijack Magneet: Neodym
   Frequentiebereik van/tot 20 - 20000 Hz
   Impedantie 16 Ohm
   Overige Magnet: Neodym

Recencies & reviews

 • Logo - FOK.nl
  Zeker een aanrader!
  Fok.nl 11/2012
  Logo - FOK.nl
  'Naast het overtuigende geluid is de robuustheid van de koptelefoon een grote plus: na vijf maanden bijna dagelijks gebruik zijn er nog geen sporen van zwakke plekken in de kabels of de overgang naar de stekker en is ook het geluid nog onveranderd goed. De prijs (99 euro) ligt dan wel een stuk hoger dan de meeste reguliere in-ear-systemen, maar voor zo'n geluid en bouw ben je vaak nog meer geld kwijt. Voor de audiofiel zeker een aanrader!'
  Meer... Details inklappen...
 • Logo - Esquire
  Voor de forens
  Esquire 10/2012
  Logo - Esquire
  Opteer voor een in-ear en wel voor deze: de Aureol Fidelity van het Duitse Teufel. Teufel grossiert in degelijkheid en kwaliteit, maar heeft nu ook over het uiterlijk en pasvorm goed nagedacht.
  Meer... Details inklappen...
 • Logo - Quote
  Oorgasme
  Quote 09/2012
  Logo - Quote
  Waarom? Luister eens naar uw iPhone-oordopjes... Daarom! Het geluid is veel beter dan dat van de gemidddelde oordopjes, want deze Teufels zijn ruim bemeten en van goede constructie-kwaliteit. Het laag is veel beter, het hoog is oke. Uiteindelijk blijven het oordopjes. Misschien wel de beste op de markt.
  Meer... Details inklappen...
 • Blitse in-ear van Teufel Audio
  Digitailing 08/2012
  Zoals eigenlijk wel verwacht mag worden van een merk als Teufel, is de geluidskwaliteit gewoon weer erg goed. De koptelefoon is lekker luxe uitgevoerd. De Aureol Fidelity heeft een zilvekleurige, metalen behuizing en de kabel is omwonden met een soort metallic kunststof die ervoor zogt dat deze goed stevig is en ook niet zo snel in de knoop raakt.
  Meer... Details inklappen...
 • Logo - Hifi Video Test
  Wat een mooie in-ear!
  HVT 08/2012
  Logo - Hifi Video Test
  De Neodymium HD driver van de Aureol Fidelity overtuigt met prachtig gedoseerd laag, present midden en helder, maar niet opdringerig hoog. Van de goede resolutie van deze kleine luidsprekers profiteert vooral de detailweergave: de Aureol Fidelity openbaart zeer veel muzikale finesses. Zo komt Kleiber's interpretatie van Beethoven's Zevende Symfonie ongelooflijk detailrijk door en zijn 'Every teardrop is a  waterfall' en 'Got put a smile upon you' van Coldplay bijna letterlijk te nemen. Wat een mooie in-ear!
  Meer... Details inklappen...
 • Logo - PC Active
  Overtuigt met lage en tegelijkertijd zuivere bassen
  PC Active 08/2012
  Logo - PC Active
  De Neodym HD driver van de Aureol Fidelity overtuigt met lage en tegelijkertijd zuivere bassen, middentonen met fijne resoluties en een volle grondtoon, en heldere maar niet opdringerige hoge tonen. Van de goede resolutie van de dynamische audiodriver profiteert vooral de detailweergave. De Aureol Fidelity openbaart muzikale fijnheden, die bij vele andere koptelefoons van deze prijsklasse verborgen blijven. De precieze basfundering vormt de basis voor de briljante hoge tonen en de hoge resolutie van de middentonen waarin bijvoorbeeld zang en een groot aantal instrumenten worden weergegeven. Daarbij blijven de hoge tonen mooi zacht in plaats van dat ze veel te scherp klinken.
  Meer... Details inklappen...
 • Logo - Music Emotion
  Extreem natuurlijke geluidskwaliteit
  Music Emotion 08/2012
  Logo - Music Emotion
  Naast de extreem natuurlijke geluidskwaliteit van de Aureol Fidelity, hebben ze in Berlijn ook aan het uiterlijk gedacht. De zilverkleurige metalen behuizing ziet er goed uit en is daarnaast ook erg degelijk. De luxe kabel, met hoekstekker, komt met 3,5 mm mini jack aansluiting en heeft een bescherming aan de uiteindes tegen knikken.
  Meer... Details inklappen...
 • Testbericht - SFT - Aureol Fidelity - Kauftipp 06/2016
  'Uitgebalanceerd, natuurlijk en krachtig'
  SFT 07/2012
  SFT Testbericht - SFT - Aureol Fidelity - Kauftipp 06/2016 Testbericht - SFT - Aureol Fidelity - gut 1,5 06/2012
  'De verwerking is uitstekend: de behuizing is van metaal, de kabel is met een metaal gevlecht en in een rubberen omhulling die wrijvingsgeluiden minimaliseert. De stekker heeft een bescherming tegen knikken. En het geluid? Zuiver uitgebalanceerd, natuurlijk en krachtig. Je moet duidelijk meer geld uitgeven om een koptelefoon te vinden die met de Aureol Fidelity concurreert.'
  Meer... Details inklappen...
 • Logo - MrOllium
  'Enorm volume zonder te vervormen'
  MrOllium 07/2012
  Logo - MrOllium
  'De Aureol Fidelity is het actuele topmodel van de Aureol-serie. Het model biedt kristalheldere hoge tonen, zuivere middentonen en een diepe bas. Dankzij de massieve metalen behuizing en de bescherming voor het omknikken van de snoer biedt de Aureol een waardig product voor het luistergenot van de audiofiel. De effectieve Neodym High Definition driver biedt een enorm volume zonder te vervormen.'

  Meer... Details inklappen...
 • Testbericht - whitex Modd - Gold Award
  'Gold Award'
  Whitex-Modd 06/2012
  Logo - Whitex Modd Testbericht - whitex Modd - Gold Award
  'Voor onderweg, thuis of tijdens sporten; de Aureol Fidelity is een echte allrounder en is bij de meest uiteenlopende activiteiten prima te gebruiken. Dankzij de omvangrijke accessoires die worden meegeleverd, zoals een kleine transportetui, is ook het makkelijk opbergen van de koptelefoon geen probleem. De hoogwaardige verwerking overtuigende en laat weinig te wensen over. Het geluid is dankzij de Neodym magneet in de HD-driver kristalhelder en biedt een mooie sound. Teufel heeft naar de kritiek van haar klanten geluisterd en de Aureol Fidelity op de markt gebracht. Ondanks de wat hoge prijs verdient de Aureol Fidelity terecht de Gold Award!'
  Meer... Details inklappen...
 • Logo - StyleCowboys
  Stoere look
  StyleCowboys 05/2012
  Logo - StyleCowboys
  De kabel heeft een beetje de looks van een staalkabeltje, maar is gemaakt van een soort kunststof dat een beetje stijfjes aanvoelt. Deze zorgt ervoor dat de kabel niet zo snel in de war zal raken.

  De sound van de in-ear Aureol Fidelity is erg goed. Veel goede en diepe bass. Wat mij betreft een strak en helder geluid welke in het hoog iets aan de schrale kant is.

  Voor mij zijn dit de eerste in-ears die ik nog wel in mijn oren kan verdragen. De meeste  in-ears vallen uit mijn oren of ik moet ze er zover instoppen dat het pijn doet. Teufel heeft met deze nieuwe in-ears voor elk oor wel een passend oordopje, zeven verschillende maten in het zwart of transparant.
  Meer... Details inklappen...
Dit vinden andere klanten van het product
(4.51 van 5 bij 197 beoordelingen)
5
127
4
53
3
10
2
5
1
2
zeer aantrekkelijk product
zeer lichte, mooi vormgegeven en goed passende hoofdtelefoon, met goed geluid.
(Automatisch vertaald *)
datail Rijk geluid
De Teufel Aureol in Ears klinkt zeer gedetailleerd. Ik gebruik ze voor alles van country tot hardrock, met mijn focus op het samenspel van alle instrumenten in plaats van de megabas. Ze zijn hiervoor gemaakt! De kabel maakt een solide indruk en de uitrusting inclusief accessoires laat niets te wensen over. Rondom een succesvol pakket. Een woord over het volume: ik kan de HTC slechts één M8 niveau net boven het midden rijden, dus ik heb nog voldoende reserves. Het enige naapparaat: vanwege de grote hoeveelheid detail in de oren moest ik mijn oude mp3 opnames schrappen, omdat ze alleen maar verschrikkelijk klinken. Maar er is altijd iets....
Verpakking, accessoires en verwerkingstafel. Maar......
Ik was erg enthousiast en vol verwachting toen ik de koptelefoon bestelde. De levering was snel en betrouwbaar. De verpakking is top, een beetje te uitgebreid naar mijn smaak. Accessoires in overvloed, topje. De eerste keer dat ik het hoorde, was ik verrast door de schittering en resolutie, super! Maar wat voor soort bas is dat dan bij het volgende musickstuk? Dat kan ik niet. Het klinkt alsof iemand een blikje raakt. Welke instelling ik ook koos op mijn iphone - het werd niet beter. Of het nu rock/pop of klassiek is, altijd hetzelfde. Jammer - ik heb de koptelefoon teruggegeven omdat ik meer verwacht voor de prijs.
er is geen slechtere manier...
Helaas lijkt Teufel weinig belang te hechten aan de verwerking van de producten. Ik had veel goede dingen gehoord en besloot toen de koptelefoon te kopen - als alternatief voor Bose. Bij het uitpakken viel de koptelefoon uit elkaar en ik had twee delen in mijn hand die verbonden waren met een klein snoertje. Hier is het kwaliteitsmanagement duidelijk in de war geraakt. Een ondenkbaar item voor 1RICHTIGRICHTIG euro - maar ik wil niet eens weten hoe dat zou kunnen zijn met complete systemen. Voor mij behoort de duivel tot het verleden - niet in de laatste plaats omdat de heer van de hotline zich niet eens heeft verontschuldigd voor de fout.
Edele optiek, uitstekend geluid
In de eerste plaats zijn de hoogwaardige verpakkingen en uitgebreide accessoires indrukwekkend. Als u in deze selectie niet het juiste oorkussen vindt, moet u uw oorschelp laten onderzoeken. Perfect dan, zoals de duivel gewend is, het geluid. Volumineus, evenwichtig en helder - laat gewoon niets te wensen over. Aanbevolen wordt om onvoorwaardelijk aan te bevelen!
Ongelooflijk goed!
De verpakking alleen al maakt veel verschil, maar uiteindelijk zijn het de hoofdtelefoons die het verschil maken. Alles is van zeer hoge kwaliteit verwerkt en maakt een zeer goede indruk. Maar nu naar het belangrijkste: het geluid. Deze verraste me zeer positief: Goed gedoseerde basklanken. Helder en onopvallend midden en hoog. "Breed podium". Dat had ik niet verwacht in dit prijssegment. De duivel overtuigt me keer op keer! Zeer duidelijk aankoopadvies !
Absoluut top!
In combinatie met Galaxy S7 Edge Poweramp mijn absolute geluidsreferentie. Zeer zuiver en uitgebalanceerd geluid - zelfs met overdreven bassen absoluut waterpas. Dank je duivel
(Automatisch vertaald *)
Geweldig geluid, goed vakmanschap met zwakke punten.
De hoofdtelefoon heeft een rijk en evenwichtig geluid, zoals ik verwachtte. Rijke bas en naar mijn smaak schoner, maar matige hoge tonen. De accessoires en het complete pakket zijn van hoge waarde en zeer uitgebreid. Moet zich aanpassen aan elk oor en zelfs in twee kleuren de bevestigingen. De enige tekortkoming die ik kan ontdekken is de stekker. Ondanks vervanging (goede service) zit de stekker niet optimaal in het stopcontact van meerdere iPhone 6. Als de stekker wordt gedraaid, verandert het geluidssignaal negatief en hoor ik ruis of barsten. Als de stekker een goede positie heeft, houd hem dan vast en geniet van musick.
Hoogwaardige oortelefoons
Eersteklas vakmanschap. Dit begint met de professionele koperen kabel, van hoge kwaliteit afgeschermd en eindigt met het uitstekende draagcomfort. Dit kan gebruikt worden om te joggen, in tegenstelling tot Apple of Samsung producten blijven deze stevig in het oor en vallen ze er niet uit tijdens bewegingen. En er zit meer echt geluid in de "Dr. Beat", niet zo kunstmatig. Vervormingsfactor op zijn best, geen vervorming en natuurlijke bas. Ook de afscherming naar buiten toe is perfect. Je irriteert niemand in de S-Bshn. Oké, het kost veel, maar het is elke cent waard. Ik heb ook Teufele speakers. Genieten
Duidelijk - een hoorplezier
Na de bijna dezelfde prijs als de "final Audio Heaven II" in-ear hoofdtelefoon, die zeer hoge resolutie klinkt, rijk in detail maar met een lage bas en vrij dun, hoopte ik op iets meer. Dus: sluit de Mac aan op mijn USB 2.RICHTIG D/A-omzetter/hoofdtelefoonversterker (FiiO), sluit Aureol® Fidelity aan, luister naar het eerste nummer zonder basversterking en .... Ja! Eindelijk, dat is hoe het hoort te klinken! Eerst een stuk met akoestiek en polyfone zang: Mumford en Sons "The Boxer". Er zit veel detail in de gitaren, de bas is breed en genoeg en de individuele stemmen lijken uit verschillende posities te komen! Vervolgens is er een puur contrabasstuk van Nenad Vasilic "See You at Eleven". Nabijheid bij lage tonen, hoog verder "buiten" in de kamer, elke klap van het grijpen ja zelfs de ademhaling is rustig te horen! Het voelt als naast de muzikant zitten. Dan is er Manu Delago's Hang stuk - net zo mooi als de geluiden door de "ruimte" zweven. Ik kan niet meer stoppen. (Alle musickbestanden zijn ongecomprimeerd .wav of Apple lossless .m4a). Het is de perfecte aanvulling voor onderweg! Perfecte klank: Geen overdrijving op elke toonhoogte, misschien een beetje bas, maar dat is precies mijn smaak. Ik kan alleen maar aanbevelen! Uitstekende prijs/prestatieverhouding!
* automatisch vertaald door DeepL