cinch-kabel

Ga naar inhoud
Home
Alle Accessoires producten

High end geluidsoverdracht

Cinch kabel

AUX-Kabel
8 Producten
8 Producten

Cinch kabel – wat is dat eigenlijk?

Cinch is een aansluiting voor de overdracht van elektrische signalen naar audiovisuele meida als audio- of videoapparatuur. Deze aansluitingen sturen analoge signalen via coaxiale kabels van de decoder of tuner naar een versterker en uiteindelijk naar de eindversterker. Bij stereo-installaties wordt het rechterkanaal van het linker onderscheiden en worden de signalen afzonderlijk verstuurd. Deze scheiding gebeurt door verschillend gekleurde coderingen. In het audiosegment worden onderstaande kleurcoderingen vaak gebruikt:

  • Rood – wordt altijd voor het rechterkanaal gebruikt
  • Wit – wordt altijd voor het linkerkanaal gebruikt
  • Zwart – wordt voor de centerspeaker of subwoofer gebruikt

De oorsprong – waar komt de naam cinch vandaan

Hoewel de naam cinch een technisch begrip lijkt te zijn, is het slechts een andere naam voor een RCA-aansluiting. De Radio Corporation of America – waar RCA op slaat - was de eerste die deze stekkerverbinding gebruikte. Maar waar komt het woord “Cinch” nu vandaan? Helemaal zeker is het niet maar vermoed wordt dat het afstamt van de eerste fabrikant Cinch Connectors. Het zelfstandig naamwoord Cinch betekent in het Engels zoiets als “stevige grip“. Het werkwoord to cinch betekent zoiets als goed vastmaken en ook dat duidt op een stevige verbinding. 

Cinchkabel bij Teufel accessoires

Je vind verschillende Cinch kabelvarianten in de Teufel webshop in de categorie accessoires.

Tip: veel complete sets van Teufel worden geleverd inclusief alle biijbehorende kabels. Let dus op de inhoud levering. Los verkrijgbare componenten tonen we onderaan de productpagina.

Deze blogartikelen zijn interessant:

Filteren
Herstellen Sluiten
  • Prijs
  • Producttype