Home

Selecteer een land of regio om de inhoud voor je locatie te bekijken en online te shoppen.
Ga naar inhoud
Home

REAL Z

Real Power!

(46)
Kleur: Zwart

Teufel MASSIVE

Bekijk een soortgelijk product.

Teufel null Massive

Highlights

Overear REAL Z von Teufel

Mogen we voorstellen

Net nu je dacht dat het niet beter kon, introduceert Teufel de ‘REAL Z’ over-ear koptelefoon. De opvolger van de succesvolle Aureol Real, met nóg meer bas, een nóg stijlvoller design en een nóg betere filter van omgevingsgeluid. Een must have voor de ware muziekliefhebber.

Alle specs en features op een rij

 • Nieuwe generatie van de veelgeprezen Aureol Real koptelefoon
 • Superieur geluid op ieder volume
 • Diepe bas, heldere en vervormingsvrije weergave
 • Optimale onderdrukking van omgevingsgeluid
 • Vederlichte constructie met aluminium elementen
 • Stijlvol en chique design
 • Oorkussens van zacht en duurzaam kunstleder
 • Multi compatible: MP3, smartphone, tv... alles kan!
Logo - tweakers
"een heel aangenaam geluid"
Tweakers
11/2017
Alle recensies
(4.43 van 5 bij 46 beoordelingen)
Alle reviews

De nieuwe REAL Z koptelefoon overschrijdt de grenzen die reeds eerder door de succesvolle Aureol® Real werden gesteld. Simpelweg omdat deze over nóg meer kwaliteiten beschikt: een semi-open design voor een dieper en punchy basgeluid, een stevige constructie van aluminium met zachte, slijtvaste kunstlederen oorkussens in de kleuren zwart en bruin. Het succesverhaal van de Real wordt in de vorm van de REAL Z en met een flinke dosis real power nog eens extra onderstreept.

Een koptelefoon waar je niet omheen kunt

De REAL Z heeft hetzelfde DNA als de door de vakpers veelgeprezen Aureol Real (Tweaker Awards 2015, ‘het vrijwel perfecte geluid’ / PC Magazine, ‘veel waarde voor je geld’ / Music Emotion) en geldt bij voorbaat als een koptelefoon waar je als muziekliefhebber niet omheen kunt.

Teufel heeft bij het ontwikkelen van de REAL Z extra aandacht besteed aan de wensen van de gebruikers, met name als het gaat om het creëren van een nog ronder en preciezer basbereik. De REAL Z is qua geluidsweergave in eenzelfde perfecte balans als de Real. Het basgeluid van diens opvolger is echter dieper en krachtiger, waardoor je nog intenser van bijvoorbeeld elektronische, bas gedreven muziek geniet.

Hoog of laag: de REAL Z is altijd een baas

Net als de Aureol Real beschikt de REAL Z over twee hoogwaardige 44 mm-HD-drivers, die door neodymium-magneten worden aangedreven. Samen met de zuurstofarme kwaliteitskabel is hierdoor ook bij het luisteren van muziek op een hoog volume een breed frequentiebereik en een evenwichtige en vervormingsvrije sound gegarandeerd.

Ideaal Z!

Het half-open ontwerp van de REAL Z zorgt ervoor dat - in tegenstelling tot de open constructie van de Real - omgevingsgeluid nog sterker wordt gefilterd en dat je voor de volle 100% van je favoriete muziek geniet, zonder afleiding. De REAL Z zou in dat opzicht ook wel de ‘Ideaal Z’ kunnen heten, aangezien deze uitermate geschikt is voor het beleven van muziek in een luidruchtige omgeving als bijvoorbeeld de metro.

Robuust, stijlvol en chique

Met de REAL Z koptelefoon geniet je niet alleen zo optimaal mogelijk van je favoriete muziek, ook zorgt het robuuste en chique design ervoor dat je je altijd in stijl door de wereld beweegt. De koptelefoon bestaat uit aluminium onderdelen, waarbij zowel de hoofdband als de oorkussens uit zacht en duurzaam kunstleder bestaan.


Multi compatible: van smartphone tot laptop tot tv...

De lage impedantie van de REAL Z maakt het mogelijk dat deze met zowat ieder afspeelapparaat compatible is. Of het nu gaat om MP3-spelers, smartphones, tv-toestellen, computers of laptops: de REAL Z zorgt ervoor dat je favoriete muziek overal en altijd overtuigend, krachtig, helder en zonder kwaliteitsverlies zijn weg naar je trommelvlies vindt.


De REAL Z wordt met twee verschillende kabels (1,3 / 3 meter) en een 6,3 mm minijack stekker geleverd.

Specificaties

 • Over-ear, half open high definition koptelefoon
 • Krachtige lineaire HD-drivers met Neodymium-magneten voor een stevig en gedetailleerd basgeluid
 • Uitstekende onderdrukking van omgevingsgeluiden
 • Hoogwaardige en stabiele geluidsweergave op ieder volume
 • Vederlichte, stabiele constructie met aluminium elementen en flexibel kunststof
 • Oorkussens van zacht en duurzaam kunstleder
 • Diverse kabels bijgesloten: 1,3 / 3 meter + 6,3 mm minijack stekker
 • Verkrijgbaar in zwart of bruin
Ontdek alle highlights

Technische details

Overear REAL Z von Teufel

REAL Z

Nieuwe generatie van de veelgeprezen Aureol Real koptelefoon.

 • Beschrijving Artikel
  Frequentiebereik van/tot 18 - 22000 Hz
  Impedantie 50 Ohm
 • Beschrijving Artikel
  Gewicht 0,2 kg

Reviews

customer.review.ratings.filter.no.results

Logo - tweakers
"een heel aangenaam geluid"
Tweakers
11/2017
Meer...
Logo - tweakers
"Audio blijft de lastigste tak van sport, één van de lastigste om over te schrijven, en we blijven kleine waarschuwingen inbouwen dat wij niet alle headsets kennen en dat het altijd subjectief is etcetera, maar we zijn beide van mening dat de Teufel Real Z geluidstechnisch een model is waar naar gekeken mag worden. In vrijwel elk genre komt er een heel aangenaam geluid uit, met een mooie mate van ruimtelijkheid en een hoge mate van ‘soothing’ wanneer je hem na een lange dag opzet om je te vergezellen tijdens het afronden van bijvoorbeeld wat reviews. (...) Het belangrijkste om te overwegen zal ook dat geluid zijn. Het is een keurig capabele driver wat erin zit, één die zijn ei prima kwijt kan ik tal van volwassen muziekstijlen en op dat vlak echt nimmer door de mand valt, noch te vergelijken is met gaming headsets in het hogere segment waarvan we er ook genoeg hebben liggen, maar toch vooral gericht lijkt op muziekstijlen waarbij hij de bass tonen op een volwassen manier net even beter en voller voor de dag kan laten komen; iets wat opvallend genoeg ook voor de meeste games een hele aangename indruk maakt; muziek focussed headsets laten daar vaker wel wat kansjes liggen. Zoek je iets over de hele linie neutraals dan zijn er vast alternatieven, wil je een extreem opgeblazen bass ook, maar klinkt het idee van een headset die lekker kan knallen en het lage segment op een aangename manier wat nadrukkelijker goed in de oren legt dan denk ik dat je aan het goede adres zit. Is hij dan 179 euro waard? Een vraag die ik niet eenvoudig kan beantwoorden. Enerzijds hebben we duurdere modellen gezien die minder overtuigen, anderzijds hebben we bij lange na niet alles getest en lijkt het onwaarschijnlijk dat er nergens anders ook maar een beetje meer value te vinden valt. Eén ding is zeker, het is een chique ding om te zien, hij is licht genoeg dat dat niet zal storen, Teufel levert een nette productpresentatie van begin tot eind met de draagtas en twee kabellengtes, en we zouden hooguit kunnen stellen dat twee extra kussentjes voor dit bedrag wellicht een leuk extra steuntje in de rug was geweest. In geval van ook maar enige twijfel zijn we gecharmeerd van het feit dat Teufel op (ik geloof al) hun producten een 8 weken niet-goed-geld-terug regeling hanteert. Een fijne extra zekerheid waarmee je het echt zelf kan ervaren voordat je er aan vast zit, vooral ook omdat de producten enkel via Teufel zelf te bestellen zijn en dus in Nederland niet of nauwelijks te beluisteren. Zonder veel directe vergelijking gaan we dus niet doen alsof we hem keihard gaan aanbevelen, maar met onze ervaring tot dusver en die zekerheid kunnen we toch zeker aanbevelen om het te proberen als het geschetste beeld aanspreekt. p.s. als je er voor gaat, kijk ook even naar hun nieuwsbriefactie, inschrijven geeft een beetje korting."
NWTV
"bezorgt je oren een fantastisch geluid"
NWTV
18.08.2016
Meer...
NWTV
"Audiofabrikant Teufel ontwikkelt geluidsapparatuur in verschillende categorieën. Ze ontwikkelen onder andere koptelefoons en willen met hun meest luxe model meedraaien onder de koptelefoons van hoogwaardige kwaliteit. Hiervoor hebben zij de Teufel Real Z in het assortiment, een koptelefoon gericht op gebruikers die graag wat meer uitgeven voor hoge kwaliteit. Zo kost de Teufel Real Z ongeveer 180 euro, wat behoorlijk wat geld is voor een koptelefoon om muziek te luisteren. Toch is deze prijs gemiddeld, vergeleken met concurrerende modellen. De vraag is natuurlijk of je niet te veel betaalt voor deze koptelefoon, of dat je mogelijk net zo goed af bent met een koptelefoon van 80 euro, wat voor veel mensen ook al genoeg geld is voor een koptelefoon.

Bij het openen van de doos treffen we een forse harde etui aan waarin de koptelefoon is geplaatst. Hoewel de etui vrij groot is, biedt het wel de nodige bescherming aan de koptelefoon. Naast dat de Real Z er perfect in past is er ook ruimte voor een extra kabel of zelfs om een mp3-speler te plaatsen. Het is tevens ideaal wanneer je de koptelefoon wilt meenemen op reis of misschien naar je volgende optreden als DJ. Bij het vastpakken van de headset valt direct op dat de Real Z erg licht van gewicht is. Hierdoor is hij merkbaar minder voelbaar op het hoofd.  Teufel staat bekend om hun hoogwaardige kwaliteit en strakke design. Dit is bij de Teufel Real Z niet anders. De koptelefoon wordt in twee verschillende kleuren geleverd, namelijk zilver met bruin en blauw met zwart. De eerstgenoemde heeft een chique uitstraling, de zwart met blauwe oogt wat stoerder. De buitenkant van de oorstukken is voorzien van metaalgaas. Ditzelfde materiaal is gebruikt om de oorstukken aan de hoofdband te bevestigen. Hiermee wordt ook de gewenste afmeting ingesteld. De koptelefoon kan in verschillende standen worden geplaatst, waardoor hij op elk hoofd goed past. De oorkussens zijn voorzien van kunstleer wat lekker zacht aanvoelt op je hoofd. Het kan echter wel wat sneller gaan zweten. Ondanks dat de oorkussens vrij dun zijn, bieden ze voldoende demping zonder dat je last krijgt van een drukkende koptelefoon. Vreemd genoeg is de binnenkant van de hoofdband voorzien van een stoffen kussen in plaats van hetzelfde kunstleer als de oorstukken. (...)  het zit prima en dat is het belangrijkste. 

Aan de linkeroorschelp is de audiokabel bevestigd met een 3,5mm jack-aansluiting. De kabel kan worden ontkoppeld zodat het opbergen een stuk netter en gemakkelijker is, maar nog belangrijker is dat er ook gebruik gemaakt kan worden van verschillende afmetingen van kabels. Standaard worden er twee kabels geleverd bij de Teufel Real Z; één van 1,5 meter en één van 3 meter. De korte kabel is erg praktisch wanneer je de koptelefoon op je smartphone of mp3-speler aansluit. De lange kabel komt goed van pas wanneer je langere afstanden moet overbruggen om bijvoorbeeld van je bank naar je hi-fi set te gaan. Er is daarnaast een verloopstekker aanwezig om van 3,5mm naar 6,3mm te gaan. Hiermee kan de koptelefoon op elk audio-apparaat worden aangesloten.

De relatief kleine oorschelpen hebben een afmeting van 44 mm. Toch zijn ze groot genoeg om net over je oren te vallen. Hiermee wordt de koptelefoon goed afgesloten en heb je weinig last van omgevingsgeluid; dit verdwijnt bijna helemaal zodra  je muziek luistert. De speakers weten namelijk een goed en vol geluid je oren in te blazen. De muziek komt helder binnen en wordt ondersteund door een lekkere zware bas. De kwaliteit van de speakers is dus duidelijk terug te horen!"

Logo - applenieuws
"het basgeluid is mooi vol en zuiver net als bj de midden en hogere tonen"
applenieuws
04.08.2016
Meer...
Logo - applenieuws
Apple levert bij zijn iPhone in tegenstelling tot de iPad standaard EarPods en deze voldoen in de meeste gevallen prima. Maar mocht je misschien niet tevreden zijn, dan heb je tegenwoordig een uitgebreide keuze om een andere koptelefoon of in-ear-dopjes uit te zoeken. Verschillende fabrikanten spelen hier al jaren handig op in.   “De koptelefoon is uitgevonden in 1919 en in 1958 werd de stereo koptelefoon geïntroduceerd. De koptelefoon zou tientallen jaren later een grote opmars maken voor de consument, mede veroorzaakt door de walkman…”

   Eén van deze fabrikanten is de Duitse audiospecialist Teufel. Deze fabrikant levert verschillende koptelefoons en in-ear-dopjes. En één daarvan is de REAL Z, deze koptelefoon is de opvolger van de Aureol Real voor de kenners. 

Teufel was zo vriendelijk om ons een exemplaar van de REAL Z toe te sturen. Zodat wij zelf konden ondervinden of de koptelefoon aan onze verwachtingen kon voldoen.
    Ontwerp
De REAL Z is gemaakt, afhankelijk van je keuze, van bruin of zwart kunstleer en is verder deels met aluminium afgewerkt. Teufel noemt het overigens geen bruin maar Coffee. Deze kleur is een schitterende combinatie met het aluminium!   Zwaar is de REAL Z overigens niet met zijn slechts 200 gram. En dat i.c.m. de zachte kunstlederen oorkussens geeft dit een prettig draagcomfort. De koptelefoon laat zich tevens makkelijk stellen voor de juiste pasvorm om je hoofd. Het aansluiten van het aansluitsnoer gebeurt aan de linkerkant van de koptelefoon.    Om de gebruiker goed te kunnen laten genieten is er gebruik gemaakt van twee hoogwaardige 44 mm-HD-drivers (ingebouwde luidsprekers) die door neodymium-magneten worden aangedreven zoals we kunnen terugvinden op de website van Teufel.   Het frequentiebereik van de REAL Z is met 18 t/m 22000 Hz meer dan goed te noemen. Zeker als we er van uit kunnen gaan dat het menselijke oor een bereik heeft van 20 Hz t/m 20000 Hz. Volgens opgave zou de geluidssterkte 102 +- 4 dB @ 1 kHz zijn. Deze waardes kan ik zelf niet meten voor controle!   De REAL Z heeft een half-open ontwerp waardoor het omgevingsgeluid deels wordt getemperd en dit bevordert het luisterplezier volgens opgave van Teufel. In de praktijk is dit inderdaad merkbaar. Omstanders zullen op hun beurt overigens ook niet veel geluidshinder ondervinden.   MeegeleverdDe REAL Z koptelefoon wordt aangeleverd door Teufel in een mooie kartonnen doos. Hierin vinden we naast de REAL Z een stevige zwarte met rood afgewerkte koffer om de koptelefoon veilig in op te kunnen bergen.Aan de binnenkant van deze koffer zit een opbergvak. Daar vind je een verloopplug naar 6.35 mm en 2 hoogwaardige aansluitkabels met een minijack 3,5mm. De ene aansluitkabel heeft een lengte van 1,3 meter en de andere 3 meter. Deze laatste aansluitkabel is handig voor als je de koptelefoon in je audioinstallatie wil pluggen. Door deze opbergkoffer heb je alles netjes binnen handbereik.Muzikale belevenisTeufel belooft met de REAL Z een koptelefoon waar veel aandacht is besteed aan het basgeluid. En Teufel maakt zijn belofte waar. Op mijn muziekale reis van het vroegere werk van Santana en mijn tussenstop bij het luisteren van mijn favoriete band Queen, tot het klassiekere werk van Andrea Bocceli en zelfs tot het werk van Mozart doen de lage tonen het meer dan goed. 
   Wel zullen de liefhebbers van klassieke muziek waarschijnlijk de hogere en midden tonen wat meer willen bijstellen naar boven en de lagere tonen wat willen minderen. Dit kun je doen, als je natuurlijk Apple Music gebruikt, in de instellingen bij je iOS device. Daar zie je onderaan “Muziek” staan, als je daar naar toe gaat kun je de equlizer oproepen en een preset uitzoeken. Zit je achter je mac, dan kun je de equlizer vinden in de menubalk of met de sneltoets alt+cmd+e. Op de Mac is trouwens de equlizer ook zelf bij te stellen.   ConclusieTeufel beloofde met de REAL Z een koptelefoon te leveren met een mooi basgeluid. En die belofte hebben ze waargemaakt. Het basgeluid is mooi vol en zuiver net als bij de midden en hogere tonen. Daarnaast ziet de REAL Z van Teufel er ook nog eens schitterend en goed afgewerkt uit. En niet geheel onbelangrijk, hij heeft een prettig draagcomfort. Inbegrepen is ook een mooie opbergkoffer en twee hoogwaardige aansluitkabels. Dat betreft heeft Teufel kosten noch moeite bespaard om een mooi product af te leveren.
Testbericht - Tech Awards - Headphones Platina 2015
"een van de meest dynamische en krachtige koptelefoons onder de 200 euro"
Computer Totaal
12/2015
Meer...
Computer Totaal Testbericht - Tech Awards - Headphones Platina 2015
Platina  

Teufel heeft zijn REAL-vlaggenschip echter op een aantal belangrijke punten verbeterd, waardoor we niet anders kunnen dan ‘de Z’ aanduiden als een van de meest dynamische en krachtige koptelefoons onder de 200 euro. Het frequentiebereik en het eerlijke geluid maakt het een regelrechte must-buy voor de audiofiel die het stiekem best wel handig vindt om muziek op zijn smartphone te luisteren.

Logo - agm-magazin
“Hoogwaardiger kan hij niet zijn, de Real Z”
agm-magazin
12/2015
Meer...
Logo - agm-magazin
“Teufel gaat voor een hoogwaardige aluminium constructie en levert er ook een hardcase transportbox bij die voor de optimale bescherming onderweg zorgt.    

“Ondanks de kwaliteitsafwerking weegt de Real Z maar 20 gram en is hij met de zachte hoofdband en de met kunstleer bespannen oorschelpen prettig om te dragen.”

  

“Opnieuw kiest Teufel voor een halfopen en geen gesloten constructie – ten gunste van de geluidskwaliteit. Maar technisch is er intussen zoveel gebeurd, dat jouw omgeving – zelfs als het volume hard staat – de muziek nauwelijks hoort. Hierdoor is de Real Z ook voor het gebruik in het openbaar vervoer veel beter geschikt. De klank zelf blijft, zoals we gewend zijn, fantastisch."

   

“De gedetailleerde sound, de brede klank, de perfecte zuivere hoogte (zelfs als het geluid hard staat) maken van de Real Z een allround talent. Een optimaal audiofiel luistergenot thuis en – dankzij de verbeterde oorschelp-isolatie – óók onderweg.”
Logo - hifi.nl [NL]
"Getuned om krachtige bassen te produceren"
hifi.nl
12/2015
Meer...
Logo - hifi.nl [NL]
Lekker licht  De Real Z is een van de vele hoofdtelefoons die je voor onder 200 euro een stevige geluidsupgrade beloven. Maar komt Teufels halfopen hoofdtelefoon daarmee over de brug?    Teufel heeft al een tijdje hoofdtelefoons in zijn assortiment zitten. Eerst was er de Aureol Real, die behoorlijk goed ontvangen werd. De Real Z is min of meer een opvolger van die koptelefoon, al kan je het misschien beter beschouwen als een alternatief dan een ‘zoon-van’. De Aureol Real is namelijk een open hoofdtelefoon en dus minder geschikt voor mobiel gebruik of omgevingen waar andere mensen liever niet meegenieten van jouw muzieksmaak. De Real Z daarentegen heeft een halfopen constructie, wat in principe het lekken van geluid zou moeten verminderen.     Het segment waar de Real Z wil meespelen vind ik best interessant. Met een prijskaartje rond 180 euro mikt het op mensen die misschien wel voor het eerst wat meer investeren in een hoofdtelefoon. Er is aardig wat concurrentie en wie wijs kiest kan effectief een mooie return on investment krijgen. Is dat ook zo voor de Real Z?   Functioneel designQua afwerking heeft Teufel geen hoeken afgesneden. De Real Z is een lichte hoofdtelefoon, stevig gebouwd en met een fraai design dat naar mijn smaak in het bruin en zilver het knapst is. Maar er is ook volledig zwarte uitvoering, als je een meer DJ-achtige uitstraling zoekt. De Real Z bestaat deels uit aluminium, deels uit kunststof. De twee stalen beugels waarmee je de hoofdtelefoon groter of kleiner maakt, zien er prima uit en bij het verstellen voel je die kwaliteit ook. De hoeveelheid waarmee je de Real Z kan aanpassen is trouwens ongezien. Ik kan me niet inbeelden dat er mensen bestaan die deze koptelefoon te klein vinden...   Als ik bij een hoofdtelefoon die al iets meer kost een verwisselbare kabel detecteer, begin ik al meteen goedkeurend te knikken. Teufel levert zelfs twee kabels mee: een mobielvriendelijke van 1,5 meter en een meer hifi-gerichte van 3 meter. In beide gevallen gaat het om een goed ogende kabel met een stoffen omhulsel dat contactgeluid reduceert. Er is ook een handige etui; de Real Z is echter niet samen te vouwen.   Uren luisteren kanHet draagcomfort is zeer acceptabel, wat toch grotendeels te danken is aan het relatief lage gewicht van 200 gram. Het is vooral hierdoor dat je de Real Z uren kan ophouden, al zal je af en toe toch even je oren wat lucht wil geven. Maar dat is een onvermijdelijk gegeven bij een koptelefoon als deze, vooral met (pseudo)lederen oorkussens.    Teufel windt er geen doekjes om dat de Real Z getuned is om krachtige bassen te produceren. De 44 mm neodymium-drivers doen ook precies dat, zeker als je gaat voor een playlist vol elektronische muziek. ‘diskhat1’ van Aphex Twin bewijst meteen dat een nadruk op de lage frequenties niet het verlies van details betekent. De drumbeat in deze track behoudt zijn precisie en ruimtelijkheid, terwijl de gekke geluidjes in die track rond je hoofd op je worden afgevuurd. Bij een jazzy track als Melody Gardots ‘She Don’t Know’ past het wat donkere, basrijker klank ook zeer goed, al neigt het in dit liedje soms naar een lichtjes overstuurde laag. Als de kickdrum in actie schiet bij ‘What Kind of Man’ van Florence + The Machine voelt het misschien net wat te overvet – maar wel lekker stevig. Kortom, de Real Z levert op dat moment precies wat beloofd wordt.    Ondanks het halfopen karakter van de Real Z neigt hij qua klankgevoel naar een gesloten hoofdtelefoon. Dat betekent dat hij pakweg bij EDM en hip-hop heel krachtig klinkt ‘in je hoofd’, maar liefhebbers van orkestrale klassiek wellicht de ‘lucht’ die je hebt bij een opname in een concertzaal wat zullen missen. Trouwens ook opgemerkt dat terwijl omgevingsgeluid goed gedempt wordt voor de luisteraar, de omgeving wel iets hoort van jouw muziekkeuze.    ConclusieDe Real Z heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding... (H)oewel Teufel de koptelefoon afschildert als een echt basmonster, is de Real Z iets evenwichtiger dan dit label laat uitschijnen. Dat is goed, want hierdoor is deze Teufel-koptelefoon wel wat universeler dan je zou denken. Rekening houdend met het prijspunt is de Real Z een goede deal, een koptelefoon die op een hoger niveau staat dan heel wat modieuze sets die voor dezelfde prijs (of meer) te koop zijn. Ga je nog 50 euro hoger dan zijn er koptelefoons te vinden die iets meer resolutie bieden – maar misschien niet dezelfde krachtige bassen die op het scherp van het snee zitten tussen impactvol maar niet overvet.
Testbericht - Tech Awards - Headphones Platina 2015
“[o]vertuigt niet alleen met een super klank, maar ook met hoogwaardige materialen”
Ear In
10/2015
Meer...
Testbericht Overear REAL Z sehr gut Testbericht - Tech Awards - Headphones Platina 2015
Testbericht - Tech Awards - Headphones Platina 2015
"Een aanrader voor wie van muziek houdt"
gadgetgear
10/2015
Meer...
Logo - gadgetgear Testbericht - Tech Awards - Headphones Platina 2015
Ruimtelijke weergave"Teufel beweert dat de Real Z goed het omgevingsgeluid isoleert. Dat is niet geheel zo. Bij half volume hoor je nog een beetje van wat om je heen gebeurt. Eigenlijk is dat wel heel prettig. Je zit dus niet 100% afgesloten van jouw omgeving. Door deze semi-open constructie blijft het geluid lekker transparant en ruimtelijk. Wij hebben onlangs op de IFA duurdere hoofdtelefoons beluisterd, die zelfs met een Hi-Res-Audio logo zijn uitgerust, die veel minder ruimtelijk klinken."Gevaarlijk heerlijk"Wanneer je het volume opendraait van de audiobron, dan gaat de Real Z schitteren. Geen enkele hoofdtelefoon die wij de afgelopen jaren op ons hoofd hebben gehad heeft zoveel volume en dynamiek zonder de muziek te vervormen of tekort te doen. Beats hoofdtelefoons zijn bekend om hun diepe laag maar vervormen extreem de bassen. Het laag van de Real Z is lekker vet en drukt zelfs bij vol volume goed op de oren en trommelvliezen. Zoals je in een club de bassen in je maag voelt drukken, zo kan de Real Z druk op je oren geven. De combinatie met het goede draagcomfort maakt de Real Z een gevaar voor het gehoor. Erg lang vol het volume uit de Real Z op je oren zetten kan niet goed zijn. Omdat de muziek niet vervormt en de hoofdtelefoon niet gaat knellen, is de verleiding wel erg groot. Overigens is het karakter van de Real Z absoluut voor meer dan moderne muziek geschikt. Ook singer/songwriter, jazz en zelfs klassiek klinkt lekker. Het ‘Chorale Wachet Auf, Ruft Uns Die Stimme’ van Bach, waar het kerkorgel erg laag gaat, komt prachtig uit de Real Z.""De Teufel Real Z is een hoofdtelefoon die je opzet om lekker echt van muziek te genieten of tijdens studie of werk je wat af te sluiten, maar niet te verdwijnen in volledig isolement. Dit stukje is getypt met het genot van de Real Z op het hoofd terwijl er van alles in huis gebeurt waar je wel van op de hoogte blijft. Een noodkreet of deurbel hoor je dus. En dat is een fijn gevoel."Conclusie"De Teufel Real Z is een puike hoofdtelefoon. Perfect om echt naar muziek te gaan zitten luisteren of op te zetten tijdens werkzaamheden achter de computer. De prijs van 180 Euro is wel in een segment waar veel concurrentie is met andere merken die een rijkere historie hebben. Overigens kunnen die hoofdtelefoons niet op tegen het volume en goede laag wat de Real Z te bieden heeft. Een aanrader voor wie van muziek houdt; graag op hoog volume luistert en toch zich niet geheel wil isoleren van de omgeving. Een hoofdtelefoon op thuis of op werk te gebruiken. De Teufel Real Z komt compleet met fraaie opbergdoos, 2 lengtes audio kabel en adapter plug."
Testbericht - Tech Awards - Headphones Platina 2015
"Vrienden vragen me vaak hoe ik zo razend enthousiast kan worden van koptelefoons. Zet de nieuwe Real Z van Teufel op je hoofd en je hebt het antwoord."
Computer Totaal
09/2015
Meer...
Computer Totaal Testbericht - Tech Awards - Headphones Platina 2015
Teufel Real Z door Elmar RekersVoor de audiofiel met smartphoneVrienden vragen me vaak hoe ik zo razend enthousiast kann worden van koptelefoons. Zet de nieuwe Real Z van Teufel op je hoofd en je hebt het antwoord. De opvolger va de geprezen Aureol Real uit 2012 is op een paar cruciale punten verbeterd, waardoor het met afstand de beste over-ear-koptelefoon onder de 200 euro is.

Als je bekend bent met de eerste Aureol Real valt het op dat de prijs een stuk hoger ligt. Dat is niet zonder reden. Kunststof heeft plaatsgemaakt voor aluminium en de oorkussentjes zijn voorzien van hoogwaardig kunstleer.

De koptelefoon oogt misschien groot, hij is met 180 gram wel licht. Bovendien voelt hij robuust. De geteste zwarte versie is voorzien van donkergrijze oorschelpen wat samen met het glimmende gaas voor een stoe uiterlijk zorgt. Een koptelefoon waar je best mee gezien mag worden en dat kunnen we niet vaak van over-ear-modellen zeggen. Overigens is de real Z ook in het bruin beschikbaar.

In de doos vind je ook een stevige beschermhoes en twee met stof omhulde 3,5 mm-kabeltjes (van 1,3 en 3 meter) De headset ondersteunt geen bluetooth, maar dat doet de audiokwaliteit ook tekort.Gedetailleerd geluid

... [H]et basgeluid is indrukwekkend en niet over de top aangezet als bij veel Amerikaanse tegenhangers. Daarbij blijft het hoog altijd helder en is het volledige middensegment gedetailleerd en dynamisch. Met name door dit laatste zijn instrumenten goed van elkaar te onderscheiden en klinken alle klanken zo dat ze je het gevoel geven zelf bij de opname aanwezig te zijn.Conclusie

Teufel heeft zijn Real-vlaggenschip op een aantal belangrijke punten verbeterd, waardoor we niets anders kunnen dan ‘de Z’ aanduiden als een van de meest dynamische en krachtige koptelefoons onder de 200 euro.

Het frequentiebereik en het eerlijke geluid maakt het een aanbeveling voor de audiofiel die het stiekem best well handig vindt om muziek op zijn smartphone te luisteren.

Logo - Chip Test & Kauf
“... de Real Z klinkt geweldig ruimtelijk”
Chip test
12/2015 01/2016
Meer...
Logo - Chip Test & Kauf

Door het lage gewicht, de zachte oorkussens met een stoffen bekleding en de comfortabele hoofdband, voelt de Real Z ook na langere tijd dragen nog prettig aan.”

   

“De half open bouw garandeert een fantastische ruimtelijke klank. [...] De meest uiteenlopende muziekgenres worden neutraal weergegeven [...].“

Vertaald uit het Duits.

www.chip.de

Lees meer op:
www.chip.de

Inhoud levering

REAL Z
 • 1 × Aansluitkabel minijack 3,5 mm (3,0 m) – Zwart
 • 1 × 6,35 mm jack adapter voor REAL Z
 • 1 × Draagtas voor REAL Z
 • 1 × Aansluitkabel minijack 3,5 mm (1,3 m) – Rood
Overear REAL Z