Home

Selecteer een land of regio om de inhoud voor je locatie te bekijken en online te shoppen.
Ga naar inhoud
Home

Raumfeld One M

Vrije kunstenaar

(214)
Kleur: Wit

Teufel ONE M

Bekijk een soortgelijk product.

Highlights

Raumfeld One M - Front Angled

Mogen we voorstellen

De Raumfeld One M is een compacte all-in-one streaming speaker met 5 drivers, 120 Watt vermogen, een Class D eindversterker en ingebouwde downfire subwoofer voor extra stevige bassen.

Alle specs en features op een rij

  • All in one wifi spealer met een ruimtevullende sound
  • Draadloos naar muziek luisteren
  • Stream direct van je Android en iOS apparaat
  • Makkelijke bediening met gratis App
  • Plug & Play
  • Strak design: wit en aluminium
  • Energiebesparende en milieuvriendelijke standby-modus met minder dan 1 watt
Computer Totaal
"Ze klinken ronduit goed"
Computer totaal
02/2017
Alle recensies
(4.17 van 5 bij 214 beoordelingen)
Alle reviews

Technische details

Raumfeld One M - Front Angled

Raumfeld One M

De Raumfeld Speaker One is een compacte en tegelijkertijd krachtige 120 Watt WLAN stereo speaker. Vijf chassis inclusief downfire subwoofer worden door een Class D eindversterker  aangestuurd. Samen zorgen ze voor een indrukwekkend lage bas, precieze middentonen en kristalheldere hoge tonen. De digitaal/analoog schakelaar van Cirrus Logic beheerst perfect de omzetting van audiomateriaal van hoge resolutie.

Via de cinch-ingang verbind je de analoge signaalbronnen. Aan de USB-aansluiting kunnen USB-sticks en externe harde schijven worden aangesloten. De Raumfeld One wordt met de Raumfeld Controller of de gratis Raumfeld App aangestuurd. Aan de voorkant kan het apparaat aan- en uitgeschakeld worden en tevens het volume worden gereguleerd. Een LED geeft informatie omtrent de status van het apparaat. In combinatie met andere Raumfeld apparaten is de Raumfeld One in een pretentieus multiroom systeem op te nemen.

  • Beschrijving Artikel
    Breedte 40,9 cm
    Hoogte 18,2 cm
    Diepte 20,2 cm
    Gewicht 4,8 kg
  • Beschrijving Artikel
    Cinch-ingang stereo 1
    LAN Ja
    USB 2.0 Ja
    Wifi Ja
  • Beschrijving Artikel
    Android Ja
    iOS Ja
    Raumfeld Ja
  • Beschrijving Artikel
    AAC Ja
    FLAC Ja
    MP3 Ja
    OGG Ja
    WAV Ja
    ASF Ja
  • Beschrijving Artikel
    Internetradio Ja
  • Beschrijving Artikel
    Spanning 230 V
    Aan-/uitschakel automatiek Ja
    Maximaal verbruik 150 W
    Stroomkabel netbus Ja
    Beschermingsgraad 2
    Geheugen voor instellingen bij onderbreking stroom Ja
    Standby-functie Ja
    Standy verbruik 2 W
    Versterkervermogen subwooferkanaal 50 W
    Versterkervermogen satellietenkanaal (peak) 32 W
    Versterkervermogen subwooferkanaal (peak) 56 W
    Multiroom Ja
    Versterker-configuratie 2.1
    Versterker - technologie Class D
    Versterkerkanalen 3
    10/100-Mbit/s Ethernet Ja
    Wifi-standaard 802.11b/g/n
    Versterkervermogen satellietenkanaal (RMS) 25 W
    Wifi-beveiliging WPA, WPA2
    Maximaal aantal nummers 150000
    Maximaal aan nummers met Base / Expand 200000
  • Beschrijving Artikel
    Laagste overgangsfrequentie (-3 dB) 62 Hz
    Compensatieopeningen (positie) Achterkant
    Compensatieopeningen 1
    Materiaal behuizing Sterke kunststofbehuizing
    Afwerking behuizing Lak, mat
    Magnetische afscherming Ja
    Netto volume 6 L
    Statief geïntegreerd Ja
    Tweeter (aantal per speaker) 2
    Tweeter (diameter) 25 mm
    Tweeter (materiaal) Geweven textiel
    Bas/midrange driver (aantal per speaker) 2
    Bas/midrange driver (diameter) 65 mm
    Bas/midrange driver (materiaal) Cellulose
    Woofer (aantal per speaker) 1
    Woofer (diameter) 130 mm
    Woofer (materiaal) Polypropyleen
    Frequentiebereik van/tot 62 - 20000 Hz
    Maximale geluidsdruk 102 dB/1m
    Akoestisch principe 2-kanaals-systeem
    Opbouw behuizing Basreflex

Reviews

Computer Totaal
"Ze klinken ronduit goed"
Computer totaal
02/2017
Meer...
Computer Totaal
"We zijn erg gecharmeerd van de geluidsweergave van Raumfeld. De Stereo L en M klinken gewoon goed. De One M idem, dat is een van onze favorieten als het gaat om alles-in-een-oplossingen. De Cinebar kost wat tweaken met de subwoofer maar ook die verrast positief."
Logo - Techzine.nl
Techzine.nl
17.02.2017
Meer...
Logo - Techzine.nl
"Multiroom is hot. Een van de spelers die een prominente plek heeft weten te verwerven is het Duitse Raumfeld (...) We zijn gecharmeerd van Teufel, dus we hebben hooggespannen verwachtingen bij dit Raumfeld duo. (One S en One M werden getest. red.) De One M heeft centraal aan de voorzijde een handige draaiknop voor het volume. Hieronder, in de aluminium strip, zitten een viertal voorkeurtoetsen voor muziekstations. Rechts naast de volumeknop bevindt zich een power en system-LED en tot slot de stand-by knop. (...) De achterzijde heeft een mechanische powerknop met daaronder een netspanningsaansluiting. Daarnaast zit een ovale reflexpoort en hiernaast een tweetal line ingangen. Tot slot zijn er ook nog een RJ45-netwerkaansluiting, een USB-poort (Type A), een resetknop en een setup-knop te vinden. Aan de onderzijde zit de woofer voor de lage tonen.Beide Raumfelds hebben een ingebouwde klasse D versterker (One S: 10 Watt RMS, One M: 25 Watt RMS) en een Wi-Fi interface. Hiermee zijn ze eenvoudig draadloos in het netwerk te integreren. Via de USB poort kunnen muziekbestanden vanaf een geheugenstick via de Raumfelds worden afgespeeld. De Raumfelds ondersteunen de volgende bestandsformaten: ASF, MP3, WMA, WAV, AAC, FLAC, OGG en AIFF tot een samplingfrequentie van 196kHz. Uiteraard wordt gapless playback ondersteund. Dit is allemaal heel netjes.KlankKlankmatig klinken beide Raumfeld-speakers grootser dan het kastje in werkelijkheid is. Qua volume is er bij beide units voldoende power voorhanden om een flinke ruimte met muziek te vullen. De One M betreft een 2.1 stereo speaker (...) Als achtergrondspeaker voldoet de grootste van het stel, de One M, prima. De stereoprestaties zijn, gezien de bouwwijze prima in orde. (...)ConclusieDit Raumfeld duo is beslist een leuk stel samen. De geluidskwaliteit en specificaties zijn dik in orde, (...) Op het gebied van prijs en prestatie scoren de beide Raumfelds gewoon heel erg goed.
Computer Totaal
"Wij zijn erg gecharmeerd van de geluidsweergave van Raumfeld."
Computer Totaal
11/2016
Meer...
Computer Totaal
"Ongeveer 10 jaar geleden is de markt op zijn kop gezet met multiroom-audiosystemen. Het was toen nog niet helemaal nieuw. Inmiddels zijn er diverse fabrikanten die multiroom-audiosystemen produceren waaronder Raumfeld.

Vrij uitgebreid en anders dan anders

Raumfeld valt onder de Teufel-groep. De twee partijen hebben krachten gebundeld om zo beter de streamingmarkt te kunnen bedienen. Teufel maakt de speakers, Raumfeld het streaminggedeelte. Het productgamma van Raumfeld is vrij uitgebreid en anders dan anders. De Duitsers gebruiken als basis een gewone speaker en verwerken daar een versterker en streamingapparaat in. Het zijn dus meestal geen kleine melkpakjes waar toch veel bas uit moet komen. De Raumfeld Stereo M en Stereo L zijn de twee grootste modellen. De L is een set met twee vloerstaanders, de M is een paar boekenplank-speakers. Geen kleine speakers, maar wel met een volle, groot geluid. Dan is er nog de One M en de kleine variant de One S, twee alles-in-één speakers. De Cube is een beetje een vreemde eend in de bijt: het is een design-setje van twee speakertjes dat doet denken aan een compacte versie van de Stereo M. Voor aan de tv zijn er de Cinebar en de Sounddeck. (...)"

NWTV
"ult de kamer en de naastliggende kamers van lekkere muziek."
NWTV
29.06.2016
Meer...
NWTV
"Teufel staat bekend om hun hoogwaardige speakers en hun strakke design. De Raumfeld One M is een van deze speakers uit hun assortiment. Het betreft niet zomaar een speaker voor een hi-fi set, maar we hebben het over een multiroom speaker. Dergelijke speakers worden steeds vaker gebruikt: ze worden ergens in een ruimte geplaatst zoals een huiskamer en vervolgens wordt er muziek gestreamd naar de speaker. Multiroom speakers zijn er van verschillende merken in verschillende formaten.

Teufel heeft ook in deze noemer de Raumfeld One M ontwikkeld. Zoals de flinke doos al doet vermoeden, is de Raumfeld One M geen kleine speaker. Na het uitpakken staat er alles behalve een kleine speaker op tafel. Ondanks het grote formaat, misstaat het niet op een kast of bijtafel doordat Teufel het design erg strak heeft ontwikkeld. Er is gekozen voor een witte trapezium-gevormde behuizing met zilveren knoppen. 

De voorkant is voorzien van zwart stof waar de speaker achter is geplaatst.  De achterkant van de speaker is tevens voorzien van een flink aantal aansluitingen. Naast de powerknop en stroomaansluiting heb je een USB-poort, een analoge tulp-aansluiting en een LAN-poort. Met het laatstgenoemde kan de Raumfeld One M met een netwerkkabel worden aangesloten op het lokale netwerk, waardoor muziek gestreamd kan worden van bijvoorbeeld een PC. Ook het verbinden met een WiFi-netwerk is mogelijk door de ingebouwde b/g/n WiFi-module. De voorkant is voorzien van een volume draaiknop en maar liefst vijf voorkeuzeknoppen om snel naar je favoriete muziek te schakelen. Aan de onderkant is een subwoofer met een doorsnede van 13cm geplaatst. 

De Raumfeld One M voor het eerst instellen voor gebruik kan op verschillende manieren. De voorkeur zal voor de meeste gebruikers via het draadloze netwerk gaan omdat hier simpelweg geen extra kabel bij komt kijken. Na het bekijken van de handleiding is dit een eenvoudige handeling, vooral wanneer je router is voorzien van WPS. Wanneer je niet in het bezit bent van een draadloos netwerk of het signaal is niet sterk genoeg, kan de speaker ook middels een netwerkkabel worden aangesloten. Wanneer voor de kabel wordt gekozen hoeft deze alleen maar te worden aangesloten op je router. Nadat dit is gebeurt is de Raumfeld One M direct toegankelijk binnen je netwerk. 

Teufel heeft een bijpassende app ontwikkeld waarmee het afspelen van muziek een eitje is. Helaas is de app alleen beschikbaar voor iOS en Android-gebruikers, waardoor de Windows Phone-gebruikers geen app kunnen gebruiken. De app biedt toegang tot verschillende muziekdiensten en geeft de mogelijkheid om eigen speellijsten te maken.  Teufel biedt met behulp van de app een ideale manier voor het bedienen van de Raumfeld One M.

Wat design en functionaliteiten betreft heeft Teufel goed werk geleverd, maar bij een multiroom speaker is de geluidskwaliteit het belangrijkste onderdeel. Na enkele nummers gespeeld te hebben is al gauw genoeg duidelijk dat dit met de Raumfeld One M dik in orde is. Het maakt niet uit wat voor genre er gespeeld wordt: elk nummer klinkt haarscherp en bevat voldoende volume om de naam multiroom speaker waar te maken. Ook de aanwezige subwoofer levert een volle, diepe bas en is niet overdreven aanwezig. Het totaalgeluid wordt je kamer ingeblazen en klinkt haarscherp zonder enige vervorming. Het eenvoudige gebruik en het fantastische geluid zorgt ervoor dat je elk vrij moment van je favoriete muziek wilt genieten."

Logo - Alpha-audio
"Goed te betalen, degelijke sound een goede, logische app om alles mee te bedienen."
Alpha-audio
24.05.2016
Meer...
Logo - Alpha-audio
"Het grote merk uit California – Sonos – is jaren lang heer en meester geweest van de multiroom audio. (...) Maar feit is: ze zijn niet de enige meer. Concurrenten komen uit alle hoeken. En een paar hebben het gepresteerd om een stuk van de markt te pikken.   

We zijn inmiddels wel benieuwd wat de status is anno 2016. Hoe goed zijn de concurrenten? En hoe goed is Sonos vandaag de dag? Is het systeem nog steeds zo goed als het aan komt op gebruik, installatie en natuurlijk: weergave? Wij hebben een blik geworpen op de huidige markt en systemen aangevraagd van: Bluesound, BOSE, HEOS, Raumfeld, Samsung, Sonos en Yamaha. Deze systemen gaan we in multiroom-opstelling testen om zo te kijken hoe gemakkelijk het systeem is in dagelijks gebruik. Hoe goed gaat het pairen van zones? Hoe snel is de app? Hoe gemakkelijk is een nieuwe audiozone toe te voegen? Kortom: we testen niet alleen weergave, maar ook andere aspecten die van groot belang zijn bij een audiosysteem dat door het hele huis moet werken.   Raumfeld heeft zonder meer interessante producten. Dit mede doordat de filosofie van Raumfeld toch wat anders is.

  

Even ter info: Raumfeld is een paar jaar geleden opgenomen door het Duitse Teufel. Waarschijnlijk vanwege het feit dat Teufel wel heel leuke speakers kan maken, maar nog helemaal geen degelijk producten had binnen de wereld van streaming audio. Maar dat is wel een interessante markt; een groeimarkt.  

Na de overname / inlijving van Raumfeld is het hard gegaan. Teufel bouwt de speakers en Raumfeld implementeert de streamers. Kort gezegd: Raumfeld is een goede speaker met een degelijke streamer erin. Het goede van twee werelden? Ja: technisch wel. Het is sowieso een andere filosofie dan bij veel andere fabrikanten. Mede omdat een degelijke speaker vaak toch wat groter uitvalt. En dat is vanuit een design-oogpunt niet gunstig. Anno 2016 toch een kritisch puntje. Gelukkig hebben ze inmiddels ook kleinere varianten. Denk aan de One M. 

Installatie

Het installeren van een Raumfeld-systeem gaat in een soort 10-stappenplan. U sluit de speaker aan en start de app. Bij een eerste product start de App direct de wizzard om een nieuw Raumfeld-product toe te voegen. De App loodst u feilloos door alle stappen heen. Kind kan de was doen.

  

Bij een stereo-systeem vraag Raumfeld als extraatje ook welke speaker de actieve is: links of rechts. Zo weet Raumfeld welke speaker waar staat: cruciaal voor een goed stereobeeld.

  

Raumfeld kan zowel draadloos als bedraad werken. In de app meldt Raumfeld dat een kabel de voorkeur geniet. Hulde! Als u draadloos wilt spelen, kan dat door de wifi-instellingen in te geven in de app. De installatie moet in eerste instantie wel via de kabel gebeuren overigens. De Raumfeld producten kunnen geen tijdelijke hot spot opzetten om de installatie draadloos te doen.  

In gebruik

Raumfeld werkt ronduit prettig. Dat hebt u ook in de diverse reviews kunnen lezen. De producten zitten degelijk in elkaar, spelen goed en de App? Opvallend goed! Heel Duits ook: geen crashes of vreemde zaken. Wel voelt de interface wat druk in vergelijking met andere apps. Dat heeft er met name mee te maken dat bovenin het scherm altijd de bronnen staan. Dat werkt wel lekker snel, maar leidt ook af en zorgt voor optische onrust.

 

Het koppelen van zones gaat simpel en snel. Tik rechtsonderin op de speler (of pijltje naar boven) en druk op het plusje achter de speler die u wilt toevoegen. Klaar! Volume veranderen gaat ofwel op het apparaat, ofwel in de App. Ook dat zit rechts onderin. De volumetoetsen op de smartphone of tablet werken ook (bij Android in ieder geval wel).  

Het toevoegen van een service of netwerklocatie gaat snel en eenvoudig. Bij een service – behalve Spotify – voert u gewoonweg de accountgegevens in. Spotify werkt via Spotify Connect. Een netwerklocatie kan Raumfeld zelf vinden. U moet bij een NAS alleen even de gebruiker en het wachtwoord invoeren. Daarna indexeert Raumfeld alles zelf. Raumfeld werkt dus niet via UPnP, maar bouwt zijn eigen index op. Daardoor werkt het geheel veelal net wat vlotter dan een UPnP-systeem. 

Geluidskwaliteit

Zoals we al in de filosofie hebben aangegeven, werkt Raumfeld op basis van een degelijke speaker en voegt het daarna het streaming-deel toe. Dat is goed te merken bij de Stereo L en Stereo M. Die klinken – en ogen – als een prima actief systeem. De sound is vol en krachtig, maar wel een tikkie tam. Dat hebben we altijd bij Teufel. Het hooggebied is soft en warm. Niet heel sprankelend. Het voordeel is dat alles gewoon af te spelen is. Rock, pop, metal… noem maar op. Ow… er zit ook nog een line-in op. Dus u kunt ook de tv aansluiten op deze set.

 

De One M zijn we ook behoorlijk van gecharmeerd. Dat is echt een degelijk klinkende alles in één oplossing. De Teufel Cinebar idem: degelijk product… mits goed ingeregeld, zoals auteur Quintijn al eerder heeft gemeld.

 

Waardering

Al met al is Raumfeld een bijzonder interessant merk om te gaan shoppen. Wij vinden met name de Stereo M en L erg leuke opties. Goed te betalen, degelijke sound een goede, logische app om alles mee te bedienen."      

  

Ausgezeichnet
"De geluidsbeleving van de Raumfeld One M is werkelijk fantastisch"
gadgetgear
10.05.2016
Meer...
Logo - gadgetgear Ausgezeichnet

"Op de voorkant van de One M zien we ook meteen iets dat de Raumfeld One M een voorsprong geeft op de speakers van merken als Sonos en LG. Er zitten zowaar echte voorkeuzeknoppen op. Vijf knoppen waar jij jouw ideale tunes onder kunt vastzetten. Slim en handig! Hier laat Teufel’s Raumfeld zien dat het echt probeert om iets nieuws te doen.

Verder zijn de speakerdrivers netjes achter een doek weggewerkt. De onderkant van de One M is vrijgehouden voor een dikke 13CM woofer die de One M van haar bass moet voorzien.

  

Aansluitingen

Ook qua aansluitingen heb ik alle redenen om blij te worden van de One M. Zo vinden we een analoge R/W aansluiting waarmee je bijvoorbeeld een CD speler op de speaker kunt aansluiten. Of een smartphone via een 3,5mm audiokabel.

Hoewel de Raumfeld One M voorzien is van ondersteuning voor WiFi (b/g/n), kun je voor een superstabiele netwerkervaring gebruik maken van de LAN aansluiting achterop het toestel. Verder vinden we er nog een USB aansluiting. Hiermee kun je muziekbestanden rechtstreeks op de Raufmeld speakers afspelen.

In vergelijking tot de speakers van Sonos is Raumfeld dus royaal in haar aansluitingen. De merken die op basis van Qualcomm Allplay werken bieden in veel gevallen vergelijkbare opties. Ook hier laat Raumfeld dus zien hardware te willen bouwen die vooraan loopt.

    Audiotechnisch

De Raumfeld One M is een echte stereospeaker. Zo krijgen de linker- en rechterkant zowel een 25mm stoffen tweeter als een 65mm midrange driver op basis van gelaagd cellulose. Beden hebben een gedeeld vermogen van 25 Watt. Voor de bass krijg je een 50 Watt 130mm woofer onderin de behuizing. Dit waar vele merken liever kiezen voor een passieve bass radiator. De aansturing komt van een klasse D 2.1 kanaals eindversterker. Bij maximaal vermogen vraagt de speaker 150 Watt.

De software van de Raumfeld One M biedt ondersteuning voor ASF, MP3, WMA, WAV, AAC, FLAC en OGG met een maximale bitrate van 192kHz. Verder is er via TuneIn ondersteuning voor alle populaire radiostations en is er ondersteuning voor Spotify, Tidal, Wimp en Napster. (...)

   

Geluidsbeleving

De geluidsbeleving van de Raumfeld One M is werkelijk fantastisch. Oké, het stereobeeld is niet erg groot, maar dat is normaal bij dit soort speakers. De hoge tonen zijn echter kristalhelder terwijl de bass erg mooie, lage tonen neerzet. Van de multiroom speakers in deze prijsklasse is de One M audiotechnisch één van de betere die ik heb mogen horen.

    App beleving

Zowel de iOS en Android app van Raumfeld zijn het afgelopen jaar flink op de schop gegaan. Het duistere 90’s uiterlijk is weg waardoor de app meteen al een stuk frisser oogt. Muziek is snel te selecteren en snel op de juiste Raumfeld speaker af te spelen. Daarnaast zit de app ramvol met instellingen om zo jouw Raumfeld netwerk naar jouw hand te zetten. Het enige verbeterpunt anno 2016 is overzichtelijkheid. Vooral als er eens een foutmelding is. Bijvoorbeeld over media die de speaker niet kan afspelen. Niet ieder overzicht laat die foutmelding zien.

  

Verder zien we dat Raumfeld keihard werkt aan diepe integraties met populaire audioplatformen. Zo zien we dat het onder Spotify Connect mogelijk is om niet alleen individuele Raumfeld speakers aan te spreken, maar ook complete zones die je in de Raumfeld app hebt ingesteld. Daarnaast is ondersteuning voor Google Cast onderweg en dat opent het systeem voor heel veel andere apps. De toekomst is dus rooskleurig bij Raumfeld. (...)

     Conclusie

Qua geluidskwaliteit is de Raumfeld One M een enorm plezierige speaker om naar te luisteren. Dit vult Teufel aan met een prachtig stukje design. Dat de speaker een plastic behuizing heeft valt dan ook echt niet op wanneer je naar de One M gaat luisteren. De snelheid waarmee je kunt starten met luisteren kan zeker beter, maar Raumfeld laat zien aan haar kwaliteit te werken met de constante verbeteringen aan de app.

Logo - home cinema magazine
" Zang klinkt zeer helder en warm, hoge tonen zijn kraakhelder en de lage tonen vullen de ruimte"
home cinema magazine
28.04.2016
Meer...
Logo - home cinema magazine
Logo - intogadgets
"Kamervulende muziek"
intogadgets
11.12.2015
Meer...
Logo - intogadgets
Raumfeld biedt een compact assortiment aan boxen.  Uit het assortiment testte ik drie onderdelen:        Raumfeld Expand    Raumfeld One M    Raumfels One S   ... De One M is, zoals duidelijk zichtbaar, een slag groter. De Expand maakt een apart WiFi-netwerk wat wordt gebruikt voor het streamen. Daarnaast heeft de extender ook een USB-aansluiting zodat er een extern opslagmedium voor muziek kan worden gekoppeld.   InstallatieAls je nog nooit een draadloze speaker hebt gebruikt, dan is het van belang dat de installatie simpel is. Trouwens, ook als je er wel ervaring mee hebt is een makkelijke installatie wel prettig.   De installatie gebeurt via de Raumfeld App die je in de Apple of Google store kunt vinden.    Na installatie van de app op je smartphone of tablet kun je speakers of extender toevoegen. De installatie verloopt redelijk voorspoedig en er hoeft geen installatie met kabeltjes of ander moeilijk gedoe te gebeuren (behalve bij de Expand, maar dat is een geval apart en is ook een fluitje van een cent).Ondersteuning van streaming diensten    Natuurlijk ondersteunt de App en de boxen de bekende streaming services zoals Spotify, Tidal en Napster. Daarnaast de gratis internetradioservice TuneIn, maar belangrijker nog, jouw eigen verzameling muziek op je NAS, PC of gewoon een USB-stick. Op zowel de One M, One S en de extender kan een USB-stick worden ingestoken. Alle boxen hebben ook een aansluiting voor een netwerkkabel.     DesignHet ontwerp van de One M en de One S heeft een duidelijke eigen signatuur. De One S valt minder op in de kamer door het kleinere formaat en de rechthoekige vorm. De One M is door de vorm geschikt om bijvoorbeeld op de grond in de hoek te zetten of in een kast. De box is wel zwaar, iets waar je rekening mee moet houden.   MuziekMaar het gaat natuurlijk om de muziek. En die is prima in orde. Zeker met de One M is de muziek kamervullend. Maar zelfs de One S heeft al een volume dat je huisgenoten of gezin de vraag laten stellen “of het alsjeblieft zachter kan”. Zowel bij klassieke muziek (zoals Bach’s Schafe können sicher weiden) als ook bij popmuziek (Queen’s Don’t Stop me now) komt het geluid goed uit de speakers. Genoeg geluid om een feestje op te vrolijken, maar ook om rustig op de achtergrond muziek te spelen op een rustige zondag.      Je kunt de boxen groeperen per kamer en zo de muziek uit alle speakers laten komen (als ze in dezelfde kamer staan) of schakelen tussen kamers. Dat is, binnen de de Raumfeld app kan je meerdere boxen koppelen, Spotify biedt die mogelijk niet. Je kiest daar een speaker waarop je afspeelt.
Logo - DutchCowboys
"Hier kun je absoluut een goed feestje mee bouwen."
Dutch cowboys
22.11.2015
Meer...
Logo - DutchCowboys
[...] Wij hebben de Raumfeld One M mogen testen. De Raumfeld One M is eigenlijk het grote broertje van de One S speaker en nummer 2 in de serie van Raumfeld (One S, One M, Stereo Cubes, Stereo M en Stereo L). De Raumfeld One S is overigens goed vergelijkbaar met de Play:1-speaker van Sonos. De installatie van de One M stereospeaker is net als bij de One S zeer eenvoudig. Wel moet je hier de gratis app voor IOS of Android even voor downloaden. Binnen enkele minuten heb je de stereospeaker aangesloten op je eigen WiFi netwerk. Overigens bestaat er ook de mogelijkheid om de One M rechtstreeks via de kabel (LAN) op je router aan te sluiten.[...] De uitstraling is belangrijk aangezien hij veelal prominent in je woonkamer of keuken staat. Het geluid is fantastisch. In de Raumfeld app kun je via de equalizer functie de bass, de helderheid en de verdeling van het geluid instellen. Via de app kun je ook meerdere Raumeld speakers toevoegen, kamers aanpassen en nieuwe groepen aanmaken. Conclusie Zelf ben ik groot fan van Spotify. Gelukkig kun je de Spotify-app en alle mogelijkheden daarvan gebruiken in combinatie met het multiroomsysteem van Raumfeld. Via de Raumfeld app kun je overigens prima nummers pauzeren, doorspoelen of het volume regelen. De One M heeft voldoende power om de huiskamer (tot 25 m²) te vullen van muziek. Hier kun je absoluut een goed feestje mee bouwen. Dankzij het mooie stijlvolle design, het heldere stereo geluid en de vele aansluitmogelijkheden staat de speaker prominent in de huiskamer en dagelijks aan.
Logo - FHM
"FHM gaat los met de nieuwe Raumfeld speakers en streamt een paar dikke beats"
FHM
28.10.2015
Meer...
Logo - FHM
"Met dank aan alle draadloze netwerkspeakers ben je tegenwoordig de dj van je eigen woon-, slaap- of badkamer. Zet deze speakers door je huis, gooi ze op je wifi netwerk en gebruik je smartphone of tablet om door het hele huis je favoriete beats te knallen...[T]oen we de Raumfeld One M uit de doos haalde viel meteen het design op. Een strakke, moderne en elegante speaker die met zijn glanzende witte kleur niet misstaat in je woonkamer. De knoppen voor het volume en de bediening zijn gemaakt van geborsteld aluminium en maken deze stijlvolle speaker helemaal af. Aan de onderkant zit een flinke subwoofer voor de bass, dus dat belooft veel goeds voor het betere stampwerk. De Raumfeld Stereo Cubes heeft dezelfde stijl en uiterlijk, maar het belangrijkste is dat het twee afzonderlijke speakers zijn en dat is iets dat we niet vaak zien bij netwerkspeakers..."
Logo - Android Magazine
"Zo ben je altijd goed voorbereid op de toekomst"
Android Google Magazine
10/2015
Meer...
Logo - Android Magazine

"Ben jij de gelukkige eigenaar van een Raumfeld speaker(set), dan kun je niet om de Android-app heen. Raumfeld speakers zijn van luidsprekerfabrikant Teufel uit Berlijn en kun je gebruiken om muziek draadloos naar toe te streamen. Via de app bedien je alles op je smartphone. Heb je meerdere ruimtes, dan kun je kiezen om in elke ruimte dezelfde muziek af te spelen, of juist in elke ruimte iets anders.

 

De app ondersteunt alle populaire audioformaten, zoals MP3, WAV, Flac, Ogg Vorbis, ASF, WMA en M4A. Zoek eenvoudig in he muziekverzameling op je telefoon of in je netwerk en in online-muziekdiensten of speel internetradio af. Zodra de muziek speelt en je de app niet meer gebruikt, kan je telefoon op stand-by. Zo bespaar je op de accu van je toestel. De app wordt regelmatig en gratis geupdatet en er worden ook nieuwe features en online-muziek-diensten toegevoegd. Zo ben je altijd goed voorbereid op de toekomst."
Logo - mixed grill
"De speakers van Raumfeld hebben een uitmuntende prijs-kwaliteitsverhouding"
mixedgrill
17.10.2015
Meer...
Logo - mixed grill

Draadloze luidsprekers van Raumfeld: One S en One M

We luisteren op een heel andere manier naar muziek dan een paar jaar geleden. Met streamingdiensten als Spotify, Deezer of digitale radio heb je miljoenen nummers altijd bij de hand. Maar wat is een handige een mooie manier om thuis van die muziek te genieten?

Daarvoor zijn er steeds meer draadloze luidsprekers op de markt. Deze maken via het thuisnetwerk simpel verbinding met het internet en kunnen je huis vullen met elk gewenste muziek. Een relatief onbekend merk in deze markt is Raumfeld. Ik had een tijdlang twee van hun speakers in huis om te ontdekken of Raumfeld de moeite waard is om een stuk over te schrijven.Prijs en kwaliteitRaumfeld is een onderdeel van het Duitse Teufel waar je misschien wel van gehoord heb. Dit bedrijf uit Berlijn doet het net even anders dan de bekende merken met als belangrijkste verschil dat ze rechtstreeks aan de consument verkopen. Dat heeft als voordeel dat er geen kosten zijn voor transport of tussenhandel. Hiermee kunnen ze dus concurreren op het gebied van prijs en kwaliteit. De twee speakers die ik heb getest zijn niet spotgoedkoop, dus mijn eerste vermoeden was dat ze dan een heel goed geluid kunnen produceren.

Bij het uitpakken van de speakers blijkt dat de prijs ook niet is ontstaan door het gebruik van luxe materialen, want beide speakers blijken van kunststof te zijn gemaakt. Dat is overigens alleen maar een constatering die ik doe door de luidsprekers aan te raken, want ze zien er absoluut niet goedkoop en plastic uit. Met de vormgeving zit het dus wel goed. Voor de kleine One S valt op door zijn onopvallendheid.InstallerenTijd om de twee apparaten aan te sluiten. Dat kan op twee manieren die vergelijkbaar zijn met het installatieproces van vergelijkbare merken als Sonos. Als je voor een systeem met meerdere speakers door je hele huis (of kantoor) gaat dan is het aan te raden om ook een Raumfeld Expand aan te schaffen. Hiermee controleer je alle luidsprekers vanaf 1 centrale plek en ook het installeren van nieuwe luidsprekers gaat kinderlijk eenvoudig.Ik koos ervoor om de twee speakers los te installeren: de One M voor de woonkamer en de One S voor mijn werkplek. Hiervoor moet je de luidsprekers wel eerst even aansluiten op een LAN-kabel om ze kennis te laten maken met de Wi-Fi in je huis. Als dat eenmaal is gedaan is de rest van de installatie heel simpel dankzij de app van Raumfeld. Deze is verkrijgbaar voor iOS en Android. Het is trouwens ook mogelijk om via de USB-aansluiting, een R/W-aansluiting of 3.5 mm jackplug aan de achterkant van de speakers een geluidsbron aan te sluiten.VoorkeurszendersHet grote verschil tussen de One M en de One S zit natuurlijk in het formaat en de vorm, maar ook opvallend aan de M is zijn de knoppen aan de voorkant. Qua uiterlijk doet het denken aan een klassieke radio en die functie heeft het ook. Je kunt daaraan je favoriete (digitale) radiozenders koppelen. Ik heb zelf vooral gebruik gemaakt van Spotify waar ik lichtelijk verslaafd aan ben.Dan het belangrijkste: het geluid. Een luidspreker koop je natuurlijk ook voor het uiterlijk dat een beetje moet passen in je interieur (ik vind de One S mooier, de One M vind ik iets te retro) en het gebruiksgemak (in het geval van een draadloze speaker in ieder geval), maar het geluid is misschien wel de belangrijkste factor. Nou, dat is precies waar de speakers van Raumfeld erg goed in zijn. Mijn muzieksmaak is echt heel breed, dus ik het de One M en One S goed kunnen testen.Kristalhelder geluidZowel de hoge tonen als lage bassen klinken kristalhelder en bij de One M is ook goed te horen dat het een stereoluidspreker is. Door zijn formaat is dat effect niet al te groot, maar het is wel degelijk hoorbaar. Ik heb zelf luidsprekers van Sonos en Bower & Wilkins in huis en vind echt dat de exemplaren van Raumfeld er niet voor onder doen, al moet ik wel eerlijk zeggen dat ik de app van Sonos wel fijner vind als het aankomt op gebruikersgemak. De app van Raumfeld vind ik wat lomp en onvriendelijk.Conclusie: de speakers van Raumfeld hebben een uitmuntende prijs-kwaliteitsverhouding. Audiofielen die niet enorme investeringen willen doen moeten echt eens naar dit Duitse merk kijken. Ik was in ieder geval aangenaam verrast. Wil je zelf een test doen, dan biedt Raumfeld de mogelijkheid om de speakers 8 weken op proef te nemen. Bevallen ze niet dan kun je ze terugsturen en krijg je je geld terug.

ICREATE
"Raumfeld: stream al je muziek in hifi-kwaliteit"
iCreate
14.10.2015
Meer...
ICREATE
Raumfeld: stream al je muziek in hifi-kwaliteitDe producten van het Duitse merk Raumfeld zijn sinds kort ook in Nederland verkrijgbaar. Raumfeld is een leverancier van audiosystemen waarmee je muziek eenvoudig streamt naar alle kamers in je huis, draadloos en zonder kwaliteitsverlies. Of je nu in de huiskamer zit of nog lekker in bed ligt: in alle ruimtes waar je de speakers hebt staan, geniet je van audio in hifi-kwaliteit.

Meerdere luisterzones in huisJe kunt de Raumfeldsystemen opstellen in verschillende kamers en zo een of meer zogenaamde luisterzones creëren. Je digitale muziekbibliotheek, internetradiostations of streaming muziekdiensten als Spotify of Apple Music: alles stream je naar de Raumfeld-speakers overal in je huis. Je kunt ervoor kiezen om overal in huis hetzelfde muziekje te draaien: wel zo fijn als je door je huis loopt. Maar het is ook mogelijk om in verschillende ruimtes verschillende nummers af te spelen. Dat is echt een uitkomst als je gezinsleden heel verschillende muziekvoorkeuren hebben.

Raumfeld stelt hoge kwaliteitseisenRaumfeld werd in 2008 door twee audiofielen opgericht, toen al met de overtuiging dat streaming de toekomst is voor muziek. Maar dan zonder consessies te willen doen aan de kwaliteit ervan. ’Ons systeem speelt muziek af met een geluidskwaliteit die even transparant, dynamisch en meeslepend is als die van een traditioneel bekabeld hifi-systeem’, zegt Clemens Rumpf, Product Manager bij Teufel & Raumfeld. Niet alleen aan de geluidskwaliteit stelt Raumfeld hoge eisen, ook aan het totaalplaatje is gedacht: de luidsprekers zijn elegant vormgegeven en vormen een aanvulling op je interieur.

Eenvoudig te bedienen met de Raumfeld-appDe systemen kunnen centraal worden bediend vanaf je iPhone of iPad: je hoeft alleen maar de gratis app van Raumfeld te downloaden in de App Store. De app werkt als een digitale afstandsbediening.

 

Logo - wonen voor mannen
"Van old school naar new school"
07.10.2015
Meer...
Logo - wonen voor mannen
"Na jaren vast te hebben vastgeklampt aan mijn oude stereotoren ga ik de stap maken naar de nieuwe manier van muziek luisteren. En dat blijkt, naast heel makkelijk, ook heel stijlvol te kunnen.... [D]e One M is een super strakke rechthoekige speaker die heel goed staat in mijn mannelijke woonkamer. Na het downloaden van de Raumfeld app op je smartphone kan je de speaker installeren. De speaker werkt via het wifi netwerk en je telefoon gebruik je als afstandsbediening. Je kunt niet alleen de muziek die je op je telefoon hebt staan high quality door je huis laten galmen maar ook alle muziek via je spotify acount afspelen of kiezen uit oneindig veel radiozenders....[D]e One S is een kleiner model die qua geluid niet onder doet aan de One M. Omdat hij kleiner is, is hij onder andere zeer geschikt voor in de slaapkamer op je nachtkastje, voor een zoel muziekje tussen de lakens. Of in de keuken voor wat funky tunes tijdens het kokkerellen. Het vette aan de One S is dat hij vochtdicht is. Dit betekent dat je hem zelfs in de badkamer kan zetten. Dat komt retegoed uit aangezien ik een geweldige zangstem heb (met name onder de douche). Ook mijn vriendin kan vast wel een muziekje gebruiken tijdens haar uuuuuren-durende badkamer bezoeken.

Ik kan nog allerlei andere plekken bedenken waar ik deze One S van Raumfeld kan gebruiken. Zoals in de tuin tijdens de BBQ, de garage tijdens het klussen, de wc tijdens het ... (you get the point)....

Hardware.info
"Puur op basis van geluidskwaliteit zijn we met name zeer gecharmeerd van de One M"
NL.Hardware.info
24.06.2015
Meer...
Hardware.info
“Deze speaker valt met name op door zijn vormgeving. Hij heeft een wigvormige constructie en heeft wel wat weg van de iPod-docks die je enkele jaren geleden nog zeer veel tegenkwam.”“Als je na de One S de One M erbij pakt, merk je meteen dat de 100 euro extra die je kwijt bent voor dit model ook zeker te horen is. Het grootste verschil met de One S is dat de One M een veel ‘opener’ geluidsbeeld neerzet. Er is duidelijk meer scheiding tussen de frequenties, wat resulteert in een geluid dat bij tijd en wijle goed te plaatsen is en dat wat ons betreft meer dan 100 euro beter is.”Conclusie“Raumfeld zet met de One S, One M, Stereo Cubes en Stereo M een behoorlijk imposante line-up neer van kleine tot middelgrote speakers. Puur op basis van geluidskwaliteit zijn we met name zeer gecharmeerd van de One M [...]. De One M zit met 399 euro op hetzelfde prijspunt als de Heos 5 van Denon en de Play:5 van Sonos en doet daar zeker niet voor onder qua geluidskwaliteit.”
Logo - Bright
"De verschillende speakers van Raumfeld klinken goed en vol"
Bright.nl
06/2015
Meer...
Logo - Bright
"Net als Teufel-speakers bieden ook de luidsprekers van Raumfeld uitstekend geluid." "Dankzij een ingebouwde woofer en tweeters is de redelijk zwaar en solide aanvoelende One M een luidspreker die je zowel kan inzetten voor muziek, maar ook als mediaset bij films misstaat de One M niet." "De Raumfeld-speakers zijn allemaal ontworpen naar Bauhaus-stijl. Dat levert strakke, fraaie understated speakers op die vrijwel nergens misstaan. Onopvallend zijn de speakers niet, maar schreeuwerig evenmin. Dat maakt het ontwerp van de Raumfeld-speakers wellicht wat aantrekkelijker dan bijvoorbeeld die van Sonos, die met een herkenbaar rondhoekig ontwerp niet overal even goed staan." "De gebruikte materialen van de Raumfeld-speakers zijn eigenlijk overal prettig. Geborsteld stalen knoppen en afwerking op een kast van gelakt mdf. De dikke rubberen zolen van de speakers zorgen dat ze nooit trillen, prettig als het volume omhoog gaat."

Conclusie

"De verschillende speakers van Raumfeld klinken goed en vol, en hebben een strak en aantrekkelijk ontwerp. De bijbehorende app volstaat, maar is wel de zwakste schakel van het geheel. Dat is overkomelijk; gebruik je een streamingdienst zul je vooral de app van die dienst gebruiken.""Bovendien zijn de verschillende speakers duidelijk in de taak die ze willen vervullen. De Stereo Cubes voor de muziekluisteraar, de One M voor meer veelzijdige gebruiker. Als een Sonos je net een tikje te doorsnee is en je eisen aan design en geluid stelt, is Raumfeld een goeie aanwinst."
Logo - Connected Home
“Een ware party-speaker met een krachtige bas."
Connected-home.de
01/2015
Meer...
Logo - Connected Home
“Een ware party-speaker met een krachtige bas. Voor wie dat teveel is, kan dit via de equalizer bijstellen”.Testoordeel: goedPrijs/kwaliteit: zeer goed

(Vertaald vanuit het Duits)
Lees meer op:
www.connected-home.de
Logo - Audio
“Een waar allround talent”
Audio.de
24.04.2014
Meer...
Logo - Audio
“Het slimme design met de naar achteren hellende en ronde lijnen kan ook vanuit een Art-Deco droom zijn ontstaan. De in witte mat lak gegoten behuizing correspondeert met het zwarte chassisfrontje en de aluminium besturingselementen. [...]” “De nu volledige doorgetrokken aluminiumstrip van de One beschikken over de vier preset-knoppen. Hier kunnen zowel favoriete radiozenders, playlists als streamingdiensten worden opgeslagen. Dit is met name praktisch aangezien de speaker nu ook zonder smartphone in een handomdraai tot musiceren kan worden aangezet.“ "Raumfeld One: instellen 
Het instellen van de Raumfeld One is binnen enkele minuten te realiseren, zelfs voor niet-computer-nerds. Hiervoor is de zeer goed ontwikkelde en bijzonder functionele Raumfeld app met name verantwoordelijk [...] en zorgt voor bediening van het apparaat zonder stress." "Raumfeld One: luistertest
“Springlevend, daarbij overzichtelijk afspeelbaar, laat de Raumfeld One direct zien uit welk hout het is gesneden. Indrukwekkend is daarbij met name de stabiliteit van het volume [...] Het speelplezier van de werking van de Raumfeld One kan sowieso als vrijpostig doch fluwelig worden omschreven. Zonder te irriteren, blijft de speaker helder in de hoge-midden tonen, schittert met een accurate weergave van stemmen en worden diens prestaties extra versterkt met een flinke portie bas. [...]”
Conclusie“Het zeer moderne One-Speaker-Systeem is flexibel qua opstelling en bediening, en daarbij ook nog eens een ware allrounder bij het kiezen van de muzikale input. Vooral als het gaat om de overvloedige basweergave van de Raumfeld One, ondanks zijn compacte afmetingen is de bas krachtig en groots. [...]”
(Vertaald vanuit het Duits)
ICREATE
28.06.16
icreate
iCreate
Meer...
ICREATE
"Bluetooth en Airplay zijn allebei prima standraarden voor het streamen va muziek. Je maakt snel verbinding en luistert naar alles wat op je smartphone staat. Maar allebei kunnen veel meer en zijn ook niet (meer) uitsluitend voor geluidsoverdracht. Toegewijde systemen als Raumfeld (...) zijn dat wel en dat kun je horen. Wat de geluidskwaliteit betreft zijn deze beter dan bluetooth of Airply - mits de speaker vergelijkbaar is uiteraard. Ook biedt een systeem als Raumfeld meer opties op het gebied va multiroom-audio. Je koopt gewoon een speaker uit dezelfde serie en in een mum van tijd zijn ze aan elkaar gekoppeld en kies je vanuit de bijbehorende app wat je op welke speaker wilt horen. One MDé staandaard speaker uit het Raumfeld portfolio. Prima geprijsd en met een goed geluid. De One M heeft stereogeluid en een geïntegreerde subwoofer, daarnaast zijn de vier programmeerbare preset knoppen erg handig voor het opslaan van je favoriete tracks, playlists en radiozenders.  Erg goede geluidskwaliteitRaumfeld schittert met zijn geluidskwaliteit. Omdat de systemen alleen maar bedoeld zijn voor het streamen van muziek, zijn ze helemaal toegespitst op de best mogelijke audio. De beste kwaliteit krijg je overigens met de streamingdienst TIDAL (...) Gemakkelijke multiroom-audioRaumfeld schittert bij het aanmaken van multiroom-audiosystemen. Wil je een extra speaker aan je systeem toevoegen, dan sluit je die gewoon bijje thuis aan, open je de bijbehorende app en voeg je de speakers toe. Gemakkelijker kan het bijna niet.

Inhoud levering

Raumfeld One M
  • 1 × Stroomkabel – Zwart
Raumfeld One M - Outline [SVG]