Home

Selecteer een land of regio om de inhoud voor je locatie te bekijken en online te shoppen.
Ga naar inhoud
Home

Definion 5

Song to remember

(8)
Kleur: Wit/zwart

Koop als bundel en bespaar

Highlights

Definion 5 - white - Set

Mogen we voorstellen

We hebben er 2,5 jaar aan gewerkt, maar dan heb je ook wat! Het onmogelijke hebben we mogelijk gemaakt. De Definion 5 geeft een compleet nieuwe dimensie aan precisie, dynamiek en ruimtelijkheid.

Alle specs en features op een rij

 • Uitzonderlijke prestaties
 • Dynamische bassen
 • Ruimtelijke en natuurlijke weergave
 • Modern design
 • Minimale resonanties en reflecties
 • Test 8 weken thuis!
Logo - Hifi Video Test
‘Mooi gebouwde luidspreker die veel in zijn mars heeft’
Hifi Video Test
09/2014
Alle recensies
(4.63 van 5 bij 8 beoordelingen)
Alle reviews

Technische details

Definion 5 - white - DEF 5 F - Front Angled

Vloerstaande speaker DEF 5 F

High end speaker met buitengewoon precieze weergave. Gepatenteerd coax-chassis zorgt voor uitstekende ruimtelijkheid en fijne dynamiek. Triple-Bass principe in gesloten behuizing, zonder basreflexpoort, voor uitstekende dynamiek, lage bassen en waarheidsgetrouwe weergave.

 • Beschrijving Artikel
  Breedte 21,8 cm
  Hoogte 108,9 cm
  Diepte 37 cm
  Gewicht 30,75 kg
 • Beschrijving Artikel
  Aansluitingsklemmen Schroefklemmen, verguld
  Min. aanbevolen versterkervermogen 50 W
 • Beschrijving Artikel
  Geschikt voor AV-receiver Ja
  Geschikt voor bananenstekker Ja
  Bi-amping / bi-wiring Ja
  Maximale diameter kabel 6 mm
  Materiaal behuizing MDF
  Afwerking behuizing Lak, hoogglans
  Netto volume 45 L
  Statief geïntegreerd Ja
  Tweeter (aantal per speaker) 1
  Tweeter (diameter) 25 mm
  Tweeter (materiaal) Geweven textiel
  Mid range (aantal per speaker) 1
  Mid range (diameter) 105 mm
  Mid range (materiaal) Aluminium
  Woofer (aantal per speaker) 3
  Woofer (diameter) 130 mm
  Woofer (materiaal) Aluminium-papiervezel-sandwich-membraan
  max. belastbaarheid (IEC - Long Term) 250 W
  Gevoeligheid (2.83 V / 1 m) 85 dB
  Frequentiebereik van/tot 42 - 22000 Hz
  max. belastbaarheid (IEC - short term) 350 W
  Maximale geluidsdruk 104 dB/1m
  Impedantie 4 Ohm
  Akoestisch principe 3-kanaals-systeem
  Opbouw behuizing gesloten
Definion 5 - white - Set

Definion 5

Reviews

customer.review.ratings.filter.no.results

Logo - Hifi Video Test
‘Mooi gebouwde luidspreker die veel in zijn mars heeft’
Hifi Video Test
09/2014
Meer...
Logo - Hifi Video Test
‘Een track die ik nog steeds regelmatig gebruik is de eerste track van Joe Jackson’s ‘Will Power’ waarin een aantal venijnige crescendi van de blazerssectie zit. Menig versterker/luidsprekercombinatie gaat hier volledig de mist mee in, maar de IQ Audio en de Definion 5 doen hier niet moeilijk en het klankbeeld blijft heel netjes en zuiver.’‘De Definion 5 is een mooi gebouwde luidspreker die veel in zijn mars heeft. Het is echter ook een luidspreker die zich niet zomaar laat temmen. Teufel adviseert zelf een versterker die 50 watt maar ik wil dit advies iets anders formuleren. Voor de Definion 5 heb je een versterker nodig die wat duwen trekkracht kan leveren. Een versterker die een optimale controle biedt ook bij hogere volumes. Een versterker die maximaal 50 watt kan leveren, zal waarschijnlijk die controle niet gaan bieden. Mijn advies is een versterker te gebruiken die zonder morren net zo makkelijk 25, 50, 100 of meer watts produceert, een echte stroomleverancier dus. Staar je echter ook weer niet blind op die watts. Controle is waar het hier om gaat en je kunt dat het beste controleren door het gewoon te proberen. Teufel biedt die mogelijkheid en als de samenwerking tussen de luidsprekers en de versterker aan uw wensen voldoet dan haal je een mooie en vooral aantrekkelijk geprijsde luidspreker in huis.’
FWD
Veel klank voor de prijs
FWD
12/2013
Meer...
FWD
Teufel mag in Nederland een beetje bekend zijn en in Belgie nauwelijks, met de Definion 5 toont het Duitse bedrijf veel ambitie te hebben. Terecht ook, want hun nieuwste speaker presteert op een hoog niveau. Bij Teufel asscocieren we een klant die een tikje donker is en wat meer presenteert qua lage tonen, maar de Definion lijkt een beetje met die traditie te willen breken. De klank is relatief neutraal, en opvallend is dat de bassen minder domineren dan in het verleden - al moet je dat zeker niet interpreteren als een tekort. Het totaalplaatje wordt mooi afgerond door de combinatie tweeter / Driver, wat er voor zorgt dat je in bekende tracks details en gevoel gaat ontdekken waarvan je het bestaan niet afwist. TOch moet je niet vrezen voor een overheldere klank. Zorg wel dat je de Definion 5 koppelt met een versterker die voldoende krachtig is en toch ook niet te analytisch uit de hoek komt. Qua looks zit het voor ons - liefhebbers van moderne design - helamaal snor.
Logo - Lust for Life
Gedetailleerde sound met een flink frequentiebereik. Om je vingers bij af te likken.
Lust For Life
11/2013
Meer...
Logo - Lust for Life
Teufel Definion 5Laat me raden: luidsprekers! Ha. Goed gezien! Maar door ze te bombarderen tot 'gewoon luidsprekers', doe je de Definion 5, het vlaggenship van Teufel, echt tekort.Teufel is toch Duits? Ik dacht dat ze daar altijd van de degelijke, robuuste speakers maakten?Dat was vroeger misschien, maar Teufel besteedt tegenwoordig enorm veel aandacht aan design. En dat komt mooi tot uiting in deze lijn luidsprekers. Het zijn namelijk prachtige ranke dennen, uitgevoerd in witte pianolak met zwarte accenten.Stijlvol hoor, maar ze lijken me wel aan de grote kant. Allereerst: dit zijn echte high end speakers voor de ware muziekliefhebber. En als je een ijzersterk woonkamervullend geluid wil, heb je nu eenmaal wat grotere speakers nodig. Bij het horen van deze dames begrijp je overigens meteen waarom.Klinken ze goed, ja? Zo! Het hele gebouw heeft de afgelopen maand meegenoten van alle plaatjes die we draaiden. Niet eens omdat we het volume helemaal open hadden gegooid, maar omdat iedereen langskwam en een tijd bleef hangen om zich onder te dompelen in het fantastische geluid. We kennen in deze prijsklasse maar weinig speakers die zo warm en helder klinken als deze Teufels. De hoge en lage tonen zijn erg goed, maar we staan versteld van het middensegment: instrumenten en stemmen klinken werkelijk levensecht. Alsog je favoriete band voor je neus staat te spelen!Daar zal wel een hele bak technologie inzitten. Vanzelfsprekend. De ontwikkelaars bij Teufel schijnen tweeënhalf jaar gewerkt te hebben aan de Definion 5-speakers. Zo is er een trapeziumvormige behuizing, die zorgt dat er geen vervelende resonanties ontstaan in de luidspreker. Het geluid wordt geproduceerd door een tweeter, een midrange speaker en drie woofers. Die zorgen voor een gedetailleerde sound met een flink frequentiebereik. Om je vingers bij af te likken, dus!Is dit setsje geschikt voor iedereen? Je moet de Definion 5-luidsprekers natuurlijk niet op een geluidssetje van een paar tientjes aansluiten, ze verdienen een even goede installatie. Daarbij zijn ze geschikt voor ruimtes tot zestig vierkante meter.Wat kosten ze? Een set Definion 5-luidsprekrs zijn via de website van Teufel te bestellen voor € 2.799,99. En eigenlijk valt dat ons stiekem wel mee. In hun prijsklasse presteren ze namelijk gewoon briljant.En dus? Zijn wij al aan het sparen. Twee van die prachtige dames in huis, dat zien wij wel zitten!
Logo - hifi.nl [NL]
De snaredrum klinkt zeer strak, levensecht en het is ritmisch helemaal in orde
hifi.nl
11/2013
Meer...
Logo - hifi.nl [NL]
'Bij het afleveren van de speakers slaat de schrik me om het lijf. De bodedienst staat met een pallet met daarop twee bijzonder uit de kluiten gewassen dozen voor de deur. Gelukkig is de chauffeur bereid een handje te helpen, en samen dragen we de dozen van bijna vijfendertig kilo per stuk de huiskamer in. Na het tekenen van de vrachtbrief rest mij de schone taak de speakers uit hun verpakking te bevrijden. Nu blijkt dat het forse formaat van de doos mede bepaald wordt door de hoeveelheid verpakkingsmateriaal die Teufel gebruikt, om er zeker van te zijn dat de speakers onbeschadigd de klant bereiken. Alleen maar logisch wanneer je bedenkt dat Teufel rechtstreeks vanuit het magazijn bij de klant levert.'In detail'De Definion 5 is zonder meer een forse speaker. De exacte afmetingen zijn: 37 centimeter diep, 21,8 centimeter breed en met de spikes eronder 114 centimeter hoog. Echter door het kiezen van de juiste verhoudingen en een trapeziumvormige kast uitgevoerd in witte hoogglans lak met zwarte baffle lijkt de luidspreker kleiner, en zeker niet opdringerig of intimiderend. Sterker nog, deze Teufel Definion 5 is één van de grootste speakers die ik ooit in huis had, maar hij ontlokte louter positieve reacties bij zowel mijn vrouw en kinderen als bezoekers. In plaats van opmerkingen over formaat werden de fraaie vorm en afwerking geroemd.'Luisteren'Het eerste album wat gedraaid wordt is de dubbel elpee The Concert in Central Park van Simon and Garfunkel. De muziek heeft door de jaren heen nog niets aan kracht ingeboet en bevat zo'n beetje alle hits van het beroemde duo. Luisterend naar de balled April Come She Will hoor ik de stem van Art Garfunkel prachtig breekbaar weergegeven. Ademloos luister ik de track uit waarbij verder opvalt dat de gitaarbegeleiding mooi strak en bijzonder realistisch klinkt. In de songs waar de heren hun zo kenmerkende samenzang ten gehore brengen, kwijten de speakers zich uitstekend van hun taak door de stemmen individueel te laten horen maar toch die samenhang waarin beider stemmen samensmelten te bewaren. Grijsgedraaid maar nog steeds erg lekker is Dave Brubeck's Take Five. De snaredrum klinkt zeer strak, levensecht en het is ritmisch helemaal in orde. De bekkens klinken mooi metalig en lang uit. Ze hebben die mooie zingggggggggg.Dat het rustige karakter van de tweeter ook heilzaam kan werken blijkt bij het beluisteren van Anastacia's Not That Kind. De stem van Anastacia mist misschien dat laatste snufje rauwheid maar voordeel is wel dat de boel niet uit de bocht vliegt. Veel betaalbare speakers laten haar stem scherp en schreeuwerig klinken. Met de Teufel luidsprekers blijft de muziek zeer beluisterbaar, ook als het volume opgeschroefd wordt. De muziek vraagt er om en de Definion 5's zijn graag bereid hier gehoor aan te geven. De muziek swingt als een dolle, het funky basloopje heeft lekker veel gewicht en is bijzonder ritmisch. Onvermoede details in de muziek die door de Devialet 170 aan het licht worden gebracht worden moeiteloos weergegeven door de speakers. Qua transparantie zit het dus wel snor met de Teufels.'Conclusie'Naast popmuziek en jazz kregen de Definion 5's ook klassieke muziek voor hun kiezen. En niet de minste; ik koos namelijk voor Also Sprach Zarathustra van componist Richard Strauss. Een zeer dynamisch stuk uitgevoerd door het Boston Symphony Orchestra. Mogelijk ken je die muziek nog uit een commercial in de jaren zeventig. De vallende druppel in de wasmiddelreclame werd ondersteund door de zware klappen op de concertpauken gevolgd door plotseling inzettende blazers. De Teufel luidsprekers hebben geen moeite met de dynamische muziek. De pauken worden keurig achter in het geluidsbeeld geplaatst en hebben behoorlijk wat impact.Door de fraaie afwerking en het fysieke formaat van deze Teufel Definion 5 luidspreker bestaat het gevaar om als recensent in een valkuil te stappen. Namelijk dat je op basis van deze eigenschappen meer verwacht van de luidsprekers dan je op basis van de prijs mag verwachten. Wanneer je de prestaties afzet tegen andere speakers uit eenzelfde prijsklasse dan kun je niet anders dan concluderen dat Teufel iets moois heeft gecreëerd. De gebruikte techniek heeft wel consequenties voor de randapparatuur. De gesloten kast en het daarmee gepaard gaande relatief lage rendement vragen om een stabiele versterker met liefst wat vermogen. Alles bij elkaar opgeteld is deze Teufel Definion 5 een luidspreker met een vriendelijk karakter. Mooi rustig en gedetailleerd in het hoog, zonder een spoortje scherpte gecombineerd met een strak gecontroleerd laag, in een verpakking waar menig concurrent uit hogere prijsklassen een puntje aan kan zuigen.'
Logo - Media Totaal
Met de nieuwe Definion 5 kun je dat woordje 'kwaliteit' gerust door 'high-end' vervangen.
Media Totaal
11/2013
Meer...
Logo - Media Totaal
'Bij het prachtige 'Soulville' van Ben Webster Quintet dat net op SACD is verschenen, staat die plukbaas van Ray Brown als een huis: krachtig, vol maar nergens overdreven. Op diezelfde SACD zie je bij wijze van spreken een levensgrote Oscar Peterson zweten achter z'n piano en je waant je in die studio in 1957 tijdens de sessie waarin tenorsaxofonist ben Webster misschien wel mooier 'uit de broek' speelde als ooit tevoren of nadien.''Het feit dat de Definion 5 zo goed presteert, komt voor een belangrijk deel door die zelf ontworpen en gepatenteerde coaxiale mid/hoog driver, waarvoor ontwerper Jorg Weber ook verantwoordelijk is en die als geen ander in staat is om de sensuele kant van Webster's manier van saxofoon spelen zo te benadrukken. Nogal wat producten hebben zich stuk gebeten op dit soort drivers, ik maak me dan ook sterk dat Teufel – als die gepatenteerde driver straks ook als losse componenten op de markt wordt aangeboden – heel wat bestellingen tegemoet kan zien. Maar onderschat ook niet de perfectie van de behuizing van de Definion 5. Die is niet rechthoekig zoals vaak, maar trapezevorming waarmee direct effectief wordt afgerekend met staande golven en ongewenste interne interferenties.''De Teufel Definion 5 is daarbij niet moeilijk om op te stellen. Hij moet vrij staan, dat wel, maar doet niet al te moeilijk over de juiste afstand tot de muur.'Conclusie'Teufel's Definion 5 is een geweldige luidspreker die meer waardering verdient dan hij waarschijnlijk uit de esoterische hoed gaat krijgen. Je kunt hen probleemloos via internet bestelen. Dan kun je tot maar liefst 8 weken proefluisteren en je hebt 12 jaar garantie De Definion 5 lijkt met 2.800 euro per paartje niet direct goedkoop, maar je vindt voor dat prijskaartje niet snel een betere optie.'Geluidskwaliteit: 49 / 50 puntenFrequentiebereik: 18 / 20 puntenDiepte 'Soundstage': 9 / 10 puntenAfwerking: 9 / 10 puntenPrijs: 8 / 10 puntenBeoordeling: 9,3
Logo - Music Emotion
Prachtig vormgegeven en buitengewoon goed afgewerkte weergever
music emotion
11/2013
Meer...
Logo - Music Emotion
'Wat krijg je nu voor deze serieuze € 2.799,99 per paar aan luidsprekers in huis? En die vraag is eigenlijk meteen kort te beantwoorden met de woorden: veel, heel veel zelfs mag ik wel zeggen. Want na het bevrijden van het verpakkingsmateriaal staat er een paar wel erg mooie luidsprekers voor mij. Nu is vormgeving en kleurkeuze natuurlijk erg smaak afhankelijk. Maar ook als ik kijk naar de werkelijk zeer hoge, feilloze afwerkingsgraad, de hoge pasvorm van alle onderdelen, de kwaliteit van de accessoires en de in het concept verwerkte noviteiten, begrijp ik meteen waarom Teufel dit high-end luidsprekers noemt. Nadat ik de zelfs aan de binnenzijde nauwkeurig met vilt beklede massief aluminium standaards onder beide luidsprekers schroef (inbussleutel bijgeleverd) en de extreem solide alu kegels met hun vloer sparende botte punt in het schroefdraad draai. Ben ik echt serieus diep onder de indruk wat Teufel voor dit bedrag op de markt weet te zetten. Dit is gewoon schandalig mooi, of de concurrentie het nu leuk vindt of niet. Deze Definion 5 doet zowel visueel als qua afwerkingsniveau en materiaalkeuze, in helemaal niet onder voor tot wel drie keer duurdere internationale concurrenten! En daar is geen woord van gelogen.' Luisteren'Samenvattend zijn de Definion 5 luidsprekers bij een goede opstelling en een goed bijpassende versterker (stabiel, open, transparant, ruimtelijk, goed omlijnd, geen hardheid in midden en hoog en met een goede controle in het laag) in staat tot een heel mooie en vooral bevredigende weergave'Conclusie'De Definion 5 zit wat mij betreft precies mooi in het groene gebied. Enerzijds zijn er vooral door de nauwkeurige focussering, overzicht en vervormingsvrijheid, veel 'moderne' eigenschappen waarneembaar. Maar gelukkig gaat dit ook gepaard aan een heel aanstekelijke grootsheid, gemak en het gevoel dat er voor je neus een aanstekelijk muzikaal gebeuren plaatsvind. En met name dit laatste aspect vind ik een van de mooiste onderscheidende eigenschappen van deze ook nog eens prachtig vormgegeven en buitengewoon goed afgewerkte weergevers.'
Logo - Fairaudio
'De Teufel Definion 5 is een echte allrounder met liefde voor timing en ritmische, symfonische weergave van muziek'
Fairaudio
09/2013
Meer...
Logo - Fairaudio
'Naast een werkelijk goede en kwalitatief hoogstaande afwerking qua vorm en uitvoering van de behuizing zijn ook de drivers zeer goed verwerkt. Daarmee bedoel ik niet zozeer de drie baswoofers  in elk van de vloerstaande luidspreker maar de midrange driver / tweeter die voornamelijk opvallen.Wat kan de Definion 5 van Teufel? In ieder geval kan de Definion 5: hard! Een hard volume zonder vervorming en zonder ongecontroleerde bassen. Tijdens harde volumes komt de gesloten behuizing dus echt tot zijn recht. We doen een test: Pixies met Come on Pilgrim spelen we af. We draaien de volumeknop van onze versterker vol open en dan kijken we wat er gebeurd....hm, ik kan alleen zeggen: 'heel erg aangenaam'.ConclusieAls je op zoek bent naar een levendige, volumineuze en krachtige luidspreker en als je een energieke, precieze basweergave waardeert dan kan de Definion 5 wel eens jouw favoriete luidspreker zijn. De Definion 5 laat in zijn prijsklasse geen enkel steekje vallen en is een echte allrounder met liefde voor timing en ritmische, symfonische weergave van muziek.'
Testbericht - Stereoplay - Highlight 09/2013
'Geen twijfel: Teufel's debuut definieert opnieuw de regels van high-end.'
Stereoplay
09/2013
Meer...
Stereoplay Testbericht - Stereoplay - Highlight 09/2013
'Wie zich wil mengen met de wereldtop van luidsprekerfabrikanten, moet vooral een buitengewone bedrevenheid hebben op technisch vlak en een jarenlange ervaring op het gebied van het ontwikkelen en bouwen van luidsprekers. Over bedrevenheid en ervaring vervoegt luidspreker fabrikant Teufel zonder twijfel. Maar wat moet een luidsprekerfabrikant uit technisch oogpunt doen om de behoeften van een kritische audiofiel te bekoren?De beste manier hiervoor is om een eigen en exclusieve chassis te ontwikkelen. Nee, niet zo maar een coaxiale driver met een vlakke membraantechnologie, maar een zeer dynamische driver van hoge klasse.Bij het spelen van Rebecca Pidgeons 'Spanish Harlem' op de Definion 5, komt de muziek aan in de ziel van de luisteraar. De ademhaling, het krachtige fundament, de zijdeachtige gitaar aanslagen – klonken eenvormig en werden behoedzaam gepresenteerd. Andere luidsprekers gaven bij hetzelfde 'Spanish Harlem' van Rebecca Pidgeons schelle tonen weer en bereikten noch de vriendelijkheid noch de precisie van de Teufel. Bij Verdi's 'Aida' (dirigent: Riccardo Muti), glanst de Definion 5 met een delicate transparante weergave van het koor en een adembenemend precieze weergave in de breedte – een fantastische beleving.Een andere sensatie is de timing van de bas: Peter Gabriel's 'Up', waarbij de beats al snel chaotisch gaan klinken, klonk zeer gedefinieerd op de Definion en ondanks het precieze karakter klonk de compositie ontspannen en vol. Geen twijfel: Teufel's debuut definieert opnieuw de regels van high-end.' Conclusie'Uitgesproken vriendelijke, kleurrijke en transparante luidspreker met extreem goede timing en een precieze weergave. Een waardige high-end luidspreker.'
Testbericht - Hifi Test - Highlight
'Een genot voor oog en oor'
Hifi Test
05/2013
Meer...
Logo - Hifi Test Testbericht - Hifi Test - Highlight Testbericht - Hifi Test - Referenzklasse - hervorragend
'Teufel zet sinds decennia steeds weer nieuwe accenten en impulsen in de bouw van luidsprekers. Dit keer hebben de Berlijners compleet nieuwe wegen bewandeld en presenteren met de Definin 5 een compleet nieuw ontwikkelde chassis-technologie.Het nieuwe vlaggeschip van Teufel heet Definion 5. Terecht, want de Berlijners hebben met de nieuwe, zelf ontwikkelde en gepatenteerde coax mid range driver de muziekweergave nieuw gedefinieerd. De voordelen van een coax luidspreker chassis liggen voor de hand: looptijdverschillen tussen hoge en mid range tonen worden geminimaliseerd.Naast de fascinerende technologie van het coax-chassis weet Teufel indruk te maken met een tijdloos en elegant design. De uitstekende gelakte behuizing in mat is zorgvuldig verwerkt en minimaliseert dankzij de trapeziumvorm staande golven en resonanties in de binnenkant van de behuizing. Een vulling met demmingsmateriaal van echter wol bewees zich qua klank als ideaal en vergroot het virtuele akoestische volume van de rond 1 meter hoge vloerstaander. Ook de onderste grensfrequentie profiteert van dit kleine detail.'Conclusie'Teufels nieuwe Definion 5 is een supermooie combinatie van tijdloze elegantie, de beste verwerking, de modernste chassis-technologie en hoogwaardige muzikale geluidseigenschapen. Voor duidelijk onder €3000 per paar biedt Teufel met de Definion 5 een muzikale luidspreker van refenretieklasse die lang meegaat. Hij is een genot voor oog en oor.'

Inhoud levering

Definion 5
 • 2 × Vloerstaande speaker DEF 5 F – Wit